"שערו בנפשכם מנות כמו קרפצ'יו לוקוס בשרני ומצוין ברוטב רימונים, קלמרי צרובים בשלמותם עם אספרגוס, ופטריות פורטובלו אלוהיות ברוטב מנטה...". כתבתנו לקחה חלק בארוחת ערב מדהימה במרתף היינות של המלון הסקוטי בטבריה. בתיאוריה
"באו בקר, פטריות ובצל ירוק, המזכיר בצורתו סופגנייה קטנה וחיוורת, עשוי בצק עבה, וממולא במילוי מצוין בטעם של תבשיל קדירה...". מיכל זמרני ניסתה לקיים פגישת עבודה במסעדת דים סאם. זה לא הלך: חווית הבילוי פשוט מוצלחת מדי
למי ששומר כשרות גלאט, אבל מחפש את הגיוון הקולינארי, מציעה מסעדת פיקנסין שבני ברק תפריט אסייתי עשיר, הכולל מגוון מרקים, סושי, מנות בשר ועוף, ירקות, נודלס ועוד. בצהריים, ניתן לקבל ארוחה עסקית, במחיר 55 או 70 ₪
"אותו הדבר כמו במסעדה, רק בערך פי 4 פחות במחיר. מהר מהר עברתי לשוקיים. גם כאן, טעם מעולה, בשר איכותי בבירור...". נדב אבידן נפעם מפאפאגיו אקספרס, שמציעה את אותו האוכל כמו במסעדות הרשת, אבל במחירים נמוכים בהרבה
בעוד שבוע נחגוג את יום העצמאות, יום המנגל הבינלאומי, ונצא לעשות על האש ברחבי הארץ. אבל אולי השנה, במקום להתלכלך מפחמים ולשרוף נתחים על הגריל, פשוט תצאו למסעדת בשרים טובה? הנה עשר מסעדות בשרים משובחות ברחבי הארץ
למרגלות הר הכרמל, בלב חווה אורגנית מלבלבת, שוכן המבנה היפה, בסגנון טוסקני, של יקב אמפורה. יינן היקב, רועי בן בסט, לקח את מיכל זמרני לסיור ביקב, והסביר לה על תהליכי ייצור יין, ועל התבגרותו של הצרכן הישראלי
''על קדרתי מונחים נתחי בשר יפים וגדולים, במרקם רך כחמאה, בטעם דומיננטי, עשירים בניחוח וטעמי לימון ורוזמרין....''. בבית של רפא התמכר דניאל רום לתחושת פתיחות מרעננת, ולביטחון שבידיעה שמה שלא יחליט - יהיה טוב
"לצד המרק הזמנו גם פלטת מתאבנים ליחיד, בה הוגשו אגרול, בייבי ריבס, שרימפס מטוגן בבלילה עם שומשום ודמפלינג. כולם פריכים ועשויים במקום....". במחווה לחגיגות של ימי ילדותה, יצאה מיה בר לאכול במסעדת הסינית האדומה
"בין ביס לביס הצלחנו לשמוע איך אסור בשום אופן להפשיר בשר במיקרו, ובכלל – אולי מספיק לאפסן בפריזר כמויות בשר שיספיקו עד סוף המצור?..". אדווה גן סתיו קיבלה שיעור לקרניבורים מצטיינים, בסדנת הבשרים של אל גאוצ'ו
ארוחת ביניים בין הארוחות הגדולות אינן זכות – הן חובה. הן שומרות על קצב חילוף החומרים, על תחושת שובע ואנרגיה לאורך היום, על רמות סוכר טובות ועל שריפת שומן של הגוף. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה. כתבה שביעית בסדרה
''אם ניקח אנטי-פסטי וקרוסטיני, איך נתמודד גם עם טוסט הבית? ואם מרק וטוסט, איך זה יסתדר עם הרביולי שאנחנו רוצות גם?..''. לבה של שפרה צח נשבר: הבחירה מהתפריט השופע של ארנון ותמר הייתה כה קשה. מזל שהמלצרית נחלצה לעזרה
''כעת יכולנו להתמודד עם האתגר האמיתי – הבשרים. הם הוגשו משופדים, חמים, טריים, עסיסיים ועשויים היטב, במבחר שכלל שיפודי כבד עוף, פרגיות, לבבות וקבב הבית...''. קרן ויזנר גילתה פנינה בוכרית קטנה, בדמות מסעדת פינת השלושה
