כמה נעים שהגיעה עונת הטיולים ושכבר לא צריך להישאר ספונים בבית. אם אתם מתכננים טיול צפונה, נשמח להמליץ על הגלבוע – אזור של רכס הרים שטובלים בתוך ים של פרחים ופינות חמד עתירות היסטוריה. אספנו בשבילכם מסעדות בגלבוע
קימל בגלבוע
המסעדה בניצוחו של השף שאול בן אדרת ממוקמת למרגלות הר הגלבוע, שמעניק לה תפאורה מושלמת. את המנות מרכיבים חומרי גלם מקומיים, בשרים משובחים, דגים טריים ותבלינים רעננים. חוץ מזה יש כאן בר משקאות ויינות ענק וגם סוכת גפנים לאירועי קיץ. ומה בתפריט? אגס בנדיקט לארוחת בוקר על בריוש מיונז, לימון ותרד שרוף; סביצ'ה מוסר עם שמן זית, לימון, שמן כמהין, בצל ירוק וזיתי טאסוס; סינטה של פרה שמנה פרוסה על פירה ירוק ורוטב צ'ימיצ'ורי; ופורל שלם בתנור בתוספת רוזטת שקדים מתוקים, שמנת ושקדים קלויים.
חוות התבלינים בגלבוע
מסעדה כפרית שצמוד אליה מרכז מידע, גן תבלינים, חנות צבעי אדמה, נוף מרהיב ואטרקציות נוספות. המטבח של חוות התבלינים בגלבוע מייצר מנות מגוונות ומוקפדות, שמתרכזות בבשר בסגנון ישראלי וים תיכוני. התפריט כולל מנות מעניינות כמו רול עגל מתקתק בציפוי פריך של פילו על קרם עדין של תפוחי אדמה וקוקוס ברוטב דמי גלאס מצומצם; וקוסקוס בורגיניון – בשר בקר משובח בבישול איטי בתוך בציר בקר וירקות שורש, שמוגש לצד קוסקוס ביתי.
אוקטגון
בין שדות וכרמים, מסעדת אוקטגון מציעה בשר מיושן כהלכה, דגים ופירות ים טריים, ירקות עסיסיים משדות העמק ועוד הרבה הפתעות טובות. בין המנות בתפריט: סלט נהלל עם תערובת עלי חסה, בזיליקום ונענע, רצועות פלפל ופולי סויה ברוטב ויניגרט תפוחי-עץ עם גבינת מוצרלה מתובלת; שיפודי שרימפס שנצלים על הגריל ומוגשים עם ריזוטו ירוק; וצוואר כבש ממולא פריקי ומוגש על מצע פלחי תפוחי אדמה בציר טלה.
שלו ביער
בלב יער בקריית טבעון נמצאת שלו ביער, ובראשה השף בצלאל אליאב. המסעדה טובלת בניחוח כפרי מקומי של בשר שמיושן במקום ועשבי תבלין שגדלים בגינה, ומהמטבח נובעים ניחוחות משכרים. בתפריט תמצאו בשר טלה ופיסטוקים עטופים בקדאיף ומלווים בסלט עדשים קר ברוטב סלק ונענע; בורקס שלו ביער במילוי סלט סרטנים ובליווי איולי בצל ורוטב צלפים; ניוקי עגבניות מיובשות, צלפים, שום קונפי ופטריות פורטבלו בשמנת; וגם דניס צלוי עם עשבי תבלין על רטטוי וגרגרי חומוס ברוטב שמנת ורוזמרין.
זייתונה
המסעדה, חנות התבלינים ושמן הזית זייתונה הוקמו על בסיס בית בד ישן, כשכיום המסעדה מציעה אוכל ערבי-מזרחי במיטב המסורת ובמחירים נוחים. על האש תמצאו סטייק אנטרקוט, צלעות טלה, סטייק פרגיות, שיפודי כבש, שיפודי קבב חלבי, קבב סורי על מקל קינמון וגם – שפע של שרימפס, דגים ומנות מיוחדות: כתף כבש ממולא אורז וצנובר, מחמר על מצע לחם טאבון ומנסף בלאדי.
-
מסעדות בגלבוע - קימל בגלבוע
-
אוקטגון מול הנוף
-
שלו ביער בקריית טבעון