מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת משק ברזילי בתל אביב

משק ברזילי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"על צלחת שחורה הונחו להם כמו חיילים פרוסות של לחם חיטה מלא עם שעועית מש דמוי פיתה שהוגשו קלויים במקצת וטעמם נפלא, לידם סלט חצילים קלויים ופלפלים..." שירלי בלונדי מגלה את המטבח הצמחוני-טבעוני במשק ברזילי בתל אביב

אז כנראה שבסוף הכול נשאר במשפחה, כך גם בסיפור של משק ברזילי שכמו בסיפורי הצלחה רבים, הגיבורה עוזבת את עולם הפרסום הכה תובעני ומחליטה להגשים חלום ולהצטרף למשק המשפחתי המבוסס על טהרת הגידול האורגני. אותו חלום הופך למציאות כה יפה עם מסעדה צמחונית מצליחה ברחוב אחד העם בתל אביב ועם המון היסטוריה משפחתית.

היה זה אמצע שבוע ובהחלטה של רגע בחרנו חברתי דינה ואני לטעום מאותו חלום צמחוני. טרנד הצמחונות כבר מזמן הפך להרבה יותר מטרנד חולף ויחד איתו צצות להן עוד ועוד מסעדות שמגישות אוכל צמחוני, משק ברזילי היא אחת החלוצות בתחום עם ותק של 12 שנה.

המיקום הנהדר, בתחילת נווה צדק, מבטיח סיבוב רגלי לאחר הארוחה. המסעדה מרווחת ונעימה ומכילה המון מקומות ישיבה. הערב היה נעים והחלטנו לשבת בחוץ במרפסת. קיבלנו תפריטים, סריקה מהירה מגלה שבמקום יש מגוון רב של מנות מיוחדות שללא ההסברים המפורטים של המלצרית הנחמדה המשימה הייתה כלל לא פשוטה.

הבחירה נעשתה ולמנה ראשונה לקחנו "פנג׳אבי" - על צלחת שחורה הונחו להם כמו חיילים פרוסות של לחם חיטה מלא עם שעועית מש דמוי פיתה שהוגשו קלויים במקצת וטעמם נפלא, לידם סלט חצילים קלויים ופלפלים והאחרונה בשורה הייתה מסבחה משעועית לימה עם לימון כבוש. מנה מצוינת לניגוב שעוצבה באופן מעורר תיאבון. טעמו של הלימון היה דומיננטי מה שהפך את המנה לטעימה ועשירה עוד יותר. תוך כדי ניגוב הפנג׳אבי לגמנו גם מיוגורט טבעוני עם צזיקי פלפלים ושקדים, דבר שהתגלה כמרעננן מאוד וקליל.

את משק ברזילי פוקדים שלל לקוחות, צעירים ומבוגרים, טבעוניים וכאלה המבקשים להתנסות לראשונה בטעמים ובשילובי המרכיבים החדשים והמאתגרים. המבחר הרב המוצע במקום מאפשר לכל סועד למצוא את המנה שאליה מתחבר. במשק ברזילי הכול אורגני, הכל בריא ואין ספק כי החשיבה ותשומת הלב ניכרת בכל אחת מהמנות המוגשות וכמוה גם היצירתיות והמקוריות.

את שלב העיקריות התחלנו עם "מסלה דוסה" שכמו מנות נוספות במסעדה גם היא בהשארת המטבח ההודי. לשולחן הוגש פנקייק שכולו אורז אדום ועדשים כתומות מה שמהווה מקור לחלבון. מי מאיתנו שרגיל לפנקייק עם ביצים וחלב יופתע מטעמו הנהדר של הפנקייק העשוי כולו מרכיבים טבעיים. יחד עם הפנקייק הוגש שיפוד טופו עם דלעת ערמונים וצ'אטני קוקוס שהיא ריבה חריפה של קוקוס וצ'ילי – אכן חגיגה של טעמים. שילוב מעניין ונכון.

מנת הלזנייה הטבעונית גם היא הותירה אותנו מופתעים לגלות עד כמה עושר של טעמים יכולים להשתלב יחד במטבח הטבעוני אם רק מעזים. הלזנייה היתה מלאה בכל טוב עם דפי חיטה מלאה, עלי תרד, עלי מנגולד וגבינת קשיו. לצד המנה הוגש סלט ירוק מרענן שהשתלב נכונה עם טעמי הלזנייה.

במשק ברזילי תמצאו גם מגוון של שייקים מופלאים ובריאים, ארוחות בוקר, סלטים, ועוד המון הפתעות. המקום פתוח בסופי השבוע כך שאתם מוזמנים להתחיל את שבת בבוקר באווירה אחרת. אני נהניתי ממליצה בחום.