''האוכל טעים ומקורי, מוקפד - אבל לא מוקפד מדי, כך שתרגישו ממש בנוח לחלוק את קדירת הטלה ביוגורט המוגשת למנה עיקרית, או לצלות על חלוק נחל לוהט את נתחי הברווז שנתיישנו במקום...''. יובל בלנקובסקי על חווית האכילה בהמטבח של רמה
''בשלב זה הבר כבר היה מלא עד אפס מקום, האלכוהול כבר הפעיל את קסמו, ובין שנאפס לפיג'לינג או מרטיני פצחנו במחול סוער...''. שיר כידן מנסה לשחזר, ממוחה הלום האלכוהול, את עיקרי הדברים של הערב שבילתה באוקונור, פאב אירי בראשל''צ
העולש, כתחליף לקפה (ציקוריה) או כרכיב בסלט, משופע בסגולות בריאותיות: הוא עשיר בויטמינים ובסיבים מסיסים, ומסייע בספיגת סידן, בעיכול ובהפחתת רמות הכולסטרול והסוכר בדם. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה, ומצרפת מתכון בריא
''הפרלינים עשויים כולם משוקולד משובח ובטעמים מיוחדים ומגוונים, כגון קרם חלבה, הל ולימון, ג'ינג'ר, דבש וקרמל, אלכוהול, פירות, נוגט, מרציפן ועוד....'' השוקולטייה רואי גרשון ביקר בבוטיק השוקולד של הקולגה, מישי בלוג, בקריית טבעון
''בשבילי, פוקצ'ת אנטיפסטי פריכה, שנאפתה בתנור ועליה הונחו שלל ירקות קלויים בזילוף שמן זית ופרמזן. בשבילו, חציל קוקה, שבטנו מולאה בגבינת ריקוטה מתובלת ברוטב עגבניות...''. קוקה, בית קפה חלבי וכשר, הוא מקום שמתאים לאהבה חדשה
רוצים לאכול, אבל בדרך הקלה? אגף המשלוחים של אתר 2eat פורס בפניכם, בסדרת כתבות, את שירותי המשלוחים של מיטב המסעדות בארץ, כולל אפשרות לסווג לפי שם המסעדה, עיר, סוג ובאמצעות מי להזמין. והפעם: מסעדות באזור ירושלים
קסמיה של הודו ידועים לנו, הישראלים, כבר שנים רבות. הטיול הגדול למזרח כבר אינו נחלתם של יוצאי צבא בלבד, והאוכל ההודי המתובל והססגוני אינו מוגבל רק לתרמילאים. הנה ארבע הזדמנויות לאכול, פה בארץ הקודש, אוכל הודי כהלכתו
''הדג היה נדיב מאד בגודלו, ושהה זמן מדויק על גריל הפחמים. עור פריך ושחום מבחוץ, עסיסי ולוהט, לבן ורך בפנים...''. זיו תפוז ורעייתו החליטו לשבור את השגרה ביום טיול, שהסתיים בארוחה כיד המלך במסעדת כפר נחום, שלחוף הכנרת
''הארוחה באל אסאדור סובבת סביב הבשר: המנות הראשונות מעוררות את התיאבון לקראתו מבלי למלא את הסועד, והתוספות באות כדי לגוון ולהעשיר, אבל לא לגנוב את ההצגה...''. אדם בר נתן דרור לנטיותיו הקרניבוריות במסעדת אל אסאדור
''אותנו מעסיקות כנפיים אחרות לגמרי – קערה ענקית ומהבילה ובה חצי קילו של כנפי עוף, שהושרו ברוטב צ'ילי חריף-מתוק וטוגנו בווק עד שעטו זיגוג שחמחם ומבריק...''. שפרה צח ובתה על הארוחות הכשרות והמהירות של בורגרס בר בפתח תקווה
''אנחנו פותחים עם בירה מהחבית – טובורג לאבא והוגרדן בשבילי. אחר כך מגיעים הטאפאסים: איקרה חמצמצה; חצילים מצוינים, מטוגנים עם שפע שום ועשבי תיבול, וסלט קולסלאו...''. מיכל זמרני ואביה נשטפו בגל נוסטלגיה, בפאב העוגן בחיפה
''אני מתחילה עם מדליוני פילה בקר, צלויים בגריל פחמי עץ אורן, עסיסיים ומתובלים במדויק, ומוגשים לצד דלורית ופטריות מוקפצות בטריאקי...''. מיכל זמרני למדה במסעדה של אחוזת הספא יערות הכרמל עד כמה תפריט בריא יכול להיות גורמה
''במיומנות רבה פירק מלצרינו החייכן את העוף הרך, שהחליק ונפרד כמעט מעצמו מן העצמות, והוגש לצלחות האישיות, לצד פיסת לימון כבוש וכמה זיתים...''. נעמה הלוי חותמת את מסעה במרוקו במסעדה האהובה על המלך – מסעדת יקוט במרקש
מסעדת בין הקשתות הירושלמית מציעה עסקית צהריים חלבית וכשרה, במיקום רומנטי וקסום במערכת הקמרונות והקשתות של הר הבית, בסמוך למתחם הכותל המערבי. בתפריט: מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית לבחירה ושתייה קרה, במחיר 79 ₪ לאדם
''אני הסתערתי על ארוחת הבוקר העשירה שלי, ונשנשתי מהלביבות הטעימות, וטל דחף את המבורגר בלי למצמץ...''. עיינה גל מנסה להבין מהם הרכיבים הסודיים, שהופכים את דה סטריטס התל אביבי מסתם עוד בית קפה, לבית קפה שווה באמת
''הצ'יקן קשיו היו נתחי עוף, קשיו, פטריות, סלרי וגזר על מצע אורז מאודה. המנה הייתה מצוינת וחוסלה מבלי להשאיר זכר...''. אדווה גן סתיו אכלה אחלה נודלס באחלה נודלס – תרגום חופשי לשמה של מסעדת גאו נודלס הכשרה שבתל אביב
סושי, כידוע, נחשב לפלאפל החדש. סושיות צצות כיום תחת כל עץ רענן, ובצדק – אחרי הכל, מדובר במזון מהיר, בריא וטעים, עם מגוון מפתיע של וריאציות, שכיף לנשנש. למי שמתקשה להתמצא בתוך המגוון - הנה ארבע סושיות מומלצות ברחבי הארץ
''ספגטי ברוטב אדום, מנה פשוטה לכאורה, אבל היה בה משהו מיוחד. לי אישית זה הזכיר את הימים של בית הספר היסודי, כשהייתי הולך לאכול צהריים אצל חבר...''. נדב אבידן מצא תחליף לאוכל של אמו, במסעדת רבקל'ה – אוכל מבית אמא (של סער)
''בעת שהמתנו למנות העיקריות, נשנשנו קצת בוטנים, ומלצרית חייכנית במיוחד שידלה אותנו לקחת ממגש מבחנות האלכוהול שבידה, על חשבון הבית כמובן..''. רותם רוזן יצאה לדייט מהנה במיוחד באוונגרד. מהנה, בגלל המקום, ובגלל הדייט - בעלה
''כשהמנות הראשונות הגיעו אפשר היה להרגיש, בכל ניואנס וטעימה, שהשף של הדרל'ה פשוט אוהב את המנות שהוא יוצר. החציל נראה כמו יצירת אומנות: יפהפה ומקופל בתוך מרינדה ארומתית מופלאה...''. מסעדת הדרל'ה. כל מילה נוספת מיותרת
להתאים את התפריט לסדר היום, לעסוק בספורט מהנה וכייפי, ולא לשכוח להתפנק מפעם לפעם. רוצים להתחיל את השנה החדשה עם הרגלי תזונה ודיאטה נכונים? גילית מנצ'ל, דיאטנית קלינית, מציגה: עשרה טיפים לתזונה מאוזנת ובריאה
רוצים לאכול, אבל בדרך הקלה? אגף המשלוחים של אתר 2eat פורס בפניכם, בסדרת כתבות, את שירותי המשלוחים של מיטב המסעדות בארץ, כולל אפשרות לסווג לפי שם המסעדה, עיר, סוג ובאמצעות מי להזמין. לספתח: מסעדות באזור המרכז
הלילה, בתום הספירה לאחור, בחצות בדיוק, יוכרז על כניסתה של שנת 2009 לצליל פקיקתם של עשרות בקבוקי שמפניה. לכבוד הסילבסטר, מבקר היין יובל בלנקובסקי עושה לנו סדר ביינות המבעבעים, וגם ממליץ על כמה מותגים מקומיים
''ראשונים הגיעו הדושפרא, מעין כיסוני בצק קטנים וממולאים בבשר, בגרסת הקיץ של המקום: יותר כיסונים, פחות רוטב, שהיה תענוג בפני עצמו, עם דובדבנים חמוצים וגרגרי חומוס..''. נדב אבידן ערך היכרות עם המטבח הבוכרי במסעדת סמרקנד
''הפילה, עשוי מדיום רייר, היה עסיסי מאוד למאכל. תפוחי האדמה והבטטה שהוגשו איתו היו רכים וטעימים, ומתיקות הבטטה השלימה יפה את מליחות התיבול...''. שיר כידן וחברתה נהנו מארוחה כהלכתה, בקפה-מסעדה זן נדיר שבגדרה