"מי שלא מספיק להיכנס יכול להתקשר מראש ולבקש את הקפה שלו עד לאוטו – עוצרים ליד המסעדה, ואחד החבר'ה מקפיץ אליכם את ההזמנה עד לרכב. שכונתי על אמת..." עיינה גל נהנית משישי אחר הצהריים בבית הקפה שטרודל קפה, חיפה
מסעדת סאקורה, חבויה בסמטה קטנה בלב לבה של העיר ירושלים, היא שהביאה לירושלים בפרט ולישראל בכלל את בשורת האוכל היפני. מבין מנות יפניות משובחות הכוללות קומבינציות סושי למיניהן, תוכלו לבחור לכם עסקית נהדרת
חגיגת אהבה קלאסית מתחילה בבטן, ואין דרך ראויה לחגוג את ולנטיין מארוחה טובה במסעדה טובה. כדי לחסוך מכם התלבטויות, אספנו בשבילכם עוד ארבע הצעות ממיטב המסעדות, תוכלו גם להזמין מקום בקליק והכי חשוב - לחגוג באהבה
בכפר יש אווירה רומנטית. ציוצי ציפורים מזמרות וערימות חציר על פני קרקע חמה מפרות את האהבה. אבל בינינו, עיר מחוספסת עושה לכם את זה הרבה יותר. אספנו בשבילכם מקבץ ארוחות רומנטיות במסעדות אורבניות משובחות
ערב יינן ומטעמי שף אולי לא נשמע כמו חוויה מרתקת במיוחד, אולם הרצאתו משולבת הטעימות של הפרופסור עודד שוסיוב מיקב ברבדו במסעדת אדמה שבזכרון יעקב התבררה כערב מגרה, טעים ובמחיר משתלם. אורית איציק טועמת יין
אם לא שמתם לב, השוויון בין המינים כבר כאן. ולנטיין או לא, מתנה מתוקה היא תמיד רעיון טוב, ולא משנה מי קונה אותה – הגבר או האישה. בין אתם לבד, בזוג או לא בטוחים, הנה כמה מקומות שמציעים לכם אותם מתוקים ובאהבה
"דווקא יום האהבה הוא הזדמנות מצוינת לבחון את הכוח המוזר הזה שגורם להפכים להימשך זה לזה. ''מה ההבדל בין בנים לבנות?'' שאלנו את השפים, והם ענו לנו תשובות מעניינות, ממיטב המטעמים על הצלחת..." הכול באבולוציה?
קוסמוי, האי התאילנדי סמוי, " משלב שנטי שליו עם בתי מלון ואירוח בכל רמה שתתאים לכיסכם, בתי קפה ומסעדות ובילויים עד אור הבוקר..." ליאורה חוברה ממליצה על כמה פנינים קולינריות מקסימות. מי אמר תאילנד ולא קיבל?
"בנוסף, מדי יום נבחר נתח אחר לספיישל היומי. ביום ביקורנו, למשל, זה היה נתח פילה גדול ומשובח, שחמחם בחוץ ואדמדם מבפנים, בלוויית פטריות פורטבלו צלויות, שבשרניותן הלמה אותו מאד..." שפרה צח, בשר, לופט, ראשון לציון
"מנת הפיש בולז, אשר מוגדרת על ידי רבים כמנת הבית של החלבייה, הייתה מוצלחת אף היא. היא אמנם מכילה אטריות מסוג ספגטי, אך בזאת מסתכם הקשר שלה עם המטבח האיטלקי..." יונתן שטרנברג, החלבייה, ירושלים
"אל לומיטו הגעתי לאחר שבבוקר יום שישי צלצל הטלפון וההורים הודיעו שהיום הם באים לבקר, מה שלא הותיר לי ברירה אלא ללכת לקנות אוכל מוכן..." שירלי רחמים מגלה את לומיטו שבקריית עקרון, רחובות – אוכל מוכן ומשובח
מסעדת פאשה מצליחה לבלוט חרף מיקומה בלב תל אביב שופע המסעדות. זוהי מסעדה תורכית ביתית אמתית עם אוכל של סבתא, ואפילו מקור השם – פאשה - הוא תואר של כבוד. האוכל נעשה במקום ונאפה על הטאבון, ובצהריים יש עסקית שווה
החורף המקומי המשתולל לפרקים לא צריך להפריע לכם לאכול את הגלידה שלכם. למכורים או לסקרנים, אספנו בשבילכם ארבעה מקומות שמציעים גלידה – כקינוח או כמנה עיקרית, ובשבילנו מנה כפולה בבקשה. ושיהיה לנו חורף חם ומתוק
"מנת הקינוח הגיעה היישר מארגנטינה אלינו לצלחת, סטייק אנטרקוט קצבים מובחר שעבר יישון כדי שיושבח עוד יותר, נתח עסיסי במיוחד של 400 גרם שעבורו כנראה הומצא הביטוי 'נימוח בפה' …" שירלי רחמים, מסעדות אגואה, ירושלים
בזמן שיטוט בתמונות שבמחשב נזכר אמיר נהרי בהודו, ובמקום לארוז תיק ולעלות על הטיסה הבאה הוא מרחיק עד ללונדון מיניסטור שברחוב אבן גבירול התל אביבי ונוחת במסעדת אינדירה ההודית. מהו המאכל ההודי האהוב עליך?
מחפשים משהו לשתות? רשמית, סוף השבוע מתחיל רק בעוד שעות ספורות, אבל את התכניות אפשר כבר להתחיל בקול רם. בלגו בר בכפר סבא מציע לכם חודש יין עם מילוי חוזר חופשי וגואטה הטריפוליטאית מתהדרת בעראק – סוף שבוע נעים
עומר גנור, זמן אמיתי, ניסה לכתוב על המשקה הנמכר בארץ ובעולם – הוודקה, אבל שוב, כרגיל, יצא לו טור על ויסקי. ככה זה כשמאוהבים. בוויסקי. הפעם – קרדו – ויסקי סקוטי שאת המזקקה שבה הוא מוכן הקים מבריח בשנת 1824
"מגוון המנות העיקריות של מסעדת בייג'ינג יכול לבלבל, ישנן כמאה מנות, וכולן משחקות על טווחי האפשרויות של מנות צמחוניות, מנות עוף, בקר וברווז עם מגוון משתנה של ירקות, נודלס ואורז..." יובל בלנקובסקי, ירושלים
"בכניסה למטבח של נורה נגלית לעיניי תצוגת אוכל מרשימה ביותר הכוללת שלל סירים מעל פתיליות, המוצגים כמזנון חופשי לכל סועד ומפיצים ריחות משכרים..." ארז שבת נהנה מאירוח ביתי במסעדה המטבח של נורה, דליית אל כרמל
"באשר לי, אני מעדיף בשר מעט יותר שומני ועל כן אכלתי את מניפת האנטרקוט: אצבעות עבות של אנטרקוט ברוטב ברביקיו מתקתק בתוספת פירה וצ'יפס בטטה..." אמיר נהרי אוהב כשנותנים לו עוד סלטים ולאפות – מפגש הסטייק, תל אביב
1868, אחת ממסעדות העילית של ירושלים, מציעה עסקה חלומית: פעם בחודש, ביום שישי האחרון ליתר דיוק, סיור קולינרי אורך מהבוקר ועד הצהריים ומסתיים בארוחת טעימות חלומית ב-1868. יובל בלנקובסקי לומד משהו על 1868
מתברר שגם ירושלמים אוהבים את הים, ומסעדת אהבת הים, הממוקמת מול גן סאקר שבעיר, מציעה אווירת ים משכרת גם אם היא ממוקמת הרחק מהחוף. אקווריומים מרהיבים מקשטים את האווירה, השירות לבבי, והעסקית - מוגשת כל היום
כבר יצאה לה השמש, חבל להפסיד אותה ולבלות את בוקר שישי בבית או בעבודה. צאו לארוחת בוקר בחוץ, ואם אתם לא יודעים איפה, הנה כמה המלצות: אורבנית או לא, בתל אביב, בחיפה או בנתניה – צאו והריחו את הבוקר לפני שייגמר
אם יש משהו שכיף להתעורר בשבילו בבוקר הרי זה ארוחת בוקר. לפעמים היא נאכלת ליד העיתון בעצלתיים, לפעמים היא חפוזה בדרך לעבודה, ולפעמים היא נינוחה ורגועה, בבית קפה או במסעדה שיודעת מה טוב לכם על הבוקר. שתי הצעות
"שגרתי, אתה אומר? הנה לך המבורגר "ג'אפאניז", שהוא וריאציה על המבורגר רק בצורה, אך מרכיביו וטעמיו שונים לגמרי: הלחמניות הן לחמניות שמרים מאודות, והבשר אינו קציצה אלא נתחוני בשר לחי..." שפרה צח, יבנה מונטיפיורי