"פאי רועים צמחוני, ירקות אנטיפסטי (חצילים, פלפלים, קישואים, בטטה), שהוגש עם רוטב עגבניות ועשבי תיבול על מצע של פירה עם גבינת מסקרפונה. מרגישים את הקראסט הפריך של הגבינה והפירה הנימוח..." כרמית אופק עם ניחוחות צרפתיים בקארם בתל אביב
בערב סגרירי, ואפילו הגשם לא הניס אותי, צלצלתי לחברתי ובישרתי לה כי לעת ערב אנו נפגשות במקום קסום, זו כמובן התייצבה בשעה היעודה ונפגשנו ב"קארם" שהינו פטיסרי בולנז'רי ובית קפה, המצוי במעין פינה סודית, ברח' מעבר יבוק 5 בשכונת נחלת יצחק בת"א, אשר גובלת עם העיר גבעתיים.
בקארם, העיצוב הוא עם שיק צרפתי, החל משנדליר מרהיב ונוצץ, כורסאות וינטאג' נוחות, רצפת שחור-לבן, דמקה, דלפק שחור ארוך ועליו ויטרינה בוהקת (עליה מונחים הקינוחים המשגעים, המפתים ובעיקר כאלו שרוצים להסתער עליהם), ואפילו על קיר אחד הבחנתי בטפט בצבע ורוד עתיק אשר סוגר לי את תמונת העיצוב המעניינת של המקום כולו.
לא בזבזנו זמן ומקטגוריית ארוחות הבוקר בחרנו קרואסון קארם (כריך קרואסון עם סלומון מעושן, גבינת שמנת, ביצה קשה, רצועות מלפפונים ועלי שמיר טריים. המאפה היה שילוב בין פריכות חמאתית ומתקתקה לבין מילוי מפתיע של גבינת שמנת עשירה עלייה תלולית סלומון נסיכותי וביצה שמעשירה את הטעמים.
המלצרית האדיבה המשיכה לשגר לשולחננו מהמנות הראשונות, מנה מעניינת במיוחד: גלילות חציל (גלילות חציל מגולגל עם גבינת עיזים ועגבניות מיובשות). המנה בהחלט מתאימה לאוהבי החציל וגבינת העיזים. מדובר במרקם נגיס של עגבניות מיובשות, מזכיר מעט את הטעמים מבית. אתוודה, כי המנה היתה כה מעניינת שניסיתי להכינה בעצמי. מחזית הסלטים בתפריט נהנינו מסלט שעועית חם (שעועית ירוקה חמה, תפו"א, עגבניות מיובשות, זיתים, שום, בולגרית וטימין). הסלט היה חדשני ומרענן, ובכלל שעועית הינה מרכיב אהוב עליי בכל מאכל, השילוב של העגבניות המיובשות מוסיף בהחלט אופי לסלט.
עוד לא אמרנו די, ומהכריכים המוצעים במקום, בחרנו בלה באגט וירקות גריל (באגט פריזאי בייצור מקומי, מדליוני סנט-מור, עגבניות קונפי, דפי זוקיני צלויים, עלי רוקט פריכים, חצילונים מושחמים בטימין, לימון ושמן זית). הבגט שניכר שנעשה בעבודת יד, מעטה קשיח משהו אבל כזה שמתפצפץ בכל נגיסה, פשוט תענוג. יתרה מזו, טעם הפסטו מורגש והחציל מכבב ולא רק שכן, שלל המרכיבים האחרים מצטרפים בהרמוניה.
ביודענו שעוד כמה מנות מפתות לפנינו, השארנו מקום בקיבתנו להמשך, השלמנו פערים, בכל זאת לא התראינו כשבוע. והנה הגיעה מנה מעניינת מהעיקריות: פאי רועים צמחוני, ירקות אנטיפסטי (חצילים, פלפלים, קישואים, בטטה), שהוגש עם רוטב עגבניות ועשבי תיבול על מצע של פירה עם גבינת מסקרפונה. מרגישים את הקראסט הפריך של הגבינה והפירה הנימוח. הטעם יש להזכיר מצטיין בארומה של עשבי תיבול. בונוס נוסף הוא הסלט ירוק ועגבניות שרי ברוטב ויניגרט שהצטרף בחדווה למנה.
ואיך אפשר בלי הקינוחים, ניגשנו לויטרינה, למען האמת רצינו פשוט לקחת את הכל מהכל, אך ריסנו את עצמנו ובחרנו בכמה ממיטב הקינוחים. ראשון בתור הינו הטארטלט (אגוזי לוז וקרם פרלינה), כאשר ניתן להזמין בגודל בינוני וגדול. ברגע שמתחילים לטעום, יש קושי להסתפק רק באחד, שהרי, המתיקות הזו ממכרת. שני בתור היה אקלר קרמל (אקלר במילוי קרמל ובציפוי קרמל ושבבי שקדים מקורמלים). מאפה נימוח ומפתיע במילוי גדוש של קרמל ואהבתי במיוחד את השקדים המתפצפצים בפה. שלישית בתור, כמו נסיכה, הלא היא עוגת גבינה ושוקולד לבן (קינוח גבינה אפויה ושוקולד לבן על בצק פריך), קינוח שכולו פינוק אחד גדול.
לאחרונה, החלו בקארם לבצע משלוחים של המנות האהובות והקינוחים הממכרים תוך הקפדה על איכות המוצרים ועיצובם המרהיב. המגוון רחב ידיים, החל מארוחות בוקר מפנקות, כריכים וסלטים, קישים, לזניות ופסטות, לחם פירות, עוגיות מסוגים שונים (קינמונים, שוקולד לימון, שוקולד צ'יפ, עוגיות גבינה), קרקרים מיוחדים, קצפיות לוז', גרנולה, עוגות מיוחדות (ברנדי ושזיפים, בראוניז, שוקו צ'יפ, חלבה, שוקולד מרציפן). בקיצור, רק תבחרו את מי אתם רוצים לפנק.
קארם, יש להדגיש, הינו מקום כשר. אציין באותה נשימה שהשירות מהיר ואדיב עד מאוד, במקום ממתינים לכם בימים א'-ה', החל מהשעה 7:30 בבוקר ועד ל-23:30 (עד לאחרון הלקוחות). ביום ו', החל מ-7:30 ועד ל-15:00. ובמוצ"ש, כחצי שעה לאחר צאת השבת עד ל-23:30.
אל תתמהמהו, החוויה הקולינרית משתלמת ומאתגרת, קארם, הינו מקום ייחודי עם שיק אירופאי עכשווי, האוכל איכותי, הדגש במקום לייסד ולייצר מנות ייחודיות בתחום הפטיסרי, ההגשה מופתית, ולסיום סיומת הקינוחים, (הו.. הקינוחים). יגרמו לכם לרצות להיות חלק מכל הטוב הזה, אי אפשר שלא להתאהב.
-
תפריט ארוחות בוקר חלבי וכשר
-
טעם של עוד - קארם
-
קארם - קינוחים צרפתיים משובחים
-
קארם, נחלת יצחק בתל אביב