Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת טוקו בראשון לציון

טוקו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פילה בקר מהפנט עטוף בציפוי פריך של פטריות פורצ'יני ומוגש על מצע פירה עם נגיעות נעימות של כמהין, סוי ומירין..." דן תורן לוקח את קארין שלו לטוקו, שבמתחם יס פלאנט בראשון לציון

ביום שני בערב גיליתי את אחת המסעדות היותר מבטיחות באזור המרכז ועל הדרך מצאתי גם אגם יפה, בריזה נהדרת ושילוב מנצח בין דרום אמריקה הבשרנית לאסיה הצבעונית והריחנית. כל אלו נפגשו בחלל ענק ועוצר נשימה, ממש על הכותל המערבי של מתחם יס פלאנט החדש בראשון לציון.

בשני בערב קפצנו קארין שלי ואני למסעדת טוקו הלא-כל-כך חדשה בראשון לציון. טוקו, מבית היוצר של השף ניצן רז, מפתיעה כבר בשלט ההכוונה אליה כשהיא מתגאה בתיאור "מטבח אסייאתי-דרום אמריקאי". ובכן, לא יכלו לתאר אותה טוב יותר ואת זה גיליתי רק עם המבט בתפריט אך לפני שנגיע אליו יש עוד כמה משפטים...

הגישה למסעדה היא מחלקו האחורי של המתחם ומחייבת (רחמנא לצלן) מעבר בשביל קסום ונעים על-גדת אגם גדול ומאוד מפתיע. אני, שראשל"צי אינני, מעולם לא העליתי בדעתי שמתקיים אגם כה גדול בלב החולות הלבנים של הדיונות אך ההפתעה היתה נעימה שבעתיים כשאליה התלוותה בריזה נעימה של ערב אוקטוברי.

המסעדה עצמה היא פאר היצירה ומציעה עיצוב חריג מהמקובל ומלא בכל טוב עיצובי. שילוב של הרבה עץ חמים עם כלים בצבעי פסטל קרירים, סידור מופתי של שולחנות והפרדה קלילה בין המדורים השונים בחלל הגדול, הופכת את הישיבה במסעדה לסוג של חוויה מוזיאונית לתחום עיצוב הפנים.

רשימת המנות בטוקו מציעה גישה מעט שונה לכל מני עולמות - מנות עוף, בקר ופירות ים שקיבלו טוויסט מעניין במטבח ומוגשות בפשטות מעוררת תיאבון.

מייקל, אחד השותפים בטוקו ואיש שיחה מרתק בהחלט, ליווה אותנו בתחילת הארוחה וסיפק לנו סיפורים מרתקים על עולם ההסעדה בכלל ועל תהליך ההקמה של טוקו בפרט; "ניסינו והצלחנו להביא לעולם תפריט שעוד לא היה כמותו. הכמות והעושר הבשרי של דרום אמריקה בשילוב עם הטעמים והריחות של אסיה. המטבח של טוקו הותאם לסועד הישראלי והצלחנו להגיע לטעמים מדויקים והיצע מנות רחב מבלי להתפשר על האיכות ועל מגוון הפרודוקטים".

ובכן, מייקל היה מדויק להפליא ואת זה גילינו מיד עם הגעתן של המנות לשולחן.

והנה זה מתחיל...לשולחן זרמו שלוש מנות ראשונות ריחניות וצבעוניות עליהן המליצו צוות המלצרים וגם מייקל, כל אחד בזמנו. מנה יפייפיה וצבעונית של טבעות קלמארי מטומפרות על מצע קרם כתום של צ'יפוטלה וגזר, מעליהן זרויים עלים ירוקים של נענע, בזיליקום, פטרוזיליה וכוסברה. מנה עשירה של טטאקי טונה צרוב על מצע ריבת פלפלים צבעונית ופיקנטית וגם קרפצ'יו בקר עם נגיעות של שמן שומשום, מנגו טרי ובוטנים קלויים.

לכל אוהבי האוכל - תשפטו בעצמכם. אם זה לא טוויסט מרתק אז אבדו כל תקוותי לחידושים קולינאריים. אין מילים לתאר את הטעמים המופתיים ועושר הצבעים בצלחות. המנות מוגשות על כלי חרס שחור ומפיחות חיים בשולחן, עם ובלי קשר לתכולת הצלחת.

אכלנו בתאבון רב ונהנינו מכל ביס ולעיסה אך שמרנו מקום לעיקריות, שהגיעו בתזמון מושלם.

החריפה של טוקו - מנה גדולה ויפה של נודלס ירוק בחלב קוקוס וקארי עם עשבי תיבול, מעט פיקנטית וטעימה מאוד. פילה בקר מהפנט (!!!) עטוף בציפוי פריך של פטריות פורצ'יני ומוגש על מצע פירה עם נגיעות נעימות של כמהין, סוי ומירין. ובהשראת האגם הגדול מתחילת הכתבה - מוסר א-לה-מאצ'ו שהוא פילה של דג מוסר עם קרם שמנת ונגיעות צ'ילי, מוגש על פלנצ'ה עם טאסוס, תפוחי אדמה ועגבניות שרי.

חברים, אירופה! או ליתר דיוק אסיה פוגשת את דרום אמריקה ממש בלב מדינת ישראל הקטנה. כמה טעים, כמה יפה ובעיקר כמה נעים כיוון שכלל המנות המתוארות הוגשו לנו על ידי נסי המלצר המקסים והמקצוען, וכמותו גם שאר צוות המסעדה, מראשון הברמנים ועד אחרון המלצרים.

האווירה במסעדה נעימה והמוסיקה ממלאה את הרווחים הקטנים שבין התפעלות מהעיצוב לבין ההתענגות על המנות המרשימות. הרבה זמן שלא נהניתי כך במסעדה שמציעה מנות במחירי כל-כיס ישראליים.

לסיום-סיומת נהנינו מקינוח טעים וכוסית אספרסו בבריזה הנעימה שמציעה המרפסת של הטוקו, ממש מול האגם המדובר.