בין מועדי ישראל לשביתות המורים התכופות, התיכוניסטית הפרטית שלי נמצאת יותר בבית מאשר בבית-הספר. בפעם האחרונה ששוב התבטל יום לימודים, החלטנו לנצל אותו לטובת זמן איכות משותף. הזמן: צהריים. הלוקיישן הנבחר: ''מתוקה'', בית הקפה והקונדיטוריה הידועה שמול הסינמטק.
התחביב של מיה בר הוא בתי קפה ובמסגרת זו היא בדקה הפעם את פלולס שמול כיכר רבין. המבחן התקיים בשישי בבוקר, זמן שיא במונחים של בתי קפה תל אביביים, ופלולס, שעבר אותו בהצטיינות, יכול לצפות בעתיד לביקורים נוספים של הגברת בר. תחילתה של ידידות מופלאה...
טור ראשון בסדרה חדשה של טורים שיתפרסמו אחת לחודש, במסגרת קורס האלכוהול המזורז של 2eat. והפעם, על ליקר הבנדיקטין, המשקה האלכוהולי העתיק ואפוף ההילה המסתורית...
לאכול במסעדה, לחזור הביתה ולהכין שוב את המאכלים מהם נהניתם? זה בדיוק מה שרשת אל גאוצ'ו מציעה לכם סדנא בה לומדים להכין בשר (וגם אוכלים ממנו) במחירים הנעים בין 179-229 ש''ח. זה כדאי!
''שוקוהולים'' ברחבי העולם אימצו אל ליבם בשמחה את ממצאי המחקרים החדשים שהגיעו למסקנה כי השוקולד מועיל לבריאות. אבל כמו כל דבר בחיים אליה וקוץ בה ולפני שאנחנו מתנפלים עליו כדאי שנדע כמה דברים על השוקולד
אם יש טעם יחיד שיכול לתאר ילדות ישראלית זה כנראה טעמו של המשמש בתחילת הקיץ, מבשר את בואם של החופש הגדול, החמסינים, פירות הקיץ וכמובן, ליגת הגוגואים השכונתית. כמה מלים על הפרי הכתום שמתחיל כעת את העונה ושלושה מתכונים מנצחים...
נמסטה היא ברכת שלום הודית שנאמרת בפגישה או בפרידה וזהו גם שמה של ההודית של אשדוד, המסעדה שהקימה משפחת סוגאוקר שהגיעה לארץ מבומביי ב-83. השאלון הפעם עם יפת סוגאוקר, בן המשפחה, על משפחתיות, עסקים משפחתיים ועל אוכל הודי וישראלי...
העונה הכי מתאימה לפיקניקים נמצאת כעת בשיאה. רגע לפני החמסינים הגדולים והשבתות במזגן, ממליצה כינרת הראל על ארבע מעדניות שיציידו אתכם בסל לפיקניק המושלם
חוות התבלינים, המסעדה של פנינה מס, נמצאת במקום הכי יפה בארץ וכאילו זה לא מספיק, יש בה חוץ מאוכל צבעוני, ריחני ונהדר גם מנות אורגניות (וגם סטייקים עסיסיים, אל דאגה) ושפית עם גישה הוליסטית שמבשלת אותן ברוחניות. שאלון מעורר השראה
בשנים האחרונות כמעט כולנו מגלגלים על הלשון (תרתי משמע) אורז, נודלס, סושי ופירות ים. בנוצ' הרמת שרונית מציעים עסקיות המבוססות על רזי המטבח האסייתי. העסקיות מוגשות בימים א'-ה' בין השעות 12:00-18:00במחירים הנעים בין 39-69 ש''ח.
