חיפה מארחת בחול המועד סוכות את פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29. בתכנית: 280 הקרנות של סרטים חדשים מרחבי העולם מהם כ-70 סרטים ישראלים חדשים, בכל הז'אנרים המוקרנים בנוכחות יוצריהם. סרטי הפסטיבל מוקרנים, במשך עשרה ימים, בחמישה אולמות לאורך רכס הכרמל, מן הבוקר ועד חצות. וכמובן, ארוחות מעולות במסעדות
יובל בלנקובסקי צלח את ארוחות ראש השנה, ועכשיו הוא מתארגן על יינות שיתאימו למגוון הארוחות שחג סוכות מזמן לנו. לא תשתו איתו יין?
"נחת על שולחננו נתח אימתני של 800 גרם אסאדו שעבר תהליך של השרייה למשך יממה במרינדה מתקתקה, 3-5 שעות בתנור העישון ו- 10-12 שעות בתנור בחום נמוך למשך כל הלילה - המנה היתה מעולה" קרין אביב לוקחת את בן הזוג לערב קרניבורי במסעדת מיט בחיפה
פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29 בחיפה יתחיל ביום רביעי ה-19.9. גם השנה, חברו מסעדות רבות בעיר לחגיגה הקולנועית, ומציעות לכם מבצעים מיוחדים בתקופת הפסטיבל, שיימשך עד ל-28 לספטמבר. לפניכם המלצות לסרטים ולמסעדות
מסעדת זאזו הממוקמת בראשון לציון לוקחת אותנו, באמצעות הטעמים העזים ושילובי המנות, למסע מרגש באגן הים התיכון: מצפון אפריקה לאיטליה, יוון והבלקנים, טורקיה והטעמים השורשיים של המטבח הישראלי המקומי. על התפריט מנצחים צמד השפים יהונתן ברבי ויותם רביבו.
"קדירת הפטריות מעניינת לא פחות. גם כאן הבסיס למנה הייתה קערית פחממתית, הפעם של בצק שמרים, שערסלה פטריות ועגבניות שרי, שוחות ברוטב רוזה עשיר ומוקרמות בגבינת פרמז'ן..." גיא סופר זמרני חוזר מחופשה בחו"ל ישר למסעדת ערמונים באשקלון
"תחת השם הסתמי "מח עצם" הופיעה צלחת מרשימה ובה ניצבו כחיילים ארבע עצמות מח אפויות בתנור עם עשבי תיבול, על פירה חצילים בשום, כשהטעם הבשרי המרוכז של המח מתמזג בטעם הקליה המודגש של החציל..." שפרה צח בסבסטיאן הרצליה
הרימון, שפגשנו בו בסעודת החג, מכיל ויטמינים רבים ונוגדני חימצון התורמים לגופנו. הדיאטנית הקלינית, ליאורה חוברה, מציעה מתכונים בריאים בשילוב גרגרי הרימון - שירבו זכויותינו כרימון!
"קזה שפצלה – מאפה פטריות יער, שפצלה וגבינות, מנה שהגיעה בתוך מחבת קטנה והייתה פשוט נפלאה, גבינתית ועסיסית מאוד", עופר פרוסנר מעביר ערב עם היפה שלו בביירן, שברחוב פרישמן, תל אביב
ריבועי סלמון בכבישה ביתית מדוייקת מאוד, שמקבל טוויסט של צבעוניות וטעם בזכות השידוך עם קרם אבוקדו, איולי ביתי, סילאן, וטוסטונים בניחוח שום. מנה קיצית כיפית בצבעי כתום-לבן-ירוק שפותחת את התיאבון להמשך. שפרה צח, לה פאווה, ירושלים
מסעדת קליפטו, הממוקמת בישוב ביתן אהרון ליד כביש החוף, הינה מסעדה כפרית מפנקת השוכנת בין עצי אקליפטוס קסומים. המנות הטעימות של קליפטו משתנות במהל היום: בית קפה מודרני וקליל בשעות הבוקר, מסעדה קסומה ומפנקת במהלך כל היום ובר אלכוהולי בשעות הערב והלילה. ועכשיו - עסקית צהריים.
ראש השנה מזמן לנו מספר לא קטן של ארוחות חג שלהם יש להתאים יינות איכותיים. כמידי שנה, לקראת חודש תשרי, היקבים המקומיים מתחדשים ביינות חדשים ולעיתים אף משיקים סדרות חדשות של יינות. הנה כמה יינות חדשים שכדאי לאמץ לשולחן החג.
