Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת פסטה מיאה סניף וילסון בתל אביב

פסטה מיאה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"נשנשנו גם "ראנצ'יני" - כדורי ריזוטו במילוי מוצרלה וזיתים שהוגשו בצורה אסתטית, מעוררת תאבון ומוקמו במרכז הצלחת ומסביבם רוטב עדין המשלב בצורה מרעננת עגבניות ופלפלים..." יפית שבחון שרף מתמכרת לטעמים האיטלקיים, וכמובן גם לפסטות, המוגשים בפסטה מאיה שברחוב וילסון, תל אביב

ברחוב צדדי וותיק בתל אביב, וילסון, המרוחק מהמולת העיר, מתחת לבית קומתיים ותיק, שוכנת מסעדת "פסטה מיאה", שגם היא מסעדה ותיקה ומובילה כבר 19 שנה.

המסעדה מציעה אווירה רומנטית לצד חמימות משפחתית בעת ובעונה אחת: המוסיקה הנעימה המתנגנת ברקע יחד עם שרשרת המנורות הקטנות אחראים על הצד הרומנטי בעוד התמונות, החפצים האישיים והשנדלירים שהובאו מבית אבא ואמא של בעל המסעדה, מקנים את תחושת הביתיות.

בעל המסעדה, ג'ורג'יו, שמשפחתו עם עבר והיסטוריה מארץ המגף, קיבל מאביו בשנת 1989 מכונה ביתית להכנת פסטה. ג'ורג'יו לא הסתפק במכונה הביתית ונסע עד לאיטליה כדי ללמוד את רזי המקצוע להכנת פסטה איכותית ואמיתית, והשאר, כמו שאומרים, היסטוריה.

כיום פסטה מיאה בוילסון משמשת כמסעדת האם לרשת הכוללת ארבע מסעדות נוספות באזור תל אביב והמרכז. בכל בוקר מכינים במפעל הרשת פסטה טרייה, כזו המיוצרת בעבודת יד על בסיס מתכונים מסורתיים, ומחולקת לכל המסעדות עוד באותו הבוקר. בשעות הצהריים המסעדה מציעה תפריט עסקי, ובערבים ובסופי שבוע תמצאו גם תפריט "מיוחדים" המאפשר קפיצה קטנה לטעמי ארץ המגף. במקום ישנו חדר פרטי לאירועים קטנים עד 16 איש.

לאחר שיחה חברית עם ג'ורג'יו, הודענו לו כי החלטנו היום לא להחליט והוא יהיה אמון על המנות שיוגשו לשולחן. התחלנו את הערב עם "פ'וקצה יולנדה ופטה" - פ'וקצה חמה וקריספית המפיצה ניחוחות לכל עבר ומעליה נחו בשלווה קוביות עגבניות תמר עם מעט חומץ בלסמי, שמן זית ופטה - תענוג לעין ולחיך. המשכנו עם מנה נוספת וטעימה עד מאוד שהגיעה מתפריט המיוחדים של המסעדה ועונה לשם "קרוסטיני פיטריות" - לחם קלוי עם ממרח גבינות עשיר ודומיננטי בטעמו ומעל פטריות ממולאות גבינות וירק, עלי בייבי ופרמז'ן. נשנשנו גם "ראנצ'יני" - כדורי ריזוטו במילוי מוצרלה וזיתים שהוגשו בצורה אסתטית מאוד שמוקמו במרכז הצלחת ומסביבם רוטב עדין המשלב בצורה מרעננת עגבניות ופלפלים.

לאחר מנות הפתיחה המיוחדות ג'ורג'יו התקדם איתנו לעיקריות, שהיו מיוחדות לא פחות: ריביולי תרד ב"רוטב שמנת דל בוסקו" הכולל שמנת, ערמונים, פרמיג'נו, גבינות, ארטישוק ירושלמי ונגיעות למברוסקי. ניגוד הטעמים בין התרד לשמנת בשילוב הערמונים יצר מנה שאיתגרה את החיך בטעם הלא שגרתי. לוקח רגע לפה להסתגל לטעם המפתיע, ואחריו אנחנו מתמסרים לו ללא הסתייגויות. מנה נוספת, מפתיעה בטעמה ובתיבול המדויק, התבססה על פסטה רדיטורי העשויה במידה הנכונה ברוטב פיטריות וכרישה הכולל שמן זית, צ'ילי, פטריות, כרישה, יין לבן ופטרוזיליה.

את הארוחה האיטלקית סיימנו עם שני קינוח מתוקים. הראשון, טורטה די פרה (torte di pere) שהיא עוגת אגסים העשויה בצק פריך וטעים שנמס בפה, קרם שקדים "מרציפן" המיוצר במקום ומשתלב בטעמו המיוחד עם האגסים המושרים במרסלה וכדור גלידת וניל. השני, עוגת טרמיסו המורכבת משכבות של קרם מסקרפונה ובישקוטים טבולים בליקר קפה ואמרטו. העוגה היוותה סיום מושלם לארוחה איטלקית מעוררת חושים, לא רק בשל השכבות המושלמות של העוגה ובשל היותה רכה ונמסה בפה אלא גם בשל העובדה שהיא מבוססת על מתכון הבית, בית אבא ואמא, של ג'ורג'יו.