Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת מלון אפנדי בר יין בעכו

אפנדי בר יין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בשר סרטנים ברוטב גורגונזולה ותפוח עץ. מנה טעימה, רכה, נימוחה אשר בה הטעמים משלימים אחד את השני..." קרין אביב בארוחת טעימות עשירה בטעמים, מרקמים וצבעים במרתף היין של מלון אפנדי בר יין החדש בעכו.

חברים יקרים, בכתבה הזאת אנו יוצאים למסע. המסע יקח אותנו אחורה בזמן למרתף יין בן 1,000 שנים. במסע ישתתפו כל החושים. המסע כולל נסיעה לעכו העתיקה, היפה והציורית, שם הכל מתרחש. אבל לפני הכל, כמה אזהרות מסע.

בר היין של מלון האפנדי נמצא, כאמור, במרתף בן 1,000 שנים. קר שם ולא רק בגלל הקירות העבים שנבנו בזמנו אלא על מנת לקרר את 300 בקבוקי היין שבמרתף, אז מומלץ להביא כסות קלה לצנינות שבאוויר. במרתף אין קליטה של טלפונים סלולארים! אני הודתי אישית לצלבנים שסידרו לי שלוש שעות של שקט והתרכזות טוטאלית בחוויה ובפרטנר שמולי. והאזהרה החשובה מכל, האירוח בבר היין בימי חמישי ושישי מבוסס על ארוחת טעימות. ארוחה בה מוציאים בין 9-12 מנות מוקטנות אשר מוגשות מהקל אל הכבד. אנחנו לקראת המנה השביעית כבר הרמנו דגל לבן, אך שינסנו מותניים ופינינו עוד מקום עד לקינוחים.

שבעה שולחנות עץ בבר היין, האווירה קסומה ואינטימית ולשמחתנו היינו עדים להיסטוריה כאשר בשולחן לידנו עלם צעיר ביקש את ידה של היפה שאיתו. מידי שבוע מקדמים בבר היין יקב אחר. אנחנו התענגנו על גוורץ של יקב לוריא. יין לבן, חצי יבש קליל ועדין המתאים לארוחה המבוססת בעיקרה על דגים ופירות ים.

לצד לחם הבית ומטבלים, פתחנו את הארוחה עם סלט קיסר רענן ופריך עליו נבזקו הטוביקו (ביצי דגים) שמתפצפצים בפה. מנה קריספית וקראנצ'ית המהווה יריית פתיחה נהדרת לארוחה. ואז זה התחיל...לשולחן הוגשו מספר מנות ראשונות וביניהם מנה שתיזכר כאחת השיאים של הערב: בייבי מושט מקורמל על סלק. שילוב מדהים של טעמים וצבעים, פשוט אין מילים. מנת השרימפס הנא בליווי סלסלת אפרסמון היתה מנה קלילה מאוד ומרעננת, והסלסלה בלטה בפשטותה ובדיוקה. נשנשנו גם אנשובי טרי בזילוף שמן זית ותו לו. מביני דבר יודעים מתי לתת את הכבוד לחומר הגלם ולא להפריע עם מרכיבים נוספים. כך היה במקרה של האנשובי.

לגימה מהיין, רענון החיך, וממשיכים עם הטעימות. קרפצ'ו בשר סינטה היא מנה מוכרת וידועה בקולינריה הישראלית וכשטעמנו אותה הבנו שיש קרפצ'ו ויש קרפצ'ו וכאן בהחלט יודעים איך להכין את המנה. סביצ'ה דג מוסר היתה מנה עדינה וקלילה - הדג הפרוס דק עד כדי שקיפות והתיבול של מיץ לימון ושמן זית עם עיטור קל של עגבניות ומיקרו עלים הביאו את המנה לדרגות על.

לרקע אור מעומעם ומוזיקת ג'אז איכותית התקדמו. המנות, כמובטח, מהקל אל הכבד. דג סלמון עטוף באצת נורי על סויה מצומצמת היתה מנה עשויה להפליא. אחריה הגיע ארטישוק רומני מטוגן. מנה רכה מאוד אותה תיבלנו אנחנו בשפריץ של מיץ לימון עסיסי. סלט הטבולה היווה מצע לדג המוסר ובמנה זו השאיר את חותמו הסלט שנחתך באופן גס יותר מהרגיל והטעמים היו מודגשים יותר מהסלט הקצוץ דק אותו אנו מצפים לקבל כשאנו חושבים על טבולה.

הארוחה טרם תמה. אנחנו כבר הרמנו דגל לבן אך אי אפשר להפסיק באמצע כשנהנים. המשכנו עם קדירת פירות ים ברוטב ים תיכוני של חמאה, עגבניות שמן זית ולימון - מנה מרשימה מאוד שהזכירה כמה קרובים אנחנו לדגה המקומית הטרייה שנמכרת בשוק היפה של עכו מדי יום ביומו. לאחר מנה זו הבנו שבר היין תחת חסותו של המסעדן הוותיק, אורי ירמיאס, המוכר לכולנו ממסעדת אורי בורי, לא מעז לרדת מתחת לרמה של מצוין, וכשחשבנו שהגענו לשיא הפתיע המלצר האדיב במנה שהיתה מבחינתי שיא השיאים והיא לא יוצאת לי מהראש. מדובר בבשר סרטנים ברוטב גורגונזולה ותפוח עץ. מנה טעימה, רכה, נימוחה אשר בה הטעמים משלימים אחד את השני.

בשלב זה כבר התחיל להיות קשה אך לא ויתרנו! ארוחת הטעימות לקחה אותנו גם למנות בשריות. צלע טלה על קרם דלורית וסינטה על קרם שום ואספרגוס - מנה שהוכנה בקפידה ודיוק רב. לפני הכניעה הטוטאלית הגיע הקינוח, פונדנט שוקולד וגלידת הבית. טעים ומתוק אבל בשלב זה היינו כבר בערפול חושים.

אתם מוזמנים לחוויה מדהימה, לקולינריה במיטבה, וכמובן הנאה משירות מקצועי ואדיב. האיש והאגדה, אורי ירמיאס, מציב פה רף שבאמת קשה לשבור מכל ההיבטים. עלות מנת הטעימות היא 220 ₪ לא כולל יין ושתייה קלה.

לאחר שתתקדמו בזמן כ-600 שנה ותגיעו ללובי הכניסה, אם תבקשו יפה אולי תוכלו לעשות גם סיור במלון ולקבל קצת הסברים על המבנה ההיסטורי בו שוכן בר היין.