ווק חדש שמייבאת לארץ חברת ברגהוף, מאפשר 'הקפצה' ללא שמן. לטובת חובבי המטבח האסיאתי (והסקיני ג'ינס)
פתחנו בשתייה והזמנו שייק פירות על בסיס יוגורט ומים מינרלים – משקה האלים שכנראה חולל את קסם ההתעוררות האנרגטית. השייק הגיע בקנקן קטן, וליווה אותנו במשך הארוחה כולה. הפירות שבחרתי, בננה, תות ותפוח, השתלבו נפלא זה עם זה וגם אתי
בדים סם משיקים תפריט בר חדש, בתהל חוגגים פיאסטה ספרדית עם יינות ספרדיים ורקדנית פלמנקו ויש גם וודקה חדשה בשוק. חדשות ועדכונים
השקנו כוסיות והכרזנו על תחילת החגיגה, משאירות מאחורינו את ייסורי המצפון על בני הזוג שנשארו עם הילדים בבית. הבירה החומה והמתקתקה, היתה טעימה מאוד והחליקה בגרון. מבט אחד על קהל הלקוחות של הברוהאוס גרם גם לי להרגיש קוסמופוליטית: המסעדה מלאה בתיירים, דוברי אנגלית, יפנית וצרפתית שישבו בזוגות ובקבוצות וחגגו
קרוב לצומת סגולה, הסואן והרועש, שוכנת לה מסעדת הפתיליה. המסעדה אינה גדולה אבל במסעדות העיקר הוא הטעם. אנחנו הגענו למקום בלילה והתפלאנו למצוא מקום רגוע, קצת מחוץ לעיר, עם שקט מבורך ואוויר צח.
בריבה היא לא סתם מסעדה או בית קפה אלא מקום עם אג'נדה לפיה אוכל הוא חלק מה well being שלנו וכך צריך להתייחס אליו. זה לא אומר שאוכלים שם עשבים, ההפך הוא הנכון. בריאות גופנית ונפשית קשורה קשר הדוק לסיפוק נפשי ופיזי, לא?
פאי גבינה עם פירות יער וטארט גבינת תות של הנס ברטלה, עוגת גבינה בציפוי פיצוחים מסוכרים של ניר צוק ועוד. מתכוני שבועות שחבל על הזמן
ב''SPICES כלים וטעמים'' חוגגים את שבועות בקרנבל שיימשך יומיים עם גבינות בוטיק, יינות משובחים, מוסיקת עולם, מאפים מיוחדים, שמני זית, מאהל בדואי, סדנאות גיבון עם דפנה דריאל ומבצעים ומתנות בפורמג'רי. מומלץ להתעדכן
הארוחה שאני הכי אוהבת לאכול בחוץ היא ארוחת הבוקר. בוקר של בית קפה מתחיל לאט עם התעוררות טבעית, טיול נעים לבית הקפה, ארוחה עשירה שלא אני מכינה וקריאה נינוחה של עיתון. בקפה ברטה מציעים מגוון הצעות מפתות לארוחה החשובה של היום.
מה שנחרת בזיכרוני מהסיפורים ששמעתי על מטילדה הוא שהמקום ביתי אבל בסטייל. ואכן, בתפריט המיוחדים שהוא תפריט נוסף לזה הרגיל היו גולאש, תבשיל בקר ביתי, מוסקה ועוד מאכלים עם ממטבחה של אמא. יסמינה בחרה את המוסקה, אני בחרתי כבדים עם אורז ובטטות. שתינו בחרנו גם להתרענן עם שייק טבעי
אפרת אריה כתבתנו העמיסה את המשפחה על המכונית ונסעה אל המושב, לבקר כבשים, ללטף טלאים, לחבוץ גבינות ולאכול את הבראנץ' הכי מפנק בשפלה
מחפשים מתנה לחג? מה עם ספר בישול?!. מתנה שכל בשלן ובשלנית ישמחו לקבל ועוד יותר מהם, מי שנכשלים אפילו בטיגון חביתה (ועוד יותר מהם, בני ביתם המורעבים). ארבעה ספרי בישול שונים ומתכונים
הגעתי לארוחה ב''גונג'' עם חברה טובה ופתחנו את הערב בשתי מנות סושי, האחת עם רצועת פילה בקר וירקות, שכללו בין היתר גם בטטה. השנייה, מנת סושי קלאסית עם סלמון ואבוקדו. אמנם כבר אכלתי לא מעט מנות סושי אבל זו היתה הפעם הראשונה בה נתקלתי בבטטה בתוך סושי, וההיתקלות יש לומר, נעמה לי מאד. בטטה, לעניות דעתי, מביאה עימה רק דברים טובים ולכן גם בסושי היא אורחת רצויה
נטע גל, כתבנו, חזר לביקור ב''מטבח של רמה'' שבנטף ונמלא השראה ועונג. שעה קלה אחר כך הגיע למערכת טקסט פיוטי כמעט: שבעה הרהורים קצרים על אוכל משובח, חיים טובים, מחזוריות והרי ירושלים
כבר שנים שרשת אל גאוצ'ו היא שם שני למומחים בבשר. כעת הם גם מלמדים את המתעניינים איך לעשות את זה לבד בבית. סדנת בשרים למתקדמים