יום העצמאות, הלא הוא חג המנפנפים, הזכיר לנו שעונת הציד מתחילה, ולכן אספנו בשבילכם הצעות לארוחות במסעדת בשרים. איך אתם אוהבים את נתח הבשר שלכם? עסיסי, מדמם, צלוי, משויש, מגויד, שומני ונוטף? הגעתם למקום הנכון
אדם בר: "פוקצ'ה, קרפצ'יו, טחינה גולמית, דגים טריים ופירות ים, בשרים וירקות על הגריל, עשבי-תיבול, זה הקונספט על רגל אחת. תוסיפו לזה בר עשיר ותפריט יינות מהודק, ומה קיבלנו?..." את מרתה בבית ציוני אמריקה, תל אביב
"אבל אני כבר מתענגת על המנה הבאה: פקאניה, נתח ייחודי ונדיר מאחורי הפרה..." ערב יום העצמאות, אפרת רוזנטל חוגגת בארוחת שחיתות מהסוג הקרניבורי במסעדת קאזה דו ברזיל שבראשון לציון. מה יותר טעים, הבשר או הקינוח?
ממהרים? אספנו בשבילכם עוד כמה הצעות למסעדות שחוגגות את יום העצמאות, שלא תפספסו את חג החומוס-שיפודים-מסיבות וזיקוקים. מהופעות חיות דרך מנות חדשות, חגיגות של בשרים וגרסאות כיסוי לשירי כחול-לבן מכל הזמנים
למבקרים בירושלים: ופל מתוק ומנחם, מאפים טריים, ארוחות בוקר נדיבות וקפה משובח. אספנו בשבילכם כמה בתי קפה בירושלים, שיעשירו וירככו את הביקור השנתי שלכם בעיר הקודש
מסעדת נמו שבלב המושבה הגרמנית בחיפה היא בית לחובבי סושי ופירות ים, שגם מתמחה בהכנת מנות יצירתיות. אל אלו מצטרפים עיצוב באווירת ים עם רצפה ורהיטי עץ מחוספסים וגם אפשרות ישיבה בחוץ. ובשעת צהריים: ארוחה עסקית
לא רק מלח ופלפל: הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה ממליצה הפעם על עשבי תיבול. הם מצויים בשפע ויכולים להעשיר כל תבשיל שתכינו – מדג ועד גלידה. בונוס: שני מתכונים מיוחדים לדג סלמון טרי ולשרבט נענע ומליסה
השילוב של יום העצמאות עם האביב תמיד מוציא אותנו החוצה, והפעם אנחנו מתמקדים בכינרת. מים וחוף, שמש ונוף, אנחנו, אתם והמוני בית ישראל. אפשר הפעם במקום לנפנף פשוט ללכת למסעדה. אספנו בשבילכם מסעדות ליד הכנרת, תיהנו
טור היין של יובל בלנקובסקי דן הפעם ביינות לתקופת המעבר, שמתאפיינת במזג אוויר מתעתע: בין חום לקור, בין יין לבן מרענן לאדום מחמם. לפניכם כמה יינות נהדרים שיצאו לאחרונה, שיתאימו לכל מזג אוויר שתתקלו בו
אספנו בשבילכם כמה הצעות למסעדות שחוגגות את יום העצמאות 2012: גריל בשרי, עצמאות סטייל חבר העמים ועצמאות ישראלית-הודית. ומה אתכם? איך אתם חוגגים?
"הוויכוח על מהותו של האוכל הישראלי הוא ישן נושן. שכן, מי החליט ש'לנו יש פלאפל'? מתי בדיוק המצאנו את החומוס? מה זה סלט ישראלי?..." אספנו בשבילכם רשימה קצרה של מסעדות ישראליות. אבל מה ישראלי בעיניכם?
