לחם בשר הרצליה

ערב של סושונים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

דן זוארץ, הסושי-מן הצעיר של נויה, הספיק להתמקצע ב''אונאמי'' וב''סושי-סמבה'' והוא גדוש ביצירתיות רעננה. מגוון הסושי שמגיע לשולחננו מדגים זאת היטב: ה''ספייסי רוקט'' למשל, שואב את חריפותו מפלפל ירוק חריף, שאופייני יותר למטבח המזרח-תיכוני, וכמוהו גם הצנוברים הקלויים, שהעניקו פריכות לא צפויה למאקי הצמחוני

סושי, כידוע, שייך למשפחת המאכלים החד-משמעיים: או שמשתגעים עליו או שלא סובלים אותו.
לצערי, החלוקה אצלנו במשפחה נוטה באופן ברור לצד השני, מה שמותיר אותי בבדידות מזהירה.
כיוון שכך, לביקור ב''נויה'', הסושייה העדכנית של גני יהודה, גייסתי את חברתי ענת, שנמצאת בדיוק בצד המתאים של המפה, לא רק שהיא טוחנת סושי אורגינל בנסיעותיה העסקיות התכופות למזרח הרחוק, אלא שגם כל ילדיה נוהים אחר המאכל היפני הלאומי כאילו ינקו סאקה עם חלב אמם. כפועל יוצא, היא פיתחה יחסים קרובים עם כל הסושיות באזור, ובנוסף מצוידת בכל הנדרש להכנת סושי בבית, כולל סכין ''קאסומי'' יפנית שחותכת כמו חרב סמוראים (וגם עולה בערך כמוה). עד כדי כך, שכאשר בתה נדרשה להכין בישולי שדה בפעילות כיתתית על שפת הים, סושי נראה לה כמו בחירה מובנת מאליה - מה שכמובן הריץ לשטח את ענת, על אצותיה, ירקותיה, קופסאות אורז מבושל וכמובן, גם הסכין המפורסמת.

בהתחשב בנסיבות, השארתי לעצמי את החירות להתענג בשקט על כל מה שהוצע לנו, כשענת מספקת את הפרשנות המקצועית. אלייך, ענת:'' כשמזמינים אותי לסושי – אין סיכוי לשמוע סירוב. הארוחה ב''נויה'' הצדיקה גם את הנסיעה מחוץ לטווח של רמת החייל-רחוב הארבעה, וגם את היציאה בערב קפוא מהבית. הסושי בנויה מגוון, גם קלאסי לחובבי הז'אנר המסורתי וגם יצירתי במידה נכונה בלי לרדת מהפסים. היה טעים ומרתק לאורך כל הדרך''.

היתרון של ארוחה יפנית הוא בגישה השוויונית לכל מרכיבי הארוחה, שאינם כפופים לסדר המוגדר של ראשונה-ביניים-עיקרית-אחרונה. כיוון שכך, הרשינו לעצמנו ארבעה פתיחים שונים: טונה אדומה, צרובה רק טיפ-טיפונת, שהוגשה על סלט קלאסי של חסה ועלי בייבי ברוטב ויניגרט, אגוזים וצנוברים – שילוב מוצלח של מזרח ומערב, אגדאשי טופו – קוביות טופו מטוגנות בטמפורה, בתוך מרק שאת טעמו המיוחד העניקו לו פטריות נמקו זעירות כדובדבנים, שעועית רחבה ברוטב טחינה יפני (עשוי עם שמן שומשום וללא לימון) וסשימי דניס שעוצב כפרח, ברוטב לימוני עדין.

בשלב זה אנחנו זוכות להתוודע אל דן זוארץ, הסושי-מן הצעיר, שהספיק להתמקצע ב''אונאמי'' וב''סושי-סמבה''. ענת מציינת בצדק שכיף לראות במקום כזה דווקא שף ישראלי, שבא עם גישה יצירתית ורעננה.
מגוון הסושי שמגיע כעבור זמן קצר מדגים בדיוק למה הכוונה: ה''ספייסי רוקט'' למשל, שואב את חריפותו מפלפל ירוק חריף, שאופייני יותר למטבח המזרח-תיכוני, וכמוהו גם הצנוברים הקלויים, שהעניקו פריכות לא צפויה למאקי הצמחוני . הברקה אחרת גילינו במנת האינסייד אאוט המכונה ''קריספי רול'', שמעטה האורז שלה שובץ באפונה מיובשת בוואסבי – חטיף נפוץ במזרח הרחוק שעשה כאן הסבה מעניינת. השיא היה במנה חדשה, שאפילו לא מופיעה בתפריט: צלחת יפיפיה ועליה מגדל של גלילי אינסייד-אאוטסייד אפויים, מעוטרים ברוטב טריאקי שעבר צמצום, בליווי מפתיע של טבעות בצל מטוגן.

בקיצור, הגישה ב''נויה'' היא כזאת שעושה טוב לאוכל ולסועדים, גם אם זה לא בדיוק יפני מסורתי. האווירה נעימה ובלתי מחייבת, התפריט מגוון, ולטובת שומרי הכשרות, לא נכללים בו פירות ים ושרצים למיניהם. על מחירים אין טעם לפרט כאן, כיוון שהמקום מתאים לכל כיס, החל מנשנוש קטן ליד הבר הארוך והמזמין וכלה בארוחה רבת מנות.

לקינוח כבר סירבנו בנימוס מפאת חוסר מקום. מזל. כי כך זכינו לקבל, רק בתור ''משהו קטן לסיום'' שתי כוסיות של ''שוקו-סאקה'' – תענוג מרוכז של שוקולד מומס בסאקה חם. לכו על זה.

נויה סושי בר
המתנחלים 1, גני יהודה
טלפון: 03-5353650

לחם בשר הרצליה אירועים חדש