לחם בשר הרצליה

לא רק יין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

קבלו את הבשורה החדשה מבית תשבי: לא רק יינות איכותיים, סיורי מבקרים, בראנץ' בשישי, ומכלי יין למילוי עצמי. לאלו עתיד להתווסף מרכז מבקרים, שנועד להוות נקודת משיכה לתיירות חקלאית ולחובבי יין וגורמה, עם מזקקת ברנדי מסורתית, מסעדה חלבית, מאפיית לחם ועוד. שפרה צח כתבתנו מדווחת מהשטח...

בתשבי מתברר חושבים קדימה והעתיד נראה מבטיח: לא רק יינות איכותיים, סיורי מבקרים, בראנץ' בשישי, ומכלי יין אדום למילוי עצמי. לכל אלו עתידים להוסיף בני משפחת תשבי, מרכז מבקרים, שנועד להוות נקודת משיכה לתיירות חקלאית ולחובבי יין וגורמה, עם מזקקת ברנדי מסורתית, מסעדה חלבית, מאפיית לחם, מרכז גבינות, ריבות ושמן זית, וכמובן, טעימות יין מקצועיות.

אך עד שזה יקרה, מתרכזת מסיבת העיתונאים שמתקיימת ביקב, ב'כאן ועכשיו'. ה''כאן'' הוא סוכת הגפנים הצמודה ליקב, וה''עכשיו'' הוא ערב טרום-קיץ נעים, באירוע ההשקה של היינות הלבנים לשנת 2006, המלווה במעדנים ממטבחו של השף אייל לביא (אקס-פסטיס).

אנו פותחים עם מוסקט אלכסנדרוני, חצי יבש, רענן וקל. יין חביב כשלעצמו, אך יושבי השולחן משמיעים תהייה קולקטיבית באשר למידת התאמתו למנת הפתיחה של טרטר טונה אדומה בתיבול צנוניות, ג'ינג'ר ושמן כמהין – מנה עזת טעמים ומודגשת במלח גס, שלא ממש מסתדרת עם העדינות והמתיקות של היין. לעומת זאת, השרדונה אסטייט שמגיע בהמשך הולם מאוד את המנה הראשונה המוגשת איתו. היין, שיוצר במכלי נירוסטה, מצטיין בעוצמה ובטעם פירותי מלא, שמאזנים את הטעמים החזקים של המנה - פרח זוקיני ממולא בקציפת פלמידה לבנה ועטוף בציפוי פריך, עם רוטב ויניגרט גזר-לימון תקיף משהו.
הפרנץ' קולומבר, יין לבן יבש עם ארומה טרופית אופיינית, מתאים היטב לגבינות בשלות, כפי שמדגימה מנת ביניים של גבינת סנט מור מוקצפת ועליה משמשים קצוצים עם שקדים מרים.

בשלב זה הארוחה עולה מדרגה ועימה גם היינות: אל השולחן מוגשות כעת קערות של ריזוטו בציר ירקות, יין לבן, פרמזן וקוביות חציל קלוי במשרה סויה מירין ומייפל. תוך שאנו חולקים את תוכנן מגיעה גם העיקרית – נתח של דג סלמון נורווגי בעישון חם של עשבי תבלין בר, עם תבשיל קארי עדשים, עגבניות ולימונים כבושים. היינות המלווים הם סוביניון בלאן אסטייט – יין אלגנטי עם נוכחות מתמשכת וטעמי פרי הדר ופירות טרופיים, ושרדונה ספיישל רזרב שגורף כאן שביעות רצון כללית – לאחר התסיסה האיטית בנירוסטה עבר היין יישון של חמישה חודשים בחביות עץ אלון אמריקאיות וקיבל גוף מלא וחמאתי, עם ניחוחות של וניל, קרמל ודבש.

לסיום הערב המענג, אנחנו זוכים סוף סוף לטעום מתוצרת מזקקת הקוניאק, שיובאה במיוחד מצרפת, ואשר זיכתה כבר את היקב בפרסים בינלאומיים חשובים, ובהם ''הברנדי הטוב בעולם לשנת 1996''. אותה מזקקה שתככב במרכז המבקרים העתידי.
יחד עם הברנדי מוגש קינוח של קציפת שוקולד לבן עם עלי בצק פריכים, ומבחר של פרלינים ושוקולדים. אחח, החיים הטובים.

יקב תשבי
על הכביש בין בנימינה לזכרון יעקב
טלפון: טלפון: 6380434/5 – 04

לחם בשר הרצליה אירועים חדש