"הבראנץ' מוגשת בכל יום שישי בשעות 10:00-14:00, ובעבור 89 ₪ לאדם, האורחים יכולים ליהנות ממגוון גדול של סלטים, גבינות, מאפים, לחמים איכותיים, סלמון מעושן, ירקות קלויים וגם..." יונתן שטרנברג, סופיה, מלון ענבל ירושלים
יותר אנשים בוחרים לחגוג בר/בת מצווה או חתונה ברחבת הכותל המערבי, מקום המקודש לעם היהודי. להשלמת החגיגה תוכלו לקחת את האורחים שלכם לאחת המסעדות באזור, שידאגו לפתוח לכם שולחנות מלאים כל טוב, יינות משובחים ואווירה טובה ונינוחה. קבלו המלצה לחמש מסעדות ליד הכותל
אורית איציק מצטרפת לסיור של העמותה לתיירות תל אביב בבית העלמין טרומפלדור: פיסת היסטוריה תל אביבית, שמשקפת את הארכיטקטורה, את התרבות ואת יחסי הכוחות בעיר. ואם אחרי זה יש לכם מקום לאוכל – קחו המלצות למסעדות בסביבה
אספנו בשבילכם מסעדות גורמה בירושלים, כדי שתוכלו לשוב לעיר שהאביב הגיע גם אליה. ומה בתפריט? שקדי עגל שנצרבו על הגריל, קרפצ'יו ארטישוק ירושלמי, קונפי לשון ותבשיל לחי עגל, פילה בורי על קרם בטטה – רעבים?
נגמר החג, ואנחנו חוזרים לעסקים. בואו נתחיל בארוחה עסקית אצל קלמה שעל חוף לידו באשדוד: מסעדה רגועה ונינוחה, לא שגרתית בעליל, צופה אל הים ומציעה שפע של מנות מעולות. מוזמנים לשעת צהריים אביבית וטעימה
גם ברחובות אפשר למצוא אוכל אסייתי, ביסטרו אירופי, בתי קפה ביתיים ומסעדות משובחות ששומרות על צביונן הבשרי כבר למעלה מעשרים שנים. אספנו בשבילכם מסעדות מומלצות ברחובות, כדי שתדעו בדיוק לאן ללכת בפעם הבאה שתגיעו לעיר
עוזי בשן מגיע לנצרת עם חומוס בראש ומסיים במסעדת אולגה, הרחוקה ממנו שנות אור: סגנון פיוז'ן מציע סלט יפני, שרימפס ברוטב חמאה ויין, קרפצ'יו וסריסו מקומי. זה אולי נשמע פשוט למדי, צריך לטעום כדי להבין שלא
ביום שבת פסח ייגמר ויפנה את מקומו למימונה. מימונה זו על שום מה? על שום שכיף לעשות שמח. קפה יפו בשוק הפשפשים, באגסי בתל אביב והדבלין בירושלים מתכננים לחגוג, כל אחד מהם בדרכו הייחודית. מוכנים למופלטה?
הבעיה של דניאל לוין עם חג הפסח היא איסור שתיית בירה. רגע לפני ליל הסדר הוא מגיע לשטרן 1 שבפלורנטין – בר בירות, ויסקי ונקניקיות. עם יותר מ-160 סוגי בירה ונקניקיות איכותיות של אלן טלמור, כדאי להגיע איך שפסח ייגמר
"הנתח הגדול מעוטר בפסי צריבה מהגריל, ובעל צבע אדמדם עז מבפנים. לצדו מונחים זה על גבי זה שיפודי תפוחי אדמה אפויים מתובלים ומעוטרים ברוזמרין..." אפרת רוזנטל עושה הפסקה בתאיו על המים, בחוף ימה של בת ים
כשפיני וטובי שמיר קיבלו מאתנו סדנת בישול זוגית בבית הסדנאות של פודסטפטס, הם לא תיארו לעצמם שילמדו סוף-סוף איך מקלפים לדג את העור. אבל מפילה לפילה כוחנו עולה, ולשמחתנו הם לא רק נהנו אלא גם שמחו לספר איך היה
בערב שבו ביקרנו כללה הנבחרת צלוחיות של סלט בורגול עם אוכמניות, איקרא לבנה ומתפצפת, חצילים בטחינה, סלט מטיאס שהציל את הכבוד האשכנזי שלנו, צזיקי מרענן, סלט סלק וסלט גזר פיקנטי... אדם בר, ארוחת דגים בפישרמן תל אביב
מסעדת פאשה בתל אביב פתוחה בחול המועד ומגישה תפריט כשר לפסח. שירלי רחמים הייתה שם ממש לפני שריפת החמץ, וזכתה לאכול ארוחת טעימות זוגית, שכללה פחות או יותר את כל מטעמי טורקיה. יש כבוד? יש, והרבה
מסעדת פפה בראשון לציון מציעה לקהל לקוחותיה דגים, פירות ים ובשרים באיכות מעולה. המיקום מול נוף הים של העיר יחד עם המוסיקה הספרדית והקובנית והאלכוהול המשובח מבטיחים ארוחה מעולה. גם בחול המועד: ארוחה עסקית