יובל בלנקובסקי עם המלצות יין לחג הסוכות, אותו החג שמזמן לנו שפע של ארוחות בסוכה ומחוצה לה וכמובן לעשות את מה שאנחנו הכי טובים בו: על האש. לכן, המלצות ליינות אדומים המשתלבים עם הבשר, ממיטב תוצרת יקבי הארץ.
"החציל הקלוי היה בשרני, עדין בטעמו ומתובל במידה. עליו נחה טחינה גולמית סמיכה ואיכותית, ומעליה עיטרו את המנה גרגירי רימון מרעננים ופטרוזיליה. בצד חייכו לנו פלח לימון ושתי פיתות זעתר שהוסיפו טוויסט קריספי..." ליאור פנחסי, המגדלור, יפו
"קלתית בצק פריך אפוי עם מילוי של כרישה, עגבניות מיובשות וגבינות עיזים, כשלצידו הגיע סלט שורשים עם שבבי בוטנים מלמעלה, הבצק של הקיש היה פשוט פנטסטי ונימוח, ללא ספק עם בצקים יודעים לעבוד כאן..." נורית פורן, בית קפה "קוקיה", קיבוץ דפנה
"הלהיט של הערב סרטנים קטנים בשריון רך (soft shell crabs) עם ציפוי פריך. הבשר עסיסי ומתקתק עם טעמים עדינים של ים אך כמעט ללא צורך בהתעסקות המרגיזה שמלווה אכילת סרטנים..." יונתן שטרנברג, דולפין ים, ירושלים
מטבחה הקסום של העדה הדרוזית מתגלה באמצעות עשרות מסעדות דרוזיות הנמצאות בעיקר בצפון הארץ. הארוחה מתנהלת בסגנון משתה: שפע של סלטים, תוספות וצ'ופרים קטנים המוגשים בכלים דרוזיים אותנטיים, עיקריות המוגשות ביד נדיבה ורחבה ובסוף קינוח מתוק לצד קפה חזק. קבלו המלצה למסעדות דרוזיות שכדאי שתשלבו בטיול הבא שלכם בצפון
"מנה נוספת נהדרת של סלט חלומי מוקפץ שהיה מתובל בצ'ילי מתוק, רוטב שזיפים ואגוזים. אני חייבת לציין שלא נשאר פירור בצלחת, הרוטב היה כ"כ מתאים והתחבר להכל בצורה מושלמת ומדויקת..." נורית פורן, קפה אלריף, כפר מעיליא
"עוף קשיו - נתחי עוף, בצלים, פטריות בצל ירוק, גמבה, גמבה, צ'ילי מתוק יבש, וקשיו קריספי בקרמל למון גראס, מוגש על מצע של אורז מוקפץ עם ביצה ובצל ירוק. מגוון מרכיבי המנה מהווים שילוב מנצח, מעין בלגן קולינרי טוב, גם מתוק, גם פיקנטי ועשיר בירקות..." כרמית אופק, ריבר, אזור התעשייה ראשון לציון
"קרפצ'יו החציל הקלוי הוגש לנו עם טחינה, פטרוזיליה וגרגירי רימונים מעל. השילוב של גרגירי הרימון עם החציל, פצפץ בלשון ונתן לו טעם מיוחד..." רונן סולומון מתענג על דגים במקום נטול יומרות או פוזה בדרבי בר דגים הכשר, שבקומפלקס המסחרי של רחוב יגאל אלון בתל אביב
"פילה דניס, שבשרו העדין כוסה בקראסט של טחינה גולמית עם אגוזי מקדמיה, והונח על סלט קינואה עם חמוציות ואגוזים שהוסיף עוד עניין למנה..." שפרה צח בארוחת טעימות במדיטה, המסעדה החדשה בירושלים של השף מוטי אוחנה
ראש השנה הוא חג שמלכד את כל בני המשפחה סביב ארוחת חג מיוחדת בעלת מנות רבות המוגשות לשולחן. משפחות רבות נוהגות להגיש מסימני החג – ואין סיבה שלא לנסות להתאים יין חגיגי גם לסימנים המיוחדים של ראש השנה.
