Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על הסינית הכשרה של מלון נוף בחיפה

הסינית של מלון נוף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"עוף בלימון עם רוטב צ'ילי מתוק, מנה מיוחדת ומומלצת להזמנה במסעדה ולו בשל העובדה כי היא מגיעה בציפוי נייר אלומניום בצורת ברבור, מושקע ומפתיע!..." קרין אביב בערב נוסטלגי בסינית הכשרה של מלון נוף, בחיפה.

המסעדה הסינית הכשרה של מלון נוף היא מסעדה וותיקה בכרמל, ומחלון הזכוכית הענק של המסעדה ניתן לראות את הנוף המדהים ועוצר הנשימה של מפרץ חיפה. המסעדה מהווה מענה טוב לעסקיות צהריים משתלמות במחיר או אירוח לאורחי המלון וכמקום לאירועים משפחתיים. המסעדה הסינית היא הכשרה היחידה באיזור חיפה בתחום האוכל האסייאתי.

ג'וני, מנהל המסעדה, סיפר בגאווה על המסעדה הקיימת משנת 1987, על הצוות הכולל טבח תאילנדי, עוזרים שחלקם סינים חלקם ישראלים ולא יכולתי להתעלם מסרגיי המלצר האדיב. ג'וני ואני הסכמנו שכנראה מסעדה סינית אמיתית יש רק בסין והנטייה היא להתאים ברחבי העולם את המסעדה הסינית לחיך המקומי.

אל שולחן הטעימות הגיעו מנות קלאסיות המייצגות נאמנה את התפריט ואלו עם הדרישה הגבוהה ביותר של הקהל הישראלי. לבקשתי, הוצא מהמנות רכיב המונוסודיום גלוטומט, כי בכל זאת נזכרתי שיש לי כבד שצריך לשמור עליו, ג'וני לא הופתע מהבקשה ואמר שהיא רווחת בקרב קהל הלקוחות ואף מקבלת מענה בהתאם.

מנות הפתיחה כללו מרק וון טון צח עם וון טון מאודה והיפה שאיתי טעמה ממרק הטום יאם המעולה שממנו הוצאו חלקי העוף על מנת לכבד את אמונתה הצמחונית. אגרול וכדורי עוף עם רוטב חמוץ מתוק הגיעו כמתאבנים יחד עם עוף בשומשום, מנה שתהיה מוכרת לחלק מהאוכלוסיה בשם שניצל (מנה חביבה על הילדים).

המנות העיקריות שטעמנו היו עוף בלימון עם רוטב צ'ילי מתוק, מנה חמצמצה, מנה מיוחדת ומומלצת להזמנה במסעדה ולו בשל העובדה כי היא מגיעה בציפוי נייר אלומניום בצורת ברבור, מושקע ומפתיע! (סליחה אם הרסתי את אלמנט ההפתעה...)

לא יכולנו שלא לטעם מהמנות הנוספות שהונחו על השולחן: דג ברוטב סצ'ואן, טיפה פיקנטי, מוקפץ עם ירקות, בעיקר, בצל, פלפל וגזר. מנת עוף עם אגוזי פקאן מסוכר בתוך סלסלת בצק מטוגנת בליווי ירקות ומנת חצילים מוקפצים עם פלפלים, פטריות ובצל שהוגשה על תקן מנה צמחונית.

התוספות שליוו את הארוחה היו אורז לבן לבן, נקי נקי, ממש ממש כמו בסין ואורז מוקפץ עם ירקות ואטריות מוקפצות עם ירקות.

במסגרת המסע במנהרת הזמן התנגנו להם שירי רוקסט ברקע, שהשתלבו עם מכלול האווירה של התפריט העל זמני. את החוויה של דה ז'ה וו קינחנו בבננה ואננס מטוגנים בליווי רוטב בטעם מייפל ותה יסמין סיני.

בכל המנות ניכר כי עומד שם במטבח טבח מנוסה המקפיד להעמיד את המנות באותה צורה ובאותה רמה מזה שנים רבות. האוכל היה טרי, נקי וטעים.

ג'וני סיפר בהתלהבות רבה כי המסעדה מתעדת לעדכן את התפריט בעזרת שף סיני חדש ואף לערוך מתיחת פנים למקום. אז יש למה לצפות בביקור הבא שלנו במקום!