ביום חמישי הקרוב, 1 במאי, ייחגג יום הפועלים הבינלאומי. בעבר, ציינו ארגוני עובדים יום זה בהפגנות סוערות, תהלוכות או חופשות ארוכות. היום, תוכלו לקחת ביום זה חופשה, ולציין אותו בארבע מסעדות פועלים נבחרות, ברחבי הארץ
מסעדת השף טרין, הממוקמת ביבנה, מציעה באמצע השבוע, בשעות הצהריים, ארוחות עסקיות הכוללות מנה ראשונה ושתייה קלה במחיר המנה העיקרית. טווח המחירים נע בין 49 ל-89 ₪. תמורת 12 ₪ נוספים, אפשר להתפנק גם עם קינוח
''הראשונה שלו, אינבולטיני חצילים, כללה ארבעה גלילים של חציל קלוי במילוי גבינות עיזים ובזיליקום עם רוטב יוגורט וגבינת פטה, עם רוטב עגבניות טעים ועשיר...''. שפרה צח הרחיקה עד נתניה, כדי ליהנות מהאוכל של מסעדת פומודורו
חופשת הפסח מסתיימת בקרוב, אבל הקיץ כבר נותן את אותותיו, וזה הזמן המושלם לצאת להסתובב ברחבי הארץ, ובצפון הארץ – בכלל. למטיילי סוף השבוע, ולמטיילים באופן כללי: הנה ארבע פסגות קולינאריות, שכדאי לעצור בהן בצפון
''הסטייק היה רך ועסיסי והתרד המוקרם היה מעדן חלומי. מעריצי התרד למיניהם, ממש כמוני, יגלו כי גם מנת תרד יכולה להיות מפתיעה...''. ריקי אלעזר, שציפתה לפאסט פוד, הופתעה לטובה מאיכותה של מסעדת ראנץ' האוס בר בורגר באילת
כלי הבישול של Le Chasseur מיוצרים בחבל שמפיין בצרפת, על פי מיטב המסורת הקולינארית הצרפתית. הכלים יצוקים מברזל, מצופים בשתי שכבות אימייל צבעוניות, ויעילים בשמירה על חום הבישול. להשיג בחנות כלי הבישול שף דיפו
''המנות היו נדיבות, ומעוררות תיאבון. הצ'יזבורגר הגיע עם סטייק צ'יפס, ובן זוגי טחן את המנה ללא רחם, ונהנה מכל נגיסה ונגיסה...''. קרן ויזנר לא הייתה באירלנד מימיה, אבל ביקור בפאב האירי מולי בלומס בהחלט שיקף את החוויה
''על שולחן ההכנה נוצרו מספר תחנות, וכל ילד יכול היה לבחור היכן הוא מעוניין לעבוד. מספר ילדים, למשל, התלוו לעמרי מאחורי הכיריים וטיגנו את קציצות הפלאפל האדומות...''. מיה בר לקחה את בתה לסדנת בישול לילדים של לגעת באוכל
כל מי שסובל ממערכת עיכול רגישה יודע שהמכה ה-11 של פסח, זו שלא כתובה בתורה, היא כאבי בטן הנגרמים מעודף המצות. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, ממליצה על תפריט כשר לפסח, לסובלים מגזים, עצירות וכאבים. ויש גם מתכון
''אין לי מילים, זה היה אפילו טעים יותר מן השקשוקה הפנטסטית שאכלתי קודם לכן. היו שם תפוחי אדמה, שמנת מתוקה, פלפלים קלויים, פטריות, בצל, שום ורוטב אלפרדו...''. ניר בר לב חווה מסע במנהרת הזמן בקפה שקמה שברחובות
''ליוסי סטייק פרגית, עסיסי, עשוי נכון, וכזה שגרם לו להשמיע קולות הנאה לא מעטים, ועבורי קבבוני טלה עם מעין אנטיפסטי לצידם. מנה מעולה, לא פחות...''. נדב אבידן למד במסעדת מאמאמיה מהי הפשטות המושלמת, בכל הנוגע לאוכל
הם התמחו בבישול, חלמו על עסק משלהם, השקיעו זמן וכסף ומאמץ, פתחו מסעדה – וגילו שזה לא בהכרח מה שסיפרו להם. לכבוד פסח, השפים שאול בן אדרת, ניר צוק, דפנה ברוך ויניב חדד נזכרים איך פתחו את המסעדה הראשונה שלהם
אחרי שנגמר ליל הסדר, ושאר ארוחות החג גם הן מאחורינו, עדיין נשאר חול המועד, והרצון להקדיש אותו לזמן איכות עם הילדים. הנה ארבע מסעדות ברחבי הארץ, בהן תוכלו לבלות עם הצאצאים במהלך חול המועד. בחלקן יש הפעלות מיוחדות