"הדג המופלא הזה, ששנים של הקפאה ורוטב טריאקי הצליחו להמאיס אותו על רובנו, בילה הפעם רק דקות ספורות בתנור לוהט והושם אחר כבוד על מצע אורז שחור שהומטר עליו קצת סירופ סלק..." מוריס פייבוש, מסעדת בריבה בנמל תל אביב
תקופת החגים מציעה שפע של הזדמנויות לצאת מהבית ולהתחיל ליהנות קצת, כי בשביל מה אנחנו כאן, בכל זאת. אם אתם נוסעים לאילת, מציע פאב המנקיז הופעה של ג'ירפות ועוד כמה. קפה יפו, לנשארים במרכז, שופע הופעות גם הוא
יובל בלנקובסקי עם המלצות יין לחג הסוכות, אותו החג שמוציא אותנו מהבית ומאפשר לנו לעשות את מה שאנחנו הכי טובים בו: על האש. ולכן, המלצות ליינות אדומים שיתאימו לבשר משובח, ממיטב תוצרת יקבי הארץ, שמפתיעים השנה לטובה
גם השנה מארחת חיפה בחול המועד סוכות את פסטיבל הסרטים. בתכנית: סרטים ישראליים ומהעולם שיוקרנו באולמות קולנוע ובמוקדים שונים בעיר, 300,000 צופים, אירועי מוסיקה תחת כיפת השמיים וכמובן, ארוחות מעולות במסעדות
"תפוח ליום ולרופא שלום". תפוחים הם עשירים בבריאות ובטעם, ועכשיו, כשנשארו לכם כמה שלא הספקתם לטבול בדבש בראש השנה, הנה שלוש דרכים נהדרות להכין מהם תבשילים מצוינים. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מתכוני תפוחים
"בסופו של דבר, ואולי בראש ובראשונה, אחד המרכיבים שיכולים לשדרג ארוחה כמו זו של טפאסים, או לחלוטין להרוס אותה לחלוטין, הוא הלחם. ולשמחתנו, בבלו זוהי ההתמחות האמתית.." שירלי רחמים, בלו בית לחם וקפה, אבן יהודה
אורלי פרש-אזולאי מוחה במסעדת קונפי שבחיפה: הנוף עוצר נשימה, התפריט מרוקאי-ים תיכוני משודרג, השף גיא פרץ מפליא במטבח, השירות אדיב ומסור, האלכוהול זורם ובסוכות גם יתארח כאן פסטיבל הסרטים. את באה לחיפה?
חזרת ביניים לשגרה: מסעדת הבית של מלון הבוטיק וילה כרמל, חיפה, חוזרת בקלילות לשגרה עם ארוחה עסקית מוצלחת בלב גינה רומנטית ורגועה. התפריט מצדו מציע מגוון בשרים משובחים, סלטים ועוד שאר מנות שף לנחיתה רכה
ארבעה מתכונים למאכלי רימון, כי רימון זה הכול: שפע, מיץ, טעם וריח; מעכב חמצון, מעכב סרטן, מונע טרשת עורקים, מסייע לזרימת דם תקינה, מצוין לחולי אנמיה, ואפילו קליפתו מונעת זיהומים. שתהיה לכם שנה שופעת כרימון
"על מגש פלאפלייה הוצבו שני חצאי פיתות ובתוכן קציצות דג קוד עסיסיות שהוכנו עם עשבי תיבול וחצילים, לוו בסלט ישראלי ומעליהן לבנה וקמצוץ לימון שהוסיפו חמיצות מעודנת..." שעת בין ערביים, ויעל ברקוביץ' בבראסרי עין כרם
ערב ראש השנה זו המצאה נחמדה, אבל הערב שאחרי ראש השנה הוא המצאה נחמדה לא פחות. אחרי כל הגפילטע פיש והתפוח בדבש, אחרי שתסיימו לשתות יין עם ההורים, קחו לכם כמה הצעות לבילוי אחרי החג, ותיכנסו לראש של ראש השנה
"כמו תמיד הוא נהנה מהנתח העסיסי שבלה רלה ג'פה יודעים לעשות בדיוק לטעמו. מנגד, מניפת המולארד בדבש שמוגשת לי מספקת את הרצון שלי בטעמים חדשים..." שפרה צח ובן זוגה חוזרים אל הטעמים של לה רלה ג'פה שביפו שוב ושוב
