מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מוצרים ללא גלוטן של לחם ארטיזן

ללא גלוטן בלחם ארטיזן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בסניפי לחם ארטיזן הפרוסים ברחבי הארץ מציעים שלל מוצרים נטולי גלוטן, מהעוגייה הקטנה ועד לגדול הכריכים. דן תורן יוצא להיכרות ראשונית עם הטעמים וחוזר עם כמה תובנות מפתיעות. מוזמנים לטעום, להתרגש ולהתמכר

עד לא מזמן חשבתי שמאפים ללא גלוטן הם נחלתם של הסובלים מצליאק אך גיליתי שהטרנד האנטי-גלוטני מוצא את דרכו לצלחות של כולנו. ביום שלישי האחרון התיישבתי עם גל, חברי הטוב, לארוחת טעימות נטולת גלוטן. בלחם ארטיזן השיקו ליין מוצרים נטולי גלוטן - מקטנת העוגיות ועד לגדול הכריכים. אם תסתכלו טוב על המדפים בסניפים של הרשת הפזורים ברחבי הארץ (רעננה, הוד השרון, נתניה וכפר סבא) תוכלו למצוא את סדרת המאפים המרשימה. בסדרה הצליחה רשת הבוטיק להביא לידי ביטוי את יכולות הפטיסייר המרשימות שלה גם לקהל שצורך מאפים נטולי גלוטן, שעד כה נאלץ להסתפק בלחמים קפואים מהרשתות הגדולות או בדברי מאפה מתוקים שאינם משתווים לטעמי המאפים הרגילים.

הגלוטן הוא חוליית החיבור של הקמחים ומה שמייצב את הבצק, לפני ואחרי האפייה. הגמישות האוורירית של לחם כפרי ריחני, הרכות המפנקת של עוגת שמרים עסיסית או אפילו הנימוחות של סופגנייה שמנונית - כל אלה מקורם בגלוטן המסייע להפיק מאפים מפנקים. בלחם ארטיזן, כאמור, החליטו לשים סוף לחד-גוניות בתפריט נטול הגלוטן ולכן עמלו על סדרת מוצרים טעימה, מרשימה והכי חשוב - נטולת גלוטן בתקנים המחמירים ביותר.

הגענו לסניף רעננה, הראשון והמוביל ברשת לחם ארטיזן, לארוחת טעימות וטעמים: מלחם לבן ו-"פשוט", דרך עוגיות צבעוניות לילדים ועד לעוגות שוקולד או פירות יער שהשאירו אותנו במצב רוח מרומם. בתחילת הארוחה דרור קרא עליי תיגר מעניין - הוא ייתן לי לטעום מאפים ואני אצטרך להגיד מה נטול גלוטן ומה משופע בו. אולי כבר ניחשת אבל בי זה פגע כרעם ביום בהיר - לאורך כל הטעימות לא הכנסתי לפי אפילו לא חלקיק אחד בודד של גלוטן. הטעמים הם ללא ספק שונים מאלו שמוכרים לנו מהבורקס או מהקוראסון של ארוחת הבוקר אך הם חושפים קשת שלמה של טעמים אליהם אני אישית עוד טרם נחשפתי. ועכשיו, כשבלחם ארטיזן ממלאים את המדפים בסחורה טרייה ונטולת גלוטן מידי יום, אני לא מוצא סיבה להפסיק להתנסות.

דרור מספר על תהליך ההכשרה הארוך שעברה המאפייה כדי להתאים לייצור מוצרים נטולי גלוטן; "איך אופים לחם ללא גלוטן במקום שבו הקמח הלבן מתעופף באוויר? פשוט מפרידים הכל, הולכים לחדרים נפרדים, מערכות אוורור נפרדות, בגדים אחרים ומעבר להכל פשוט מקפידים שאיש לא יעבור מחדר לחדר. ההבנה שלנו לאותה אוכלוסיה שזקוקה למוצרים האלה היא מה שמניע אותנו קדימה ומאפשר לנו לפתח מוצרים מיוחדים, לחקור, לגלות ולהתנסות עם מאפים שונים והכל בשביל להפיק עוד מוצר ללא גלוטן".

אז מה חדש בעצם? מסתבר שזה נכון כבר תקופה ארוכה ואילו אני גיליתי זאת רק עכשיו - על המדפים בלחם ארטיזן תוכלו למצוא סדרת מוצרים נטולי גלוטן, אשר עומדים בכל התקנים המחמירים ביותר, נמכרים במחירים הוגנים לחלוטין ואולי יותר מהכל - נאפים באהבה גדולה, במסירות רבה ובהרבה חום (לא רק בתנור). הכל טעים, מעניים וטרי מאוד ויש גם המלצה מהאופה; להתקשר לסניף הקרוב ולהזמין מראש את המוצרים המיוחדים שתרצו לרכוש, כך תבטיחו לעצמכם את המוצר הטרי, בדיוק בזמן בו תצטרכו אותו.

אז אני אישית ככל הנראה לא אוותר על התענוג הגלוטני שבפיתה עסיסית או בלחם כפרי עם דגנים, אבל זה לא אומר שלא ארשה לעצמי להנות מעוגת פירות היער או מעוגיות השוקולד הצבעוניות שנמכרות בסניפי רשת ארטיזן, על המדפים שהוקצו במיוחד למוצרים אלו.