מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבה על טאפאס-בר-יין ויקי כריסטינה תל אביב

ויקי כריסטינה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מיכל גיא מגיעה לוויקי כריסטינה שבמתחם התחנה, תל אביב. בחוץ הגשם ניתך בעוז, אבל במתחם החורפי הסגור חמים ונעים. עכשיו אפשר לעבור לתפריט היין, הסנגרייה, הנשנושים והקינוחים וליהנות מערב בניחוח ספרדי. אולה!

רוח קפואה מקבלת את פנינו בכניסה למתחם התחנה, שנראה שומם באחד הערבים הקרים של השנה, והגשם ניתך בעוז. אבל במתחם החורפי הסגור של ויקי כריסטינה חמים ונעים. פיקוס עב גזע ואדיר צמרת מסמן לבאים – הנה, פה – ובפנים תנורים גדולים דולקים ומוזיקה לטינית, בווליום הנכון, זה שנותן אווירה אבל לא משתלט. אנו מתלבטים קלות במה לבחור – במתחם כריסטינה העליז והחי, המעוטר שולחנות בר גדולים ומעוצבים למשעי, לישיבה משותפת; או במתחם ויקי, המאפשר בילוי אינטימי ופרטי יותר, ולבסוף בוחרים ליהנות מכל העולמות, ומוצאים לנו שולחן בר קטן ופרטי בכריסטינה.

כמקום המגדיר את עצמו כטאפאס-בר-יין, מאפשר ויקי כריסטינה ליהנות מכל העולמות: בר היין כולל מבחר גדול של יינות ויקבים. ישראליים – דלתון, כרמל, ברבדו, מרגלית, צרעה, פלאם, שאטו גולן ועוד, כמו גם מהעולם הישן (מצרפת, איטליה וספרד) והחדש (אוסטרליה וארגנטינה). מדי חודש מתחלף תפריט המיוחדים ומאפשר טעימה של מגוון רחב של יינות מהארץ והעולם, בכוסות ובהבקבוקים.

במטבח רוקח השף דודי בן דוד מנות טאפאס קטנות ומדויקות, המבוססות על חומרי גלם מעולים אולם שומרות לעצמן את הצביון – והמחיר – העממי. תפריט הספיישלים משתנה מדי שבוע, ומאפשר ללקוחות ליהנות ממגוון רחב של טעמים מהמטבח הספרדי המעודכן. הבעלים של ויקי כריסטינה, שאחראים גם על מסעדות כבנדיקט, אמיליה, הגילדה ואליעזר, הביאו אתם תפיסת אירוח בלתי מתפשרת, שעוברת גם לצוות ומתמצה בשלוש מילים: שהלקוח יהיה מרוצה. את כל היתרונות הנ"ל אפשר לשלב פה במגוון של וריאציות – אם זה ערב שתייה עם החבר'ה, נשנושים קלים בסגנון צמחוני, בשרי או קטלוני, ולמהדרין – ארוחת טעימות זוגית ופתוחה, הכוללת שתי מנות מעדנייה (לחם, גבינות, נקניקים או חמוצים), שני טאפאס ירקות לבחירה, מנה אחת מתפריט המיוחדים, שלוש מנות של בשר, דגים או פירות ים, וקינוח לבחירה. ביחד עם בקבוק יין, עולה כל הסיפור 360 ש"ח. משתלם לכל הדעות.

החורף המשתולל שבחוץ כמעט מבקש סנגרייה חמה, אבל הנעימות של המקום פושה באיברים ומייתרת את הצורך להתחמם. לכן, קנקן הסנגרייה הזוגי שמוגש לשולחן מכיל לא רק קוביות שזיף ותפוח, אלא גם קוביות קרח. זה האות לנשנושים להתחיל: פאן קון טומאטה קלסיקו – לחם הבית, המוגש פתוח וקלוי עם סלסה פיקנטית של עגבניות, שום ושמן זית. אנסלדה דה טומאטה – סלט עגבניות ועגבניות שרי, עם צנוניות, קרוטונים, גבינת פטה ותיבול ים תיכוני מרענן של צ'ילי וכוסברה. קסו פריטו – גבינת בושה מטוגנת, פריכה מבחוץ ונמרחת-נוזלית מבפנים, המוגשת על ריבת בצל וקרם עגבניות ופלפלים. קסדיה צ'דר – טורטיה ממולאת גבינה עם עגבנייה, בצל קלוי ועלי רוקט, מטוגנת ומוגשת עם ממרח גוואקמולי. ומתפריט הספיישלים: אספרגוס אלה פלאנצ'ה – ארבעה גבעולים צרובים למידת הקשיות הנכונה, זו שמעניקה להם את הפריכות המתפצחת שנייה לפני שהם הופכים סמרטוטיים. הם מוגשים עם קרם חצילים ולבנה, נוזלי במקצת ובטעם מעושן נהדר. גם השקדים הספרדיים המעושנים תורמים לטעם את חלקם.

אנחנו לוקחים הפסקה קטנה, מפנקים את עצמנו עם עוד כוס יין (מרלו-שיראז-קברנה 2008 של יתיר, מאוזן ונעים לשתייה), וממשיכים למנות מן הים: מנה נהדרת, קטנה ולימונית של סביצ'ה דג ים, המכילה קוביות מוסר טרי ומטופל כיאות. הסלט שמסביב - מלפפון, עגבניות קונסקה, מלח ים, עלי מיקרו, שמן זית ולימון - מדגיש ומעדן את הטעם והמרקם המדויקים של הדג. עוד אנחנו טועמים פינצ'וס דה קמרון, שיפודי שרימפס על הפלנצ'ה, עם עגבניות שרי ובצל ירוק; ומהספיישלים – קוקי פאנצ'טה, שילוב מענג של קוקי רכים עטופים בבייקון פריך וטבולים ברוטב תמרים מתקתק.

עוד הפסקה קטנה, עוד כוס יין (עלמה של דלתון, בלנד מאוזן עם חמיצות אלגנטית של קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק), עוד שתי מנות מתפריט הבשרים: סינטה מבשר עגל, צרוב קלות מבחוץ וורדרד ועסיסי מבפנים, ששודך לרוטב פורט מתקתק שהחמיא לו. ולצדה - ספריבס רכים ומענגים ברוטב הדרים פיקנטי, חמוץ-מתוק חריף.

הפעם אנחנו כבר צריכים לקחת הפסקה ממש ארוכה – כמעט שעה, ליתר דיוק – כדי להתפנות לקינוחים. אבל האווירה נעימה והשירות אדיב ומחויך והמוזיקה משתלבת לנו עם הפטפוטים שמסביב ועם היין, שכבר עושה את שלו. וחוץ מזה, הציפייה משתלמת: טאטן של בננות מקורמלות בקרם שקדים על מצע בצק פריך; קוביית קרם קטלאן קפואה על בצק פילו קריספי ובננות מקורמלות; ומוס דה שוקולטה קליל ועדין, על תחתית מרנג, במילוי קרמל חמאה מלוחה ובמעטפת שוקולד דקיקה, סוגרים לנו ערב חמים ונעים, מפנק ומלא מטעמים בסגנון ספרדי. אולה!