"הבירה, אגב, היא אוסטרית בשם אדלוויס, בהירה ולא מסוננת, והיין – גוורצרמינר של יקב שאטו סנט מישל מוושינגטון ואלי. לקאראס תפריט אלכוהול קטן ומובחר, המעדיף בבירור איכות על פני כמות..." מיכל גיא אוכלת ושותה בקאראס
כדי שיהיה גם טעים בחגים: הכנו לכם רשימת מסעדות מומלצות מצפון ועד דרום – ליד השוק או מול נוף הררי, במרכז הכרך או בפריפריה חשוכה, בשר על האש או פרובנס בצלחת, מקומי אותנטי או זר. במסעדות הישראליות יש יום-יום חג
"המראה החגיגי במיוחד נראה כמו מסיבה שכולם הגיעו אליה - צלעות כבש, פרגיות, קבב, כבד, חזה עוף עטוף מרינדה ואפילו אנטרקוט במיטב מחלצותיו..." שירלי רחמים אוכלת בשר משובח במסעדת הטאבון והמנגל ברעננה – אחת משלוש
"אגרול ממולא בשר כבש מתובל, טחינה ורוטב חריף - מעין גרסה אסייתית לסינייה המפורסמת. זוהי מנה מתובלת כהלכה, מלאה עסיס וטעמים..." אמיר נהרי סועד את לבו במסעדת טריאקי שבפתח תקווה – היי-טק עם גוון רומנטי
מסעדת בשרים שבעפולה מציעה ארוחות עסקיות במהלך היום, מפגש חברים בשעות הערב, מופעי אמנים ותרבות, מקום לאירועים פרטיים ולכנסים. בתפריט – מנות כשרות ויצירתיות, קרנבל בשרים ואסאדו ארגנטינאי ומחירים הוגנים
"מלבד ייצור עצמי של דבש זני איכותי (השנה, לדוגמה, פיתחו כאן דבש אבוקדו מעניין), מציעים למכירה אצל שי ספקטור פריטים נוספים, שהערכים שמנחים גם אותם הם עבודת יד וייצור עצמי..." על הכוורת מבית שי ספקטור שבכפר רות
עונת החגים קרובה אלינו יותר מתמיד, הנה הזמן להוציא את נעלי ההליכה ולצעוד בשביל המוביל אל המסעדה האהובה עליכם. לאלו מכם שיש בכוונתם לפקוד את הגליל בחגים הקרובים, אספנו כמה מסעדות אזוריות. שתהיה לנו שנה טעימה
"לפני שהתפתיתי להזמין המבורגר או סטייק, החלטנו בכל זאת לגוון והזמנו את מנת דג היום שהוגשה עם פירה תפוחי אדמה ורוטב גורגונזולה..." יונתן שטרנברג מגיע למסעדת אדום בירושלים – מוסד ותיק בסצינה הקולינרית בעיר
סצינת הברים בתל אביב היא יותר מסתם סצינה, הברים בתל אביב הם שהופכים את העיר למה שהיא. איך הייתה נראית העיר בלי ברים בפלורנטין? ובלי ההופעות באברקסס? ואיפה הייתם צוחקים על תיירים לו לא היה מייקס פלייס? הנה סקירה
תנו לעצמכם מתנה לחג, ואם האורחים יבקשו, תוכלו לכבד אותם גם: עוגת דבש או שוקולד, מארז מתוקים או בקבוק יין. הנה לכם כמה המלצות כי הוא כבר בפתח ואנחנו יודעים שעדיין לא הספקתם לקנות את כל הדרוש. שנה טובה
"מגדיר את עצמו כסביצ'ריה-לטינו-בר. השף ניר דגן יצר תפריט ששואב את השראתו מהמטבח הלטיני החדש, המבוסס, מצדו, על המטבח הדרום-אמריקאי לסוגיו יחד עם השפעות אוריינטליות..." שפרה צח בקאסה נובה, במבנה עתיק בנמל יפו
"לוקחת את הסלים, קמה מהשולחן ויוצאת את המסעדה שמעט השולחנות שלה עטויים מפות פלסטיק משובצות, שקירותיה כתומים ועיקר הקישוטים שעליהם מתמצה בתעודת כשרות שמנפיק המשגיח..." אורית איציק, ד"ר מפרום – טוב בשוק הכרמל
דבש, רימון, יין ותפוחים הם אמנם סמליהם המובהקים של ראש השנה, אך למרבה המזל ניתן ליהנות מסגולותיהם גם בימי חול. אז איך תעשו לכם ראש השנה כל השנה? בעזרת מסעדות המשלבות את המאפיינים האלו בצורה כל כך יפה במנות שלהן