מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

כל צלע, צלע


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קבלנו מנה של צלעות כבש. בניגוד למקובל, מנות הכבש לא היו חתוכות דק ועל כן כל צלע הייתה נתח עבה ובשרני של בשר משובח...". יובל בלנקובסקי נפגש פנים מול פנים עם צלעות איכותיות וסטייקים עסיסיים במסעדת הבשרים קורוס על האש

מסעדת קורוס על האש שייכת לרשת המסעדות של קורוס. לא לכל המסעדות אופי זהה. מסעדת קורוס על האש, המצויה בסנטר 1 בכניסה לעיר ירושלים, מתמקדת בבשרים על האש, וסמוך לה ישנו סניף נוסף של הרשת, הנקרא קפה קורוס, שהוא בית קפה המתמקד במאכלים חלביים. בנוסף מחזיקה הרשת שלושה סניפים המתמקדים באוכל סיני בשרי עם ניחוח תיאלנדי, הנקראים קורסין וממוקמים בקניון מלחה בירושלים, ברחוב לונץ בירושלים ובקניון הדר דימול ברמת גן. כל הסניפים כשרים למהדרין והאוכלסיה העיקרית שפוקדת אותם היא אוכלסיה חרדית. מסעדות קורסין מציעת גם תפריטי משלוחים, ומגוון של דילים והצעות לארוחות עסקיות משתלמות.

למרות התפריט המפתה של מסעדות קורסין, חשקה נפשי דווקא בבשר, ועל כן הלכתי למסעדת קורוס על האש. מסעדת קורוס על האש הירושלמית הינה מסעדת בשרים ים תיכונית איכותית, המציעה מבחר גדול של בשרים הנצלים על גריל פחמים ייחודי, המעניק לבשר את טעמו המשובח. כל ארוחה מתחילה בחגיגת סלטים טריים וצבעוניים הנעשים במקום, ואליהם מצטרף תפריט מגוון של מנות פתיחה ומנות עיקריות.

בתחילת הארוחה הוגשו לנו מבחר של שמונה סלטים, שכולם היו איכותיים וטובים. ראוי לציין במיוחד היה סלט החצילים בעגבניות שהוכן במקום. רוטב העגבניות היה סמיך ועשיר, והוא היה מתובל ופיקנטי במידה נעימה לחיך. נוסף על סלט החצילים הוגש לנו גם סלט גזר מתקתק וטחינה חמצמצה עמוסה בפטרוזיליה, כך שמבחר הסלטים כיסו את כל קשת הטעמים הנדרשת. עם מבחר הסלטים הגיעו גם פיתות חמות.

למנה עיקרית הזמנו צלעות כבש ונתחי אנטריקוט מוקפצים. עם המנות העיקריות מעוררות התאבון הגיעו לשולחננו גם התוספות הנלוות שלהם: צ'יפס, פירה תפוחי אדמה שהיה נימוח וטרי, וקוסקוס עם ירקות שהיה ריחני וטעים. גרגירי הקוסקוס היו מופרדים זה מזה כפי שהם אמורים להיעשות ולא היו מבושלים יותר מדי, רוטב הירקות העשיר השלים את טעמו של הקוסקוס ויצר תוספת איכותית ומושלמת.
מנת נתחי האנטריקוט הייתה מוקפצת עם פלפלים ירוקים לא חריפים ובצל, וגיוונה את בשר האנטריקוט. לצדה קבלנו מנה של צלעות כבש. בניגוד למקובל, מנות הכבש לא היו חתוכות דק, ועל כן כל צלע הייתה נתח עבה ובשרני של בשר משובח. הבשר הטוב ביותר בצלעות הכבש מצוי לאורך העצם של הצלע. נאלצנו לוותר על הנימוס ולאחוז את הצלעות בידינו – אך התוצאה השתלמה: הבשר הצמוד לעצם היה משובח במיוחד, והיווה מבחינתי סיום מצוין לארוחה. מי שחפץ במסעדת בשרים כשרה למהדרין יכול למצוא מענה במסעדת קורס על האש.

קורוס על האש
ירמיהו 43, סנטר 1, ירושלים.
02-5386061