מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

הרעב להודו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ארוחת הטעימות שמוגשת באינדירה היא דרך נפלאה להיחשף למטבח ההודי המגוון והעשיר. למנות ראשונות קיבלנו לחם הודי שנקרא נאן, וממולא בבשר טחון, בירקות מבושלים או בשום ובנענע; פקורה, שהיא מנת ירקות מטוגנים בקמח עדשים; ומונדאל פקורי שהוא הפלאפל ההודי. המלצר שלנו היה אותנטי לא פחות מהמנות, ולמעשה כל מלצרי המסעדה התבררו כהודים מבטן ומלידה

להודו עדיין לא הגעתי, למרות שיש תכנית כזאת. בינתיים אני מסתפקת בעיקר בגיחות למסעדות הודיות אפלות בדרום תל אביב, בהן מסובים האורחים על פופים וספות ישנות ואוכלים בידיים מאכלים משונים. זאת בהחלט חוויה נחמדה, אם כי שונה מאוד מחוויית הודו המוצעת על ידי אינדירה.

אינדירה היא מסעדה הודית, אבל היא קודם כל מסעדה, והיא לא נותנת לתדמית ה''שאנטית-באנטית'' שדבקה בהודו בעיניהם של הישראלים להטעות אותה. היא מסעדה שמגישה אוכל הודי מסורתי באווירה הודית, שכנראה לא מתיישבת בדיוק עם המקומות בהם אוכלים מטיילים ישראלים ברחוב כשהם מטיילים בבומבי, אלא דומה יותר למסעדות אליהן מגיעים אנשי עסקים מעונבים כשהם מגיעים לעיר. היא קלאסית, על גבול היוקרתית, ולאו דווקא במחיר, זו בעיקר התחושה.

יובל ואני ביקשנו את ארוחת הטעימות, שהיא דרך נפלאה להיחשף למטבח ההודי המגוון והעשיר. למנות ראשונות קיבלנו לחם הודי שנקרא נאן, וממולא בבשר טחון, בירקות מבושלים או בשום ובנענע, פקורה שהיא מנת ירקות מטוגנים בקמח עדשים ומונדאל פקורי שהוא הפלאפל ההודי. המלצר שלנו היה אותנטי לא פחות מהמנות, ולמעשה כל מלצרי המסעדה התבררו כהודים מבטן ומלידה ונראה היה שהם לוקחים את עבודתם מאד ברצינות, נותנים ללקוח הרגשת אכפתיות אמיתית.

אחרי שניקרנו מהראשונות כדי לא להתמלא, הגיעו המנות העיקריות. ראשונה הגיעה מנת המיקס גריל, שכללה את מבחר הבשרים של המסעדה. האוכל ההודי צבעוני וכיף פשוט להסתכל עליו. היו שם טיקה, שהם נתחי עוף מתובלים צלויים ומעושנים מעל גחלים; אפגאני, מין חתיכות חזה עוף בטעם עדין; קבב עוף עם בצל, זנגוויל, שום ותבלינים; שיש קבב בקר וכבש על גחלים בשום, זנגוויל ובצל; זעפרני, מנת פילה עוף מושרה במרינדה מיוחדת וצלוי על גחלים, ואחרון חביב הרסמי, שיפודי עוף מתובלים בקרם ירקות ותבלינים הודיים הנצלים על גחלים.

סקירת המנות בפלטת הגריל ארכה כמה רגעים ואז פנינו למשימה שלשמה באנו והתחלנו לאכול אותה. התוספות שליוו את המנה היו אורז מדהים עם ירקות, כרובית ותפוחי אדמה מבושלים עם זנגוויל ושום וקארי ירקות. כמות האוכל על השולחן היתה מכובדת, בטח ובטח כשהמנות הראשונות עוד הציצו אלינו מעומק השולחן.

ביס מפה, ביס משם, העיקר לטעום מהכל, לצבור חוויות גסטרונומיות, שהרי זה עניינה של ארוחת טעימות. טעמים זרים של ארץ רחוקה מתערבבים בבטן ועושים שמח בשפתיים. יכול להיות שגם היין תרם לחיוך.

קינחנו בפלטת גלידה תוצרת בית, בטעמים פיסטוק, תפוז, תות, קוקוס ולימון. לא היה יכול להיות סיום מושלם יותר. עד שאגשים את התכנית ואסע להודו, אני יודעת שיש בתל אביב תחנה לא מאד רחוקה שיכולה, לפחות לעת עתה, להשקיט לי את הרעב ההודי.

אינדירה
שאול המלך 4, לונדון מיניסטור, תל אביב
טלפון: 03-6954437