מכיוון שתחזית מזג האוויר צופה לנו סוף שבוע סוער, אנחנו צופים הסתגרות ממושכת בבית. אבל מי אמר שחייבים להפסיק את הכיף? מתכונים לקוקטיילים שתוכלו להכין בלי לצאת מהבית ובלי להשאיר טיפ לברמן, למלצר או לנהג המונית
שירלי רחמים כבר התאהבה בסיורים של העמותה לתיירות תל אביב, והפעם היא מתעוררת בפלורנטין. הסלוניקאים, הפולנים, הבוכרים, הפרסים, האמנים, מסיבות הרחוב ומגדלי היוקרה – ועוד לא שתינו, אז גם המלצות לפאבים בשכונה
שירלי רחמים לעולם אינה מסרבת לסלטים, פיתות חמות, שיפודים וחומוס-צ'יפס-סלט. כך היא מגיעה למסעדת עבד את סמיר שבטיילת אשדוד, שם מוצעת לה ארוחה מזרחית לפי כל החוקים, שאפילו מסתיימת במלאבי מתוק ותה עם נענע
מסעדת אדלינה שבקיבוץ כברי מציעה מסורת בישול גלילית המשולבת בטעמי המטבח הספרדי. היא שוכנת במבנה אבן הפונה לנופי הגליל, שכולל גם מרפסת גדולה המקושטת בגפנים ובעצי זית. מנות עסקיות מיוחדות מוגשות בימים שני עד חמישי
לפי כל התחזיות, עומדים לעבור עלינו כמה ימים קרים. כדי להתחיל את השבוע על אש קטנה, מציעה הדיאטנית ליאורה חוברה ערמונים קלויים. וגם מתכון למרק ערמונים חם, בריא ולא מאד משמין. להכין כבר הערב, כדי שיהיה שבוע טוב
הם תמיד יעדיפו עדשים ושאר קטניות על פני בשר, ילקקו את האצבעות אחרי תאלי הודי ופניהם יוארו לשמע מנגולד וחומוס. צמחונים, זה בשבילכם: ארבע מסעדות צמחוניות מומלצות, ושלעולם לא יחסרו האורז והירקות בצלחתכם
מסעדת מוסקט, מלון מצפה הימים ראש פינה, מזמינה את הקהל הרחב לארוחה הלקוחה מן הספר "שנה בפרובאנס" של פיטר מייל. ואל סניפי קפה לואיז בתל אביב ובחיפה מוזמנים כולם לערבים מוסקיליים שנערכים בימי שני ושבת
מסעדת אלגרה שבמלון הבוטיק אלגרה בעין כרם ושף המלון ירון וינקלר במחווה ליינות ישראליים בכלל וליקבי הרי יהודה בפרט. בארוחת ערב מיוחדת שתיערך בחודשיים הקרובים, יוצעו טעימות יין מיוחדות – כי יש לנו ארץ נהדרת
"קציצות שטוחות, עסיסיות ו'קפיציות' כנדרש, בטעם בשרי מודגש..." שפרה צח אפילו לא מנסה להכריע בסוגיית המסעדה הבולגרית הטובה ביותר ביפו, היא רק יכולה להגיד שמסעדת ויטושה מאירת הפנים היא טוענת רצינית לכתר
"הטונה, שהוגשה במחבת פליז, נצלתה עם עשבי תיבול והוגשה עם פירה תפוחי אדמה ובצל מטוגן, בתוספת עלי תרד ממולאים בפולנטת הדרים..." יונתן שטרנברג מוצא נחמה חמה בערב קר מאד במסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים
וגם אם במרכז ובצפון הארץ בימים אלו קצת קר, רק דמיינו לעצמכם את עירנו הדרומית אילת, שגם בימים אלו היא בהירה ומפנקת. וכדי שלא תהיו רעבים אספנו בשבילכם רשימת מסעדות מומלצות באילת, רק אל תשכחו לקחת צידה לדרך
בבוקר מן הסרטים שמשרה על מוריס פייבוש אווירה פרנקופילית מהודרת, סועד מוריס פייבוש ארוחת בוקר מוקפדת בבית הקפה באקפה שבשכונת בקעה בירושלים. בסופה הוא ממליץ על הפוגה מתלאות היום באווירה הביתית שמצע הביסטרו
"הגוג'יר היו טעימות, הבצק מולא בתערובת בשמל, גבינה ועירית ונאפה עד לנקודה שבה היה נעים ואוורירי מבפנים ומעט פריך בחוץ..." יונתן שטרנברג נהנה ממטעמים ברוח המטבח הצרפתי בביסטרו מימי שבשוק מחנה יהודה בירושלים
