האינדיאנים גילו אותו כבר לפני מאות שנים אבל אנחנו נזקקנו למחקרים מדעיים כדי להבין שמדובר בפלא. על נפלאות החמוציות, שהן בכלל מתוקות
בין שתי הרצאות באוניברסיטה קפצה עיינה גל, הסטודנטית שלנו לטלוויזיה ולקולנוע, לאכול ב''לה פואל ד'יור'' הצרפתית שברמת החייל. וכך, בין טרין חצילים עדין לסינטה מעולה ביין אדום, היא פינטזה על היום שבו תגיע ללה פואל ד'יור כדי לחגוג את הפיילוט הטלוויזיוני הראשון שלה
מה עושה דיאטנית באיטליה? מחפשת פטריות כמהין, מבקרת במפעלי שוקולד, טועמת פסטות ומלקקת גלידות. רק לא סופרת קלוריות
השף ארז שטרן בטור על הסילבסטר עם תפריט חגיגי לארוחה בלתי נשכחת לשנה החדשה. ויש גם מתכון לקינוח אישי של קרם ערמונים ומסקרפונה
אבי הלוי בטור מלומד על השמפניה, מלכת המבעבעים, עם המלצות לשמפניה לערב השנה האזרחית החדשה
רוצים לקבל את השנה החדשה בגדול? ארבע המלצות על מסעדות שחוגגות בענק
ארוחת גורמה במחיר שווה לכל כיס אינה מדע בדיוני. בגוסטו שבגני תקווה מבחר גדול של ארוחות עסקיות במחירים שבין 12-59 ש''ח.
בסמוך למגדל שלום שוכנת מסעדת סתווים הכשרה. המסעדה מתמחה במאכלים ביתיים ממטבחים שונים, וביניהם הטורקי, הכורדי, הפרסי, והעיראקי.
למנה ראשונה הוגשו פטריות מוקפצות על טריזי פוקאצ'ה ופסטו. הפוקצ'ה נקלתה קלות על הפלנצ'ה, הפטריות תובלו בעשבי תיבול יבשים והמנה היתה עצומה. עם הזמן הבנו שזו הנורמה בפפרדלה, המנות עצומות. שתי נערות בטרנינג שישבו לידינו, התחלקו במנת פסטה אחת. אין חכם כבעל ניסיון
העיצוב האילתי הלוהט בצבעי אדום-זהוב, הפך בגרסה התל-אביבית של סנטה פה, לאדום-שחור מאופק יותר, כראוי לסביבה ההיי-טקיסטית של רמת החייל. תפריט האוכל והמשקאות, לעומת זאת, זהה לחלוטין, ומציע מבחר נאה של בשרים, דגים ופירות ים עשויים בסגנון מקסיקני. ביקור בסניף החדש של מסעדת סנטה פה
אם כבר משקיעים 500 קלוריות בסופגנייה, כדאי שזו תהיה אחת ששווה כל קלוריה. ארבע המלצות על סופגניות טובות במיוחד
לרגל פסטיבל חמשושליים בחר יובל אופק, כתבנו הירושלמי הסוציאליסט, לסקר את מסעדת לוגאר, זו שנבחרה על ידי אחד העיתונים היומיים הגדולים לאחד מעשרת המקומות הטובים בארץ. רשמיו מהביקור כוללים התפעלות מהעיצוב, התלהבות מטרטר הפילה שהוגש למנה ראשונה והתעלפות מעוגת השוקולד החמה שקינחה את הערב, והגיעה, שימו לב, בעציץ
בשלב זה כבר הבנו שהמקום מצטיין בקינוחים אבל שום דבר לא הכין אותנו לטריקולד: שלוש שכבות שוקולד, מריר, חלב ולבן, ומעליהן מוס שוקולד. כל מילה שאכתוב בניסיון לתאר את הפלא לא תצליח להעביר את טעם גן העדן. לכן אומר בישירות, פשוט סעו לשם ותטעמו בעצמכם
בשכונת פלורנטין התוססת שוכנת פיקוליני המתמחה באוכל בריאותי וטעים. בפיקוליני מציעים לכם עסקית שכולה בריאות - סלט קטן, סנדביץ' בשרי/צמחוני ושתיה ב-37 ש''ח. מהארוחה הזאת תצאו עם חיוך גדול שיוסיף לכם עוד בריאות.
סופגניות הן מסתבר, מאכל חוצה גבולות, שאוכלים בכל רחבי הגלובוס, ללא הבדלי דת, צבע ולאום. אוסף מתכוני סופגניות מכל העולם
חברתי הטובה שרית, עברה שינוי ענק בחיים – סוף סוף, אחרי שנים של כוונות וחיפושים, היא מצאה דירה קטנה משלה, במתחם הבורסה שבין ר"ג לת"א, ועברה מהצפון השקט לעיר הגדולה. החלטנו שזו סיבה למסיבה ויצאנו לחגוג את המאורע ב"מולדן" החדשה
נבטים הם לא רק טרנד קולינארי מהאייטיז שעושה עכשיו קאמבק, אלא אחד הדברים היותר בריאים שאפשר לאכול. מי שבוחר לגדל אותם בבית מרוויח שתי ציפורים במכה אחת: גם שדה אורגני במטבח וגם ים מינרלים, חומצות אמינו וויטמינים
בחנוכה צפויה גלי ברמן מספייסס, להגשים את חלומה ולבשל עם ילדים. מעניין יהיה לשמוע אחרי שמונה ימי החג, אם החלום נותר על כנו. מה שבטוח הוא שלילדים שחולמים להיות שפים, זו תהיה הזדמנות ללמוד מאחת המורות המקסימות בענף
אחר כך הגיעו העיקריות: שתי מנות לדוגמא, האחת טובה מרעותה. קציצות ברוטב שהן לפלא בעיני: ניכר עליהן שאין בהן כל תוסף פחמימות ויחד עם זאת הן נותרו אווריריות, ופרגיות ברוטב כוסברה שכל מילה של שבח רק תגרע מקסמן. אגב כוסברה, גם סלט הכרוב תובל בעשב המופלא הזה וגרם לו להמריא למקומות שהכרוב לא ידע על קיומם קודם
בזמן שבירושלים מתקיים פסטיבל חמשושליים חוגגים החיפאים את ''החג של החגים'' או ''עיד אל עיאד'' בערבית, שמתקיים בוואדי ניסנאס וחוגג את חנוכה, הרמדאן וכריסמס. יהיו אמנות, מסלולי שירים וסיפורים, יריד עתיקות, קונצרטים, אירועי חוצות וארוחות מיוחדות במסעדות. אנחנו נהיה שם בשביל האוכל
המקסיקנים הם עם שלוקח את האוכל שלו ברצינות ואת הטורטיות שלו עוד יותר ברצינות, אומר השף ניר דגן, בעצמו חובב גדול של אוכל לטיני, ומתנדב להסביר מה ההבדל בין טורטיה לבוריטוס ומהם אם כך, הטאקוס?
קיבלנו מנת נתחי דג בתערובת פירות ים, שהוגשה ברוטב על בסיס עגבניות מיובשות וזיתים. בניגוד למה שאני מכירה ממקומות אחרים, הדג התחבא מתחת לערימת פירות הים הנדיבה שהוגשה במנה, ולא הונח בראשה. אהבתי את הרעיון. את הדג כיסו תמנונים, סקלופס, שרימפס, מולים, צדפים (כן כן, כמו בחוף הים...) וקלמארי. היה טעים. בעזרת הלחמניות ליקקנו את הרוטב עד תום
מלבד הגינס, הדגל והכתר, ישנן ב''דבלין'' עוד 17 בירות מהחבית ובסך הכל, מעל 70 סוגי בירה. קוקטיילים לא תמצאו כאן. באידיאולוגיה. אבל לעדינים ולעדינות יש בירה תפוחים, בירה דובדבנים, בירה אפרסקים ועוד. ביקור בדבלין בר לרגל פסטיבל חמשושליים
יטבתה בעיר, הרשת המזוהה עם שייק הפירות הטבעי והתפריט הטרי והעשיר יוצאת במבצע עסקית מיוחד לגולשי אתר 2eat. בהצגת קופון 2eat תוכלו ליהנות מארוחה עסקית ב-39.99 ש''ח בלבד בכ''א מסניפי יטבתה בעיר.
''הדרך הטובה ביותר להימנע מפיתויים היא להתמסר אליהם'', אמר אוסקר ויילד. לכבוד פסטיבל חמשושליים, בדק יובל אופק את פיתויים הירושלמית והתמסר בגדול