מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פצ'ולי - פנטזיה אסקפיסטית בפרדס חנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  רונית בר אילן, פעילה ומתנדבת של מפלגת ''עלה ירוק'', יכולה בינתיים רק לפנטז על קופישופס ברחבי ישראל כמו אלו שפזורות באמסטרדם. בלית ברירה ועד שכולנו נתעשת ונצטרף אליה (או לא), היא בדקה את השאנטי שמציעה מסעדת פצ'ולי, ''שילוב של מערת מטמון מרווחת ואשראם'', כהגדרתה, והתנחמה בגדול

בעולם אחר פצ'ולי היה צריך להיות קופישופ (במובן האמסטרדמי של המילה), זה ברור:
הכריות הנוחות, אלפי המראות הקטנות, האצטרובלים המנוקדים בטיפות פלורסנטיות, הקטורת, התאורה. בקלות הייתי מוסיפה לתפריט של פצ'ולי גם תפריט מתאבנים מגולגל אבל זה לא קופישופ. כמה חבל. לפחות אלכוהול מותר. לא שאני משתגעת על אלכוהול אבל הבר של פצ'ולי עשיר ומגוון וכל דקה יוצאת ממנו כוס מעוררת השראה של קוקטייל כזה או אחר, נישא אל השולחנות על ידי מלצרים שבגדיהם הלבנים בוהקים באור אולטרא סגול.
מקום מגניב פצ'ולי. שילוב של מערת מטמון מרווחת ואשראם.

אנחנו חולצים את הכפכפים בכניסה ומפקידים אותם אצל המארח שמאפסן אותן בשקיק בד לבן ונכנסים בגרביים לתוך מבואה מקושטת. פששש, יפה פה. מושקע לאללה. משמאל חדר אינטימי ומימין כניסה לחדר המרכזי שממנו יוצא עוד חדר גדול. חללי הישיבה מזכירים מסעדה בסיני: שולחנות נמוכים, כריות הסבה, שטיחים אדומים, נישות, גומחות. אנחנו יושבים באמצע, מתחת לפסל בודהה ענק ומוזהב. המוזיקה נעימה. התפריט מגיע.

מנות ראשונות: חצילים מטוגנים בשמן זית, עם טחינה מתקתקה מדבש, פלחי בטטה ברוטב יוגורט מרענן, עיגולי גבינת עזים מטוגנים בפירורי לחם עם פרוסות טוסט בממרח זיתים על מצע עלי בייבי. לבנה עדינה וטעימה עם הרבה זעתר מלמעלה, לחם וחמאה. פשוט וטעים.
מנות עיקריות: רביולי משולשים ממולאים בריקוטה ובטטה ברוטב שמנת ופטריות, מנה שמגיעה עם סלט קטן