התאמתה של העיר מודיעין לילדים ולמשפחות ניכרת לא רק בריבוי בתי ספר, בחוגים ובפעילויות, אלא גם במסעדות משפחתיות. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות במודיעין – כדי שיהיה לכם איפה לאכול בפעם הבאה שתבואו לבקר בעיר
"לבנים חשופות, מדפי עץ מתפקעים מבקבוקי אוזו וערק, בקיצור, מקום שמפעיל (גם) את בלוטות השתייה..." אדם בר ב-SALT שברחוב הירקון פינת גורדון, תל אביב: אוזו, ערק, קוקטיילים והרבה פירות ים בתפריט ים-תיכוני מהודק
כשאת שותה, מה את אוכלת? מסעדות ושפים מציעים לכם מתכונים לסילבסטר: מנות שתוכלו להציע לחברים במסיבה, ליד האלכוהול. ולא שכחנו את ההנגאובר שיתקוף אתכם ביום ראשון – הנה הם מציעים כמה מתכונים להתמודדות קלה
"פרוסות הסינטה מוגשות עבות יחסית, עם זילוף של שמן כמהין, כשלצדן עצם גדולה משופעת במח עצם. לא בדיוק המרשם שתצאו אתו מהקרדיולוג שלכם, אבל הוא מופיע בוודאות ב'מיטב המתכונים' של מלאכי השרת..." אדם בר בסבסטיאן הרצליה
"כל אחד מאתנו נועץ את שיניו בנתח הבקר המועדף עליו: אני בסינטה, שעשויה בדיוק כמו שאני אוהבת, עם מעטה חום מעורר תיאבון מבחוץ ופנים ורדרד ולעיס, והוא באנטרקוט, משויש, עסיסי וטעים מאד..." שפרה צח, פאפאגאיו הרצליה
המצוד אחר מסעדה חלבית כשרה למהדרין בתל אביב נמשך, ושירלי רחמים מוצאת את אלתר נתיב, במיקומה החדש ברחוב דובנוב 10 בעיר. מה שמתחיל בפטריות שחומות ומוקרמות בשמנת ופרמזן יכול להיגמר רק בסופגנייה שמחה. בתיאבון!
כמו איקאה וסינמה סיטי, גם מותגים גדולים ומוכרים של מסעדות תל אביביות פותחים סניפים חדשים בראשון לציון. קחו לדוגמה את שגב אקספרס, דיקסי ורק בשר, שמתחילות להציע לתושבי העיר והסביבה אלטרנטיבת בילוי ליד הבית
"אבל עם כל הכבוד לאמנות, אנחנו פה בשביל הדגים. בו במקום נערכת עבורנו צלחת של דוגמאות, ובה סלמון נורבגי, מקרל נורבגי מעושן, מטיאס אדמדם נהדר..." שפרה צח מצטרפת לסיור טעימות משוק הכרמל של העמותה לתיירות תל אביב
"המפעל שלה נטול דאווין, חומרי טעם וחומרים משמרים. רק שוקולד, אהבה וחיוך. זהו..." מוריס פייבוש מבקר במפעל השוקולד של סימה אמסלם, השוקולטיירית של עין כרם המתוקה. חוזר להיות ילד ממש כמו בכבש השישה עשר
פולה במושבה היא בית קפה נעים ואלגנטי בנס ציונה, שמציע שירות איכותי ומנות מצוינות. מארוחות בוקר עשירות דרך סלטים טריים וכריכים ועד מנות גריל, מנות ביתיות וקינוחים שנעשים במקום. ובשעת צהריים – ארוחה עסקית משתלמת
אספנו בשבילכם ארבע המלצות למסעדות טובות בארץ, כדי שתוכלו להתגאות בפני אורחים מחו"ל ואולי גם לקחת אותם לארוחת הדגמה. הרברט סמואל, דלאל, טוטו והלנה מציעות דיוק בבשר, בפירות ים, בעיצוב ובנוף, ולנו יש ארץ נהדרת
יובל בלנקובסקי מסביר לנו על שמפניות המגדלים, שאותן ממליצים כתבי העת הנחשבים לרכוש השנה. לצדן, כמובן, עוד הרבה רעיונות למשקאות מבעבעים שתוכלו להשיק השנה עם תחילת הספירה לאחור. שתהיה שנה אזרחית טובה עם הרבה אלכוהול