''בירה דומה ליין במובנים מסוימים: מאחורי כל כוס יש סיפור, היסטוריה ומחשבה. לכל סוג בירה יש טמפרטורה אידיאלית לשתייה, ומצב רוח שמתאים לה...''. אריאל בן משה החכים בבית הבירה בחיפה, מקום שבו הבירה הופכת לחוויה בפני עצמה
''ההכנות בשיא. כל הגזרות במטבח מתחממות. הפוקצ'ות נכנסות לתנורים, על הכיריים מרתיחים מים לפסטה, נתח הסינטה נצרב על המנגל בחצר וגם השוקולד מומס בחום הלהבות...''. יעל עופר למדה דרך הידיים, בסדנת בישול איטלקי בשרי בפודסטפס
פעם אוכל של אירוע הסתכם בפלטת מטגנים, חזה עוף ודג מלוח. היום העושר והמגוון אינסופיים כמעט, וניתן למצוא באירועים אוכל שמתאים לכל חיך, לכל טעם, לכל מגבלה ולכל תקציב. לרגל עונת החתונות, הנה ארבעה שרותי קייטרינג ייחודיים
''הטריו הורכב מחמש שכבות: בסיס מעוגיית שוקולד, שוקולד לבן, חלב ומריר וציפוי מקרם שוקולד. המנה הזו זכתה לתואר 'קינוח מושלם, שאני מוכנה לאכול אחרי כל ארוחה'..''. דניאל לוין העביר ערב קליל ובכיף, בסניף החדש של קרם קפה בכפר סבא
''פילה סלמון ברוטב חלב קוקוס, צלפים וחרדל, היה רך וטעמו כה משובח, שהשתלבותו עם חלב הקוקוס הזכיר לי מאוד טעם של שמנת, ובכך הפך את המנה לחוויה עילאית...''. ריקי אלעזר התענגה על כל ביס במסעדת לה רג'אנס הכשרה שבתל אביב
יצאתם ליום כיף עם הילדים? בקפה מסעדה ויצמן 22 שבנס ציונה מציעים ארוחה עסקית מיוחדת, לכם ולזאטוטים. אתם תוכלו ליהנות מדיל הכולל מנה ראשונה, עיקרית ושתייה, במחיר 45-55 ₪. הצאצאים יוכלו ליהנות מפיצה, ספגטי או שניצלונים
''צלעות טלה צרובות בגריל הונחו כשער על הצלחת, ומתחתן התחבאו תאנה ממולאת בבשר טלה ושני קבבוני טלה עסיסיים, על מצע פירה שורשים...''. שיר כידן נחשפה לאוכל מרוקאי עשיר וייחודי באורו, מסעדה יוקרתית וכשרה, מעוצבת בזהב. היה חגיגי
''ניוקי ויטאלו הינה מנה מעולה המשלבת רצועות עגל מוקפצות עם פטריות ברוטב שמנת, יין אדום, ציר בקר וניוקי מטוגן. אם כל מרכיב במנה הזו יכול היה לנגן, וודאי הייתה זו מנגינה מושלמת...''. אורלי פרש אזולאי גילתה את גרניטה במקרה
''דואט הציידים משלב בין שני סוגי בשר, צלעות טלה ופילה בקר, עשויים מדיום ומונחים על מצע פירה נהדר, ברוטב יין מתקתק...''. נדב אבידן התמוגג מכל אחת ואחת מהמנות אותן טעם בבר מסעדה לופט. גם היין והקוקטיילים תרמו את שלהם
הקולפן הכפול בעל שני הלהבים, החד והמשונן, מאפשר לקלף פירות וירקות, רכים וקשים, כשכיסוי הלהב המסתובב מגן על האצבעות בפני הלהב שלא בשימוש. עוד מוצר פשוט וגאוני, שניתן להשיג בסניפי רשת המרכזים הקולינאריים לגעת באוכל
''מנת העופיון הייתה חגיגית ובעלת טעמים עדינים, והתאימה ליין האדום בעל הגוף הבינוני שהזמנו...''. יובל בלנקובסקי נהנה בדי.גריי שבירושלים משילוב של אוכל טוב, יין משובח והופעות ג'אז. עכשיו מציע הבר 50% הנחה על כל מגוון האלכוהול
לאוהבי האוכל הסיני שומרי הכשרות, מציעה מסעדת צ'יינה לי תפריט סיני עשיר, גלאט כשר, המוגש בחלל מעוצב בסגנון סיני. בשעות הצהריים מציעים במקום ארוחה עסקית מלאה, הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה או כוס יין, במחיר 69 ₪
''רוגלך חלבה ורוזמרי שובים אותנו בטעמם העשיר והסמיך. זה במילוי חלבה דחוס ומתפורר בפה, זה במילוי פריך ולח של שוקולד ואגוזים. שניהם היו לא פחות ממעולים...''. מיכל זמרני פינקה חברה טובה עם המאפים של הקונדיטוריה חמדה עוגות
''כמות הבשר שקיבלתי, שהרבה ממנו התפזר על הצלחת, הראה כי בשווארמה שמש, גבולות הפיתה הם בגדר המלצה ...''. שיר כידן זכתה בשווארמה שמש לחוויית שווארמה מסוג אחר, בדמות פיתה שאינה נוזלת, צ'יפס פריך וסלט שנחתך זה עתה
לאלו מאיתנו שלא יכולים לסיים ארוחה בלי קינוח; שמתוק הוא בשבילם פתרון למתי ששמח, שעצוב, שבודד; שתמיד מחפשים איך להגדיל ולשכלל את החוויות הקולינאריות הפרטיות והמתוקות שלהם: הנה ארבעה מקומות מתוקים ושונים ברחבי הארץ
''רון הקפיד להסביר במקביל לעבודתו כל צעד וצעד, דחף את החברים ועודד שנשאל שאלות, וניתן היה לראות כל הזמן את המתבשל, דרך המראה הענקית והיעילה אשר מעל למטבח...''. אשתו של אבי גוטריימן שלחה אותו ללמוד להכין בשר בספייסס
''מלצרנו החביב העמיס על שולחננו גיוזה עוף וג'ינג'ר ברוטב סויה; שיפודי עוף בטריאקי; קרפ תרד ירוק ממולא קונפי ברווז ועלים ירוקים...''. האוכל במסעדת וונגס גריל באילת הצליח להמיר את חברתה הצמחונית והמאותגרת קולינרית של מרב גת
''צבעים של סגול וצהוב יצרו מנה מרהיבה, המורכבת משילוב של אורז בר בצבע סגול, קלוי עם פיסטוק, ברוקולי, ותערובת תבלינים...''. יובל בלנקובסקי נהנה בתבלין פעמיים: מהאוכל המצוין של המסעדה, ומחווית הביקור בחנות התבלינים
''הבורי נצלה בטאבון ולאחר מכן חבר לרוטב אלוהי של יין לבן, חמאה, קוביות עגבנייה, צלפים, אנשובי וזיתי קלמטה....''. אדווה גן סתיו לגמה קוקטיילים, אכלה אוכל טוב, והרגישה מאוד סקס והעיר הגדולה, במסעדת פומודורו שבנתניה
הכורכום, אותו תבלין צהוב המהווה מרכיב בחרדל, בקארי ובעמבה, הוא גם צמח מרפא היעיל בנטרול רעלים בכבד, הקלה על כאבי פרקים ומניעת סרטן השד, הערמונית והעור. הדיאטנית ליאורה חוברה מספרת על יתרונותיו. כתבה רביעית בסדרה
מחפשים רעיונות לארוחת ערב אינטימית? הזמנתם חברים למסיבה, ברגע של חולשת דעת, ואין לכם מושג איך להאכיל אותם? שף פרטי יכול לארגן לכם ערב קולינארי מדהים, מותאם לטעמכם האישי ולאווירה המועדפת עליכם. הנה ארבעה שפים עד הבית
''כשאתם נהנים מסנדויץ' של לחם קינואה אורגני במילוי של גבינה צפתית, ירקות קלויים, טפנד זיתים ובזיליקום, אתם יכולים גם לדעת שהוא עשיר בסיבים תזונתיים, דל שומן, צמחוני וגם לייט..''. שפרה צח על תפריט הבריאות החדש של לחם ארז
''זו בסך הכל קציצה, חשבתי, מה כבר אפשר לחדש בה. ומסתבר שקציצה יכולה להיות גם עולם ומלואו של טעמים וניחוחות משכרים...''. נדב אבידן סומך ידיו על כל אחת מתעודות ההצטיינות שתלויות על הקיר אצל יוחנן, מסעדה תימנית ביתית
נמאס לכם לקנות עשבי תיבול טריים, רק בכדי לזרוק אותם שבוע לאחר מכן, לאחר שהשחירו ונרקבו במקרר? טרי ירוק של רשת ספייסס, המדמה אדמה או עציץ, מבטיח לשמור על טריותם של הנענע, השמיר, הפטורוזיליה והכוסברה למשך שלושה שבועות
''רק במסעדות עם בשר איכותי במיוחד אפשר ליהנות מסטייק סינטה עסיסי וטוב. במיטשוס לא אכזבו, והבשר היה עשוי היטב ועסיסי במידה...''. יובל בלנקובסקי התרשם מהכבוד העצום שחולקים במסעדת מיטשוס לבשר שהם מגישים, מהגידול ועד לצלחת