מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ארוחת ''טרומולדת''


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הגישה הקלילה היא בדיוק מה שנחמד ב''בלה ונציה'' שבהרצליה – האווירה, השרות וגם האוכל, שמקבל פה ושם טוויסטים לא שגרתיים. לדוגמה, הפוקצ'ה לפתיחה. היא לא היתה מעוצבת, כרגיל, ככיכר לחם, אלא כמאפה עגול ופרוס למשולשים, מעין פיצה בלי חלק עליון, עשויה בצק מתובל ברוזמרין ובמלח ים, והוגשה עם טפנד זיתים מוצלח. גם הפטריות הממולאות המצופות בפירורי לחם, קיבלו טעם לא שגרתי, בזכות המילוי גבינת רוקפור במקום גבינת עיזים כמקובל

בעצם לא התכוונו עדיין לחגוג. אך לקראת סוף ארוחתנו ב''בלה ונציה'', כשאל כל השולחנות סביבנו הוגשו קינוחים מעוטרים בזיקוקים ושירת ''היום יום הולדת'' נישאה מכל עבר, נזכרנו שגם אנחנו חוגגים פוטנציאליים. יום ההולדת הרלבנטי יחול אמנם רק בעוד חודש, אבל התאים לנו להשתלב באווירת החגיגה הכללית. מזי, המלצרית החמודה שלנו, שיתפה פעולה, והפכה במחי-זיקוק את הארוחה שלנו לאירוע ''טרומולדת''.

הגישה הקלילה והמחויכת הזאת מקרינה על כל שנחמד במסעדת בלה ונציה שבהרצליה – האווירה, השרות וגם האוכל, שמקבל פה ושם טוויסטים לא שגרתיים. לדוגמה, הפוקצ'ה שקיבלנו לפתיחה. היא לא היתה מעוצבת, כרגיל, ככיכר לחם, אלא כמאפה עגול ופרוס למשולשים, מעין פיצה בלי חלק עליון, עשויה בצק מתנשנש, מתובל ברוזמרין ובמלח ים, והוגשה עם טפנד זיתים מוצלח. גם מנה ראשונה של פטריות ממולאות ומצופות בפירורי לחם, שכבר הפכה לפריט חובה במרבית המסעדות החלביות, קיבלה טעם לא שגרתי, בזכות המילוי בגבינת רוקפור במקום בגבינת עיזים כמקובל.

והנה אנחנו כבר בעיקריות, וגם בהן יש הפתעות: את הקנלוני שמכינים כאן ראוי אולי לכנות ''בלינצ'וליני'', כי במקום צינורות בצק קצרים וחלולים המנה מורכבת משני עלי בצק גדולים שעוטפים את המילוי ומוקרמים בתנור. המלית שבחרנו היתה מורכבת משילוב טעים של גבינה בולגרית, גבינת מוצרלה, אגוזים ופטריות, בתיבול בזיליקום. גם העיקרית השנייה שלנו הפגינה מקוריות: ''רול-טוסט'', שהוא בצק פיצה מגולגל סביב מלית ואפוי בתנור. אנחנו הלכנו על אופציית ''דון-דינו'', עם מילוי של עגבניות מיובשות, ביצה קשה וגבינה מעושנת, שהעניק לכל המנה טעם מיוחד ויוצא דופן.

דווקא בגיזרת הקינוחים נרשמה אכזבה קלה. את הטירמיסו שלנו אנחנו מעדיפים בצורתו הקלאסית, בלי חידושים ותוספות. הגרסה של בלה ונציה, שהפכה את המאכל העדין הזה לעוגה תלת-שכבתית היא פרשנות חופשית מדי, לטעמנו. אבל הזיקוק שליווה את המנה, וקינוח נוסף של כיפת קוקוס מצופה שוקולד, עזרו לנו לסיים את הארוחה באווירה חגיגית, בדיוק כמו שראוי במסיבת טרומולדת.

בלה ונציה
החרש פינת משכית 27, בית קורקס, הרצליה פיתוח
טלפון: 09-9506562