שלוש סדנאות בישול לילדים מבטיחות ללמד אותם להכין את משלוח המנות בכוחות עצמם
מסעדת צ'יינה לי קיימת כ- 15 שנים, וידועה בייחודה כמסעדה סינית גלאט-כשר.
יוסי סויסה, השף של מסעדת טרין, אוהב דגים מילדות ואפילו עשר השנים שבילה במטבח של מסעדת פורל בת''א לא שחקו את האהבה. במסעדה שלו ביבנה הוא מבשל אותם וגם פירות ים, בשרים וכמובן, טרינים. כרטיס ביקור עם השף שהציב את יבנה על המפה הקולינרית של ישראל
מסעדת אלדד וזהו היא מוסד ירושלמי ותיק ונחשב שמנוהל בידי בני משפחה אחת. אלי לוי הוא הבעלים, אשתו מנהלת במסעדה, בתה, גלי, אחראית על שירות הלקוחות ונשואה לרפי, אחד משני הטבחים, שעובד לצד שני גיסיו, יוסי ואיציק. משפחה שכזאת
כשקצץ את הנענע התרשמנו כולנו מיכולתו של עומרי לשלוט בסכין. עומרי מצדו הסביר לנו שעבודה עם סכינים היא כמו סקס: בהתחלה מנסים לאט, בעדינות, קצת מגבירים את הקצב, נפצעים, שוב מאיטים, מנסים שוב מהר ... בסוף מצליחים
לפתיחה קיבלנו טעימה משלושה סוגי בירה: בירה כהה קלאסית, בירה כהה בטעם מתקתק ובירה בהירה. הבירה המיוצרת במקום חלקה ובעלת טעם נקי יותר מהבירות התעשייתיות, וכל סועד מוזמן לבחור את המועדפת עליו. ואם לא די בסחרור הקל שנחת עלינו מהשתיה, בא תפריט הטעימות הזוגי כדי לסחרר אותנו בשפע האפשרויות המוצעות בו
העונה הכי נפלאה לפיקניקים כבר כאן וזה בדיוק הזמן לארוז סל, מחצלת ואולי גם ערסל ולצאת ליהנות מהפריחה. אם ההכנות כבדות עליכם, הנה כמה מסעדות בטבע, פתרון מושלם לעצלנים
מדשדשות על הספות סיכמנו ש''הקוקטייל רום'' בראש טוב, עם אווירה ומוזיקה טובה ובלי פוזה תל אביבית מתאמצת, למרות הפאסון שנובע משמו. אמרתי לליאור שזה מקום מעולה לחגוג לה את מסיבת הרווקות. ''נכון, אמרה ליאור בנימה אופיינית לה ''רק שעוד אין חתן''.
בלב פארק איזורים, בסביבה ירוקה, שקטה ופורחת ממוקמת מסעדת אלפרדו
אבנר מירב תוהה על סוד הצלחתן של רשתות הקפה הגדולות בטור ציני ופסימי
הכבד שלי ניחן בתכונות שניחנו בהן חברותיו המנות הראשונות. הוא משלב טעמים ומתייחד ממנות זהות שטעמתי במקומות אחרים. כאן הוא מוגש ברוטב קלבדוס, תפוחי עץ וחמאה, על מצע בטטה צלויה בצ'ילי ליים. היא יכולה לעשות לי כמה פרצופים שהיא רוצה, מצדי. הכבד נפלא ואני אוכלת אותו בלי טיפת רגש אשמה או נקיפות מצפון
זאהו קסיאנסנג', השף של מסעדת צ'ויה, נולד בסין ואת המשיכה למטבח פיתח כבר כילד כשהיה מתבונן בסבו מבשל. היום הוא מבשל לישראלים את אותן מנות אסיאתיות אותנטיות. ומה לעולם לא יבשל? חומוס, כמובן
מי ששומר כשרות כל השנה מכיר בעל פה את הרשימה המצומצמת למדי של מסעדות גורמה כשרות. אבל גם אלו שאוכלים רוב השנה שרצים צריכים לפעמים מסעדה כשרה. למענם, הנה ארבע מסעדות כשרות, מהודרות ומוצלחות
הבופאלו ניזונים ממזון טבעי בלבד ואינם מקבלים כל תוספי מזון מה שכמובן משפיע על ערכם התזונתי והבריאותי של מוצרי חלב הבופאלו. בחלב בופאלו יש למשל, פי שתיים סידן מבחלב בקר והוא עשיר בחלבון ודל בכולסטרול
ג'וני ווקר חגג לאחרונה יום הולדת 200 אבל הוא עדיין בשיאו. לרגל האירוע מסכם אוהד רז מעמותת הוויסקי הישראלית, את קורותיו של האיש שתעשיית הוויסקי חייבת לו את הצלחתה
במסגרת הפרויקט ''כיופים טעימים'' שמיועד לאנשי חינוך ולכל מי שאוהב לעבוד עם ילדים, מלמדת אסנת סדן לבשל עם ילדים בשיטת האינטליגנציות המרובות. להכניס חומרים לקערה וללמוד חשבון, ליצור צורות וללמוד הנדסה ולהדליק את האש וללמוד פיסיקה, כימיה וביולוגיה. שיעור ראשון בתמונות
הדבר הראשון שמקדם את פני הבאים הוא דלפק המתוקים. בתחילתו תצוגה מרהיבה של עוגות אישיות, מוסים ומאפים מעוצבים, לידם מגשים של פרלינים מפתים בטעמים שונים, כולם עבודת יד כמובן, ובהמשך צנצנות של עוגיות
מסעדת ויטושה פותחת את השנה החדשה בפסטיבל מאכלי בולגריה
קרנבל ברזילאי עם רקדניות, תלבושות והרבה מוזיקה.
בגלל גלימת התכלת שעוטפת אותו מכנה אלון כהן בחיבה את הקומקום החדש שרכש 'מוטי', על שם מרדכי היהודי. זאת ועוד בטור נוסטלגי על קומקומי תה מהודרים ואחרים
חיים גן מאמין שתעשיית היין הישראלית צריכה להתמקד כעת בדמרקציה, שיטה לקביעת תקנים למוצרים חקלאיים בין היתר לפי מוצאם הגיאוגרפי. בסוף השבוע הקרוב תתקיים אצלו טעימה של יינות יואב-יהודה למול יינות רמת הגולן שתבטא את הרעיון באופן מוחשי
פסטיבל האוכל הכפרי ה-6 של יואב יהודה ייפתח בסוף השבוע הבא ויציע, בנוסף לארוחות ביתיות כורדיות, הודיות, תימניות ואחרות, גם סדנאות בישול. רק שבניגוד למקובל מבוססות הסדנאות בפסטיבל על ליקוט חומרי הגלם בטבע ולא ממדפי הסופר
הארוחות הכי שוות ומפתות של הוולנטיינז דיי. פרויקט מיוחד ליום האהבה
מה הקשר בין הולנטיינז דיי לקפה? הבריסטה אבנר מירב הצליח להמציא תיאוריה שמסבירה את הפופולאריות של שניהם. רמז: השפעתם על החשק המיני
אחד המנהגים המרתקים בט''ו בשבט, הוא המנהג לאכול שלושה סוגי פירות, כאלה הנאכלים שלמים כמו תאנים, אלה שפריים נאכל וגרעינם נזרק כמו זיתים ואלה שפריים נאכל וקליפתם נזרקת כמו אגוזים. השף יניב גור אריה מ"לגעת באוכל'' הכין מכולם ארוחה