"הפורל, שבשרו מוצק ועסיסי, עשוי על הגריל כשהוא נקי מאדרות, ובתוכו מילוי של גבינת ברוצ'ו עם תרד וערמונים, שניתך מחום הדג ומשתלב להפליא בטעמיו. כל הטוב הזה מלווה בגרטן תפוחי אדמה ובזילוף ירקרק של מחית תרד שמעטרת את הצלחת..." שפרה צח, ננה בנווה צדק, תל אביב
כוננות חגים בפתח: לקנות אוכל, להפוך את המטבח לשדה קרב, שוב לרוץ לסופר לקנות "השלמות" ואז להגיע עייפים לשולחן החג. איזה כיף שיש אפשרות ידידותית יותר המפחיתה את כל הלחץ וההתרוצצויות - פשוט לקנות אוכל מוכן ממיטב המסעדות והמעדניות. כמובן שאנחנו לטובתכם, אז בבקשה קבלו את המקומות המומלצים שכדאי שתכירו כבר עכשיו
"ספאנקופיטה - מאפה בצק פילו במילוי גבינת פטה, תרד, בצל ירוק ושמיר, מבחוץ היא קריספית, ובפנים יש חגיגה יוונית, התרד אהוב עליי, הטעם נימוח ופריך..." כרמית אופק, גרקו, תל אביב
"הסלמון נפלא והרעננות שנותנים הבצל והמלפפון מתאימה לו כחכה לדג. דמיינו את כל זה על מצע עלים ורוטב נהדר על בסיס שמן זית ותקבלו מנה עשירה, צבעונית ומפתה..." גיל ח' עמית, נויה, ירושלים
איך אתם אוהבים את פירות הים שלכם? צלויים על הגריל, בתוך קדירה, ברוטב שמנת, בתוך שקשוקה, מרק או סתם עם לימון ושמן זית - כל אחד לפי טעמו. אספנו בשבילכם המלצות על מסעדות שיודעות דבר או שניים על המעדנים הנהדרים האלו
"פטריית הפורטבלו שטעמה בשרני ואדמתי, חיבקה בחום ובאהבה את נתחי הפילה וכבד האווז. נתחי הפילה היו במידת העשייה הנכונה, ונתחי כבד האווז נצרבו כראוי ושמרו על מרקם נימוח ונעים. מנה מושלמת..." ליאור נובו לוקחת את הסטארטאפיסט שלה לחוויה קולינרית גלילית וכשרה במסעדת שף בן עמי במושב בן עמי שבגליל המערבי
"נתח עסיסי של חזה מולארד, כשלידו נחו בצלצלים ודובדבנים ברוטב יין אדום. הבשר היה רך ונימוח בפה, כל טעימה רק הגבירה את הטעם ולא יכולנו להפסיק לאכול..." רונן סולומון מגלה את רזי המטבח הגרוזיני בראצ'ה
כשמדובר באירוע, עם כל השמחה עם החוגגים, הכי חשוב זה שיהיה טעים. ואם גם לכם חשוב האוכל, אולי תבחרו לערוך את החגיגה הבאה שלכם במסעדה. מצאנו בשבילכם חמש הצעות למסעדות מיוחדות לאירועים קטנים וגדולים. תשמרו למקרה הצורך
"את הקבב קל מאוד להרוס. מערכת היחסים העדינה כל כך בין כמות הבשר וכמות השומן, התבלינים ומידת הצלייה מחייבים מומחיות ודיוק. הקבב של האווזים היה ונשאר אחד האהובים עלי..." גיל ח' עמית מבלה כמיטב המסורת השכונתית, עם הרבה אוכל טוב המוגש בנדיבות ובאווירה נעימה באווזים בתל אביב
"שיפודי עוף מיוחדים שתובלו בפפריקה מעושנת מתוקה ושמן ארגן המיובא ממרוקו. אין ספק שהשמן המיוחד "הקפיץ" את המנה ונתן לה את הטוויסט המיוחד..." קרין אביב במפגש אישי מעניין עם ירון חן מ"שירת הסירים - סדנאות בישול וארוחות שף"
החופש הגדול הסתיים ונותרו עוד שלושה שבועות עד לחופשה הבאה שלנו בחסות חגי תשרי. אז דווקא עכשיו בוחרים חופשה בירושלים המציעה שלל אירועי תרבות, מופעים, מייצגים ועוד. אל דאגה, גם המסעדות מחכות לכם עם הטבות שוות במיוחד