"הדג היה עשוי בצורה מושלמת – שכבת עור פריכה, קראסט של פלפל שחור ותבלינים, ובשר הדג הלבן היה רך ועסיסי" יונתן שטרנברג מגיע לנויה בירושלים ומופתע מטעמי המנות הכשרות שהונחו על שולחנו
דן תורן מגיע ללומיטו הכשר שבקריית עקרון כמה ימים לפני ראש השנה. במקום, בשרים משובחים המטופלים בהקפדה יתרה, המוגשים כמטעמים לסועדים במסעדה וכמובן שלל תבשילים המתאימים לשולחן החג
"הסופריטו של מודרן, אחת ממנות הדגל של המקום, היא מנה ענקית המשלבת את המתכון המסורתי של בישול ארוך של תפוחי אדמה וחתיכות בשר יחד עם ערמונים, ארטישוק, מעט עגבניות שרי ופלפל קלוי". יובל בלנקובסקי, מסעדת מודרן, מוזיאון ישראל בירושלים
גם אתם חושבים שמרקים מגישים רק בחורף כשקר בחוץ ורוצים להתחמם? הדיאטנית הקלינית, ליאורה חוברה, מציעה שלושה מתכוני מרקים קרים, קלים להכנה המתאימים כמנת פתיחה או כארוחת ערב קייצית.
רוצים להנות מכל המחמאות על ארוחת החג שהגשתם לשולחן אבל לא באמת לעמוד שעות במטבח בין סירים מהבילים - ממש בשבילכם ריכזנו את המסעדות המציעות פתרונות לאירוח מושלם בחגים
"הלחמעג'ון, סוג של פיתה רכה שנאפתה בטאבון המסעדה, עם בשר טלה וצנוברים מעל. התבלון היה פשוט מושלם, הבשר היה רך ועסיסי והלחם - חלום, אודין אבני נחשפת לטעמים אוריינטליים באתניקה שבהרצליה פיתוח
"בשר כזה עוד לא אכלתם. הנתח הגדול, כ-250 גר' ועוד קצת, היה צלוי לרמה מושלמת, אדמדם בליבו וצלוי מכל צדדיו מבחוץ" דן תורן לוקח את קארין שלו למסעדת סזאר הרומנטית בפארק המדע ברחובות
"הקרפצ'יו שלי מגיע על צלחת ענקית שמרופדת בצפיפות בפרוסות פילה דקיקות, כבושות קלות. מנה שיכולה להספיק בקלות לשניים, לולא שמרתי עליה בקנאות לעצמי..." שפרה צח מבקרת בטאבולה הרצליה פיתוח ומתרשמת ממנות קלאסיות מוצלחות
בלב תל אביב תמצאו את מסעדת מיתוס גריל בר, המציעה מנות המבוססות על טעמים ייחודים ומרכיבים כשרים, ותפריט יצירתי ממטבחו של השף קובי עבד. בערב המקום הופך לבר מסעדה באווירה נעימה, מוזיקה טובה ואוכל גורמה משובח
"לא רק שאין לנו מה להסתיר, אנו אפילו גאים להראות לכם מה אנו עומדים להגיש לכם ואיך אנחנו מכינים את זה" אדם בר, ארוחת ערב, דגים 206, תל אביב
הקיץ בעיצומו גם בירושלים, ואתם מוזמנים לבקר בעיר שבתקופה זו שופעת פסטיבלים ואירועי תרבות, לסייר בין הסמטאות, לפקוד את האתרים התיירותיים ובעיקר להנות מארוחות ב-38/88/118 ₪ במיטב מסעדות העיר
"המנות בתפריט הוכשרו והותאמו לקהל הסועדים הדתיים, אך כלל לא איבדו מטעמן האיכותי שלוקח אותי לטיול וירטואלי בארצות אסיה הצבעוניות" דן תורן בסניף החדש והכשר של רשת המסעדות האסייתיות, ריבר
"פסטייה מרוקאית שהוגשה בליווי ריבת שרי ברנדי התגלתה כשילוב שמקורו בגאונות, לא פחות" רוני חזן לוקחת את בן הזוג לארוחת פינוקים במסעדת קונפי בחיפה