מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שף בשקט עם הדסה וולף מ''קום איל פו קפה''


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ב''קום איל פו קפה'' משיקים תפריט חורף חדש עם קדירות עשירות ותבשילים חמים. מנות ששומרות על השילוש הקדוש: עונג, בריאות ויופי. לרגל המאורע, השאלון הפעם עם השפית הדסה וולף

בין המנות החדשות בתפריט החורף של ''קום איל פו קפה'' ניתן למצוא קרפצ'יו של ירקות חורף עם שומר, צנוניות, סלרי ואבוקדו עם גבינת תום ונבטי צנונית; שרימפס במרק ארטישוק ירושלמי מוקצף; רביולי מנגולד ואגוזים עם עגבניות צלויות ולימון; דג שלם עם ירקות שורש צלויים בתנור; עוף בקארי ירוק ,שעועית ירוקה ובאק צ'וי עם אורז בסמטי; ועוד. כולן מנות בריאות, יפות וטעימות. כדי ללמוד עוד על האדם שמאחוריהן, העברנו את השאלון הפעם לשפית של ''קום איל פו קפה'', הדסה וולף.

שם: הדסה וולף.

מקום מגורים: תל אביב.

מסעדה: ''קום איל פו קפה''.

לימודים: ''תדמור''.

סגנון בישול: ''בריאותי''.

עבודות קודמות: ''ארניה'', ''קרן'', ''דיקסי'', ''מול ים'', ו-''סטפן בראון''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''קיבלתי מהגננת במתנה ליומולדת צנצנת זיתים. הייתי בת 4-5 , וכבר אז לא הפסקתי לאכול זיתים בכל הזדמנות אפשרית''.

אם לא הייתי שף הייתי: ''מעצבת גרפית''.

מנה אהובה: ''סביצ'ה דג ים''.

חומרי גלם אהובים: ''ירקות, קטניות, עשבי תיבול ודגים''.

לעולם לא אבשל: ''חיות מחמד''.

מנת דגל: ''כוסמת עם פטריות יער, מנגולד, אגוזי מלך ושמנת חמוצה''.

מסעדה אהובה: ''בית תאילנדי, אורקה ,מול ים''.

השראה: ''ריבר קפה, עיצוב מנות של דונה היי, חיים כהן''.

חלום: ''לארח בקום איל פו קפה את השפיות של הריבר קפה''.


קבב דגים על עדשים ירוקים, פלפל צהוב קלוי, יוגורט ורשאד
(5-6 מנות)

החומרים הדרושים לרוטב:
צרור רשאד
חצי ליטר יוגורט עיזים
6-7 כפות שמן זית

החומרים לקבב:
500 גרם מוסר ים נקי וקצוץ
2 עגבניות חלוטות וקלופות, חתוכות לקוביות
חצי בצל סגול קצוץ
כף פטרוזיליה קצוצה
כפית זעתר טרי קצוץ
גרידה מחצי לימון
כפית שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים קבבים במשקל 80 גרם כל אחד.


פלפל צהוב קלוי:
1. קולים 2-3 פלפלים צהובים בתנור בחום של 200 מעלות עד שהפלפלים מתחילים לקבל מעט צבע והעור מתחיל להתקמט.
2. מוציאים מהתנור ומעבירים לקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד כדי שהפלפלים יזיעו.
3. אחרי כחצי שעה מקלפים את הפלפלים ומנקים מהגרעינים (חשוב לא לשטוף במים כדי לשמור על הטעמים).

עדשים ירוקות:
250 גרם עדשים ירוקים
450 מ''ל ציר ירקות (אפשר גם מים)
שן שום
ענף טימין
5-6 עלי מרווה
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. מחממים מעט שמן זית בסיר, מוסיפים שן שום ועדשים, ציר ירקות, מלח, פלפל שחור ואת עשבי התיבול. מביאים לרתיח. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה ללא מכסה כ 20-30 דקות. חשוב שהעדשים לא יהיו רכים מידי. שומרים חם.

הכנת המנה:
1. במחבת ברזל מחממים שמן זית על אש גבוהה ומטגנים את הקבבים כ- 2 דקות בכל צד.
2. מסדרים בצלחת 2-3 כפות של עדשים ירוקים, ארבע רצועות פלפלים קלויים ומניחים מעל שלושה קבבים.
3. מסביב מעטרים ב- 2-3 כפיות יוגורט עיזים. מפזרים מעל עלי רשאד.

קום איל פו קפה
בית בנמל, האנגר 26, נמל ת''א
טלפון: 03-5449211