מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לכל קדירה יש מכסה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הכניסה ל''בבית של רפא'' מחופה בעצי תות עמוסי עלים ופרי בעונה זו של השנה, ותחתיהם בצל פזורים שולחנות. פנים המסעדה רומנטי אף יותר, ואנחנו מבינות מדוע המקום מושך אליו זוגות: בית אבן, עיצוב קלאסי ומהודר. איזה כיף שיש משברים, שכשהם נפתרים אנחנו יכולות (ואף חייבות) לפנק את עצמנו במקום כזה...

ב''בבית של רפא'', מסעדה גלילית נודעת, רגילים בודאי לקבל זוגות בכל מיני גילאים ומצבי צבירה: זוגות של חיילים בחופשת רגילה ששכרו צימר באזור, זוגות צעירים בחופשה ספונטנית, זוגות טריים שחוגגים יום נישואין, וזוגות ותיקים, קצת בלויים, שהגיעו לגליל כדי לרענן את אהבת נעוריהם. את כל אלה רגילים לראות בבית של רפא, אבל אפרת ואני לא היינו בחופשה ולא היינו זוג. סתם שתי סטודנטיות, שהחליטו לפנק את עצמן במסעדה טובה בגליל.

לא צימר ולא נעליים, אנחנו מאלה שגרים פה. גרות, לומדות, עובדות, כל החבילה. ולמסעדות כמו הבית של רפא אנחנו הולכות בדרך כלל לכבוד אירוע משפחתי או חגיגה כזו או אחרת. אבל הבוקר החלטנו לבקר שם דווקא לציון סיומו של איזה משברון אישי שפקד את אפרת ולפנק אותה בארוחה טובה. וכך, עלינו על האוטו וירדנו באתר השחזור של ראש פינה. מצאנו בקלות את המסעדה הממוקמת כבר שנים רבות בביתו של הפרופסור מר (חוקר מחלת המלריה!) והתחלנו לרדת אט אט במדרגות האבן המרשימות לכיוון המסעדה, הממוקמת מאחורי הבניין.

החזית של ''בבית של רפא'' מרשימה: הכניסה מחופה בעצי תות עמוסי עלים ופרי בעונה זו של השנה, ותחתיהם בצל פזורים שולחנות. בפנים המסעדה רומנטי אפילו יותר, ואנחנו מבינות מדוע המקום מושך אליו זוגות. בית אבן, עיצוב קלאסי ומהודר. איזה כיף שיש משברים, שכשהם נפתרים אנחנו יכולות (ואף צריכות) לפנק את עצמנו במקום כזה.

פתחנו בפלטת ראשונות זוגית, הכוללת רבות מהמנות הראשונות של המקום: שלוש אמפנדות, שתיים עם תירס ואחת בשרית; לשון עגל; עלי גפן צמחוניים במילוי אורז ועשבי תיבול ועלי גפן בשריים במילוי אורז ובשר כבש; פטה כבד עוף עם טוסטונים למריחה וריבה מתוקה ולבבות דקל במרכז הצלחת. התענגנו על מגוון הראשונות הקלילות והטעימות ועברנו בינתיים על התפריט המרשים, המציע מבחר של תבשילי קדירה. למזלנו, שתינו חובבות קדירות ושתינו חובבות תבשילים, ולא היה לנו קשה לבחור שתי קדירות שצדו את עינינו: קדרת הכבש וקדרת האוסובוקו.

על פי התפריט, בקדירת הכבש שלי היו צוואר טלה בלימון ורוזמרין ובקדירת האוסובוקו של אפרת נתח אוסובוקו עגל מושרה ביין עם פטריות שיטאקי, בייקון, תפוחי אדמה ובטטה. ואכן, כשהגיעו שתי המנות לשולחן נוכחנו שהן עשירות בדיוק כמתואר בתפריט. בכל קדירה היה שפע רב של מטעמים לאכול מהם, כל אחד לחוד וכמה ביחד. הבשר היווה חלק משמעותי בשתי הקדירות, שלמרות גודלן המטעה היו נדיבות ועמוסות בכל טוב. סיימנו לאכול אותן מלאות בדיוק במידה הנכונה, ומאושרות על הבחירות הטובות. גם מנות התוספת שהגיעו בליווי הקדירות שלנו היו מוצלחות ביותר: סלט חסה טרי ורענן, סלסלת לחמניות חמות, שעועית ירוקה בנוסח הבית ואורז עם זעפרן.

בשלב הזה כבר הבנו ש''בבית של רפא'' יודעת לפנק את לקוחותיה ומספקת את הסחורה גם בתחום הקולינרי, ולא רק בעיצוב הרומנטי, ובכל זאת, הופתענו כשהציעה לנו המלצרית להזמין לקינוח מנת קרפ סוזט, שהוא הקרפ האהוב עלי ולא כל כך מקובל למצוא קינוח כמוהו במסעדות רבות בארץ. קרפ סוזט הוא קרפ עם רוטב תפוז עדין וגלידת וניל, שמחליק בגרון ומשאיר טעם של עוד. אפרת ואני ליקקנו אותו עד תום וגם את קצות המזלגות. בשלב הזה כבר ידענו שבפעם הבאה נביא גם בני זוג.

בבית של רפא
בית פרופסור מר, אתר שחזור, הרחוב העליון, ראש פינה
טלפון: 04-6936192