מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת ג'קו מאכלי ים בחיפה

ג'קו מאכלי ים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת שרימפסים עטופים במעטה פירורי לחם לצד רטבים מפתיעים הוגשה לשולחן. רוטב צ׳ילי מתקתק בהחלט לא נמנה על שורת הרטבים המקובלים שרגילים ללוות מנת שרימפס איכותית, אך הוא בהחלט הצדיק את קיומו..." רוני חזן מפנקת את בן הזוג בבילוי שכולו דגים ופירות ים אצל ג'קו מאכלי ים בעיר התחתית של חיפה

המסעדה ממוקמת בלב ליבה של העיר התחתית בחיפה. בין חנויות ובתים, במקום שרק מי שבאמת מחפש - מוצא. האווירה - כמו שרק העיר התחתית בחיפה יודעת לתת. רומנטיקה שמתחבאת בינות המבנים העתיקים, שקט עטוף בהיסטוריה מתוקה. המסעדה לא מתיימרת להיות שונה מהסביבה בה היא נמצאת. היא מזמינה אותך להתרווח, לאכול ולהנות מהפשטות המפנקת. האווירה במסעדה - אין שני לה. שקט ורוגע, מוסיקה יוונית ברקע. כולנו עסוקים ממירוץ אחד למשנהו - איפה עוד אנו זוכים להזדמנות לעצור לרגע? רק לעצור, לנשום, ולהנות מהרגע.

המסעדה הייתה בעבר דוכן דגים שאליו הגיעו אנשי השוק לשתות כוסית בסיום יום העבודה והתפתחה למסעדה שמציעה מנפלאות הים. עמוס, מבעלי המסעדה, ממשיך את דרכי משפחתו - אנשים חמים שהמסעדה בדמם - הוא מעניק לאורחים תחושת בית, אוכל טעים וטרי, הכל באהבה, אכפתיות, צניעות ואהבת אדם. המוטו במסעדה מתנוסס על גבי שלט - "אצלנו יש סבון ומים, דגים אוכלים גם עם הידיים!" ואל דאגה - צוות המלצרים ידאג לפנק אתכם באספקה שוטפת ומספקת של מגבונים לחים להרגשה נקייה ונעימה.

התפריט, כיאה למסעדת דגים מובילה, מציע מגוון מנות, כגון: שרימפס במבחר רטבים, סרטנים כחולים בשום וחמאה, פסטת פירות ים, דגים אפויים, מטוגנים ועוד. גם אוכלי הבשר אינם מקופחים ויכולים להנות מפרגית על האש, קבב או אנטריקוט.

את הארוחה פתחנו עם מגוון עשיר של סלטים מרעננים. סלט סלק, כרוב, איקרה, סלט ירקות טריים ואף טחינה. כל אחד ימצא את מקומו. לצד הסלטים - פרוסות חלה שמנמנות ובריאות, כמו שרק בבית פורסים. ואם כל זה לא מספיק כדי לעורר את התיאבון, יפנקו אתכם גם בכוס אוזו עם לימונדה - מיזוג מושלם בין חריפות למתיקות עדינה. אחרי הסלטים יגיע תורו של מרק דגים ופירות ים. מרק עשיר ומלא בכל טוב, הקורא לכם לבצוע את פרוסות החלה ולטבול אותן במרק. נשאר לכם מקום לעוד?!

זכינו לטעום גם ברבוניות קטנות ופריכות, שהוגשו לצד צ׳יפס, עשויות במידה מושלמת. מנת שרימפסים עטופים במעטה פירורי לחם לצד רטבים מפתיעים הוגשה לשולחן. רוטב צ׳ילי מתקתק בהחלט לא נמנה על שורת הרטבים המקובלים שרגילים ללוות מנת שרימפס איכותית, אך הוא בהחלט הצדיק את קיומו. משהו במתיקות העוקצנית של הצ׳ילי התגלה כבן לוויה ראוי לשרימפסים הפריכים.

המשכנו למנת פילה דניס בגריל בליווי אורז עם ירקות - כמו בבית, כי לפעמים השמירה על הפשטות טטומנת בתוכה את התחכום הכי גדול. אחרי כל זה - אמרנו די. המגוון הרחב רחוק מלהיגמר, אך המקום בקיבה... לו יש תוכניות משל עצמו.

יצאנו חזרה לנשום את האוויר שמזכיר לך עד כמה אנו קרובים לים. עוד סיבוב קצר בסמטאות העיר העתיקה, רגע לפני שהקסם יפוג. לכאן עוד נחזור, הבטחנו. בעצירה הבאה מהמרוץ הכמעט בלתי פוסק.