Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבת ביקורת על מסעדת קפה בתיאטרון ירושלים

קפה בתיאטרון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אין הרבה סוגי דגים שמסוגלים לקבל רוטב כל כך עשיר וסמיך ועדיין להצליח לשמור על טעמם, ובמקרה של קפה בתיאטרון, הבחירה בדג הטונה התבררה כמתאימה ביותר..." יונתן שטרנברג – תרבות ואוכל בקפה בתיאטרון שבירושלים

לאחר ביקור מוצלח לפני כחודשיים בקפה מנספלד שבמוזיאון ישראל, יצאתי לבקר במקום נוסף שמשלב תרבות וקולינריה תחת קורת גג אחת. מסעדת קפה בתיאטרון ממוקמת בקומת הכניסה של תיאטרון ירושלים ומציעה תפריט חלבי, כשר למהדרין עשיר ומגוון. בין היתר ניתן למצוא בתפריט של קפה בתיאטרון מנות דגים, פסטות ביתיות, מבחר סלטים, ארוחות בוקר, מרקים עונתיים, קישים, טוסטים, כריכים, עוגות, מאפים, יין ועוד.

לצערי התעכבתי בעבודה ולא הספקתי לרכוש כרטיסים לקונצרט שהתחיל בשעה חמש, כך קרה שבאותו הערב נאלצתי לוותר על החוויה התרבותית ולהתמקד באוכל. מרק בטטה וסלט השף נבחרו בהמלצת המלצרית של קפה בתיאטרון. המרק היה סמיך וטעים ותובל בהרבה שום, בפלפל שחור ובעשבי תבלין וגם בקצת שמנת שהעניקה לו מרקם וטעם חלבי. לצד המרק הגיעה גם סלסלת לחם אגוזים ביתי וחמאה.

תמהיל המרכיבים ב'סלט השף' של מסעדת קפה בתיאטרון משתנה בהתאם לירקות המוצעים בשוק. לשולחננו הגיעה קערה ענקית ובה ערימה צבעונית של ירקות שכללה מבחר חסות, קולורבי, גזר, צנונית, רבעי פטריות שמפיניון טריות, צ'יפס בטטה ושבבי גבינת קשקבל. הסלט היה טרי ופריך וניכר היה שנקצץ סמוך למועד ההגשה כך שהירקות שמרו על מרקמם.

בין המנות פגשנו את מאיר בן ארוש, מסעדן ותיק ובעליה של מסעדת קפה בתיאטרון. בן ארוש פתח את קפה בתיאטרון לפני כשמונה שנים. "לפנינו היה כאן מזנון קטן שמכר כריכים ושתייה. רצינו לאפשר לזוג שיוצא לתיאטרון או למשפחה שמגיעה להצגה לאכול ארוחת ערב טובה, לשתות קפה וליהנות מעוגה טובה או אפילו מקוקטייל או כוס יין על הבר", מספר בן ארוש. "יש לנו הרבה לקוחות קבועים ובתקופה האחרונה אנחנו גם מזהים התעוררות בקרב ציבור הצעירים והסטודנטים שבאים גם לתיאטרון וגם למסעדה".

למנה עיקרית טעמנו מקנלוני החצילים וממנת סטייק טונה ברוטב חרדל, צלפים ושמנת. גם כאן, המנות שהובאו לשולחן היו נדיבות מאוד. גרסת הקנלוני של קפה בתיאטרון דומה בצורתה יותר ללזניה מאשר לצורה הגלילית המאפיינת קנלוני קלאסי, אבל המילוי שהכיל חצילים קלויים, גבינת מוצרלה ורוטב עגבניות היה מוצלח למדי. אין הרבה סוגי דגים שמסוגלים לקבל רוטב כל כך עשיר וסמיך ועדיין להצליח לשמור על טעמם, ובמקרה של קפה בתיאטרון, הבחירה בדג הטונה התבררה כמתאימה ביותר. הדג היה עסיסי והוגש על מצע של פטריות שמפיניון וקישואים מוקפצים ומעל כל אלה נוצקה כמות נדיבה של הרוטב החמצמץ.

הסתפקנו בשתי כוסות אספרסו כפול ובפרוסה אחת מעוגת גבינה אוורירית וביתית. גם היצע הקינוחים של קפה בתיאטרון מגוון מאוד, חלקם נעשים במקום ואחרים מוזמנים מקונדיטוריה חיצונית.

בפעם הבאה שאתם מגיעים להצגה, לאופרה, להופעה מוזיקלית או לכל אירוע אחר המתקיים במתחם תיאטרון ירושלים, תוכלו לשלב בבילוי שלכם גם ארוחת צהריים, ארוחת ערב, קפה ועוגה או סתם לשבת על הבר וללגום כוס יין. קפה בתיאטרון מציע גם מבחר ארוחות צהריים עסקיות בין 12:00 ל-17:00, עורך קבלות פנים במקום ומציע שירותי קייטרינג. תיהנו.