Skip Navigation Linksראשי > אוכלים עם ילדים > יוצאים לאכול > ביקור מסעדות בצפון במסגרת

העמק הוא חלום


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

פסטיבל ''שבוע טעמים בעמקים'' מתקיים ב- 8-14.2, ומשלב בו אינספור אטרקציות. בפסטיבל משתתפות מיטב המסעדות המציעות תפריטים אטרקטיביים. שפרה צח השתתפה בפסטיבל, וממליצה לקחת את הילדים לכמה ימים של כיף

ט''ו בשבט, החג שכולו בסימן תנובת האדמה, מתחבר באופן טבעי ל''שבוע טעמים בעמקים'', שמתקיים זו השנה החמישית. בפסטיבל משתתפות מיטב המסעדות בעמק יזרעאל והסביבה, המציעות תפריטים מיוחדים במחיר של 79-109 ש''ח לארוחה מלאה, כולל כוס יין מיקבי רקנאטי. בהתחשב בכך שגם מתחמי הצימרים והאירוח לוקחים חלק בפסטיבל, זו ההזדמנות לקחת את הילדים לכמה ימים של חיבור לטבע ולנוף. האזור, המשתרע מקו רמות מנשה בדרום ועד מרומי הגלבוע בצפון, פורש בפני המבקרים נופים קסומים, פריחה שופעת, אטרקציות תיירותיות מגוונות וכמובן אוכל גלילי משובח.

מה בתפריט?
אפשר להתחיל את היום בארוחת בוקר רבת טעמים במלון הבוטיק ''קיטרון'' שבמצפה הושעיה, עם גבינות צאן, לחמים באפיה עצמית, פונטש חם, פלאפל ממולא גבינות, סלט בורגול ואגוזים ועוד, או בבראנץ' ט''ו בשבט של ''זוהר בדשא'' בקיבוץ דליה, ובו מנות משולבות באגוזי מקדמיה ופירות ממטעי הקיבוץ.

בהמשך, אוהבי הבשר ימצאו את מבוקשם במסעדות המתמחות בבשרים משובחים ובהן: ''מורגן'' – מסעדה חקלאית חדשה במושבה יקנעם, שחלונותיה משקיפים על עדר הטלאים מזה ועל ערוגת הירק מזה, המשמשים חומרי גלם טריים, ''לימוזין'' רמת ישי, שמתחילה את הטיפול בבשר כבר בשלב גידול העגלים הרועים בשדות, ''אוקטגון'' ברמת דוד, ''טנדוקה'' בפתח שמורת יערות מנשה, והצעירה מכולן - ''חיותא'' קריית טבעון, המציעה המבורגרים איכותיים הנטחנים במקום ובשר בקר וטלה על הגריל.

חובבי הסגנון הכפרי ישמחו על תבשילי הפויקה המפורסמים ב''קדירה של נוגה'' בבית שערים, המנות המגוונות ב''רוסו'' רמת ישי, והתפריט הצרפתי-אסיאתי של ''שלו ביער''.
למי שרוצה אוכל גורמה קל יותר מומלצות מסעדת הביסטרו ''ג'אפרו'' של השף יניב גור אריה ביקנעם המושבה ו''סאקויה'' שברמת ישי - מסעדת הטאפאס של ארז חקלאי.
את הקו הים-תיכוני מיצגות ''תיאודור'' ברמת ישי המשלבת אוכל ישראלי עם תרבות וספרות, ''ללה'' בעפולה, המכינה אוכל עונתי וטבעי בסגנון איטלקי, וחוות התבלינים בגלבוע, שמחלונותיה ניתן לחזות בנופי העמק הנפרשים מתחת.

מה עושים?
לצד האוכל, מתהדר העמק בלא פחות ממאה(!) אתרי תיירות, שברבים מהם מתקיימת פעילות מיוחדת לכבוד הפסטיבל: סיורים, טעימות, טיולי נטיעה, טיולי אופניים, טיולי ג'יפים, סדנאות ועוד: ב''כפר קדם'' שבמצפה הושעיה יוכלו המבקרים לשחזר את החקלאות הגלילית הקדומה, כולל הכנת פיתות והכנת גבינה מחלב כבשים, ב''צל הפסיפלורה'' שבמושב מדרך עוז יכינו שתילים וסלסלות פירות יבשים, ב''דבורת התבור'' יכינו ממרחים מתוקים ובריאים, ובחוות ''דרך התבלינים'' שבבית לחם הגלילית יתקיימו טעימות של פירות יבשים.
למטיילים מוצעים טיולים מיוחדים כמו ה''טיולטרון'' - טיול משולב בהצגות שטח בעקבות מנהיגי התנ''ך שפעלו באיזור, סיור בעקבות האקליפוסים שיצא מכפר יהושע, טיול בין פריחות ומעיינות עם רפי לביא מפארק הדייג שביקנעם המושבה, טיול רכיבה על סוסים בנתיבי הנוטרים של משטרת נהלל וטיול ג'יפים בעקבות שומרי העמק.

שבוע טעמים בעמקים 08-14.02.08
לפרטים: www.emek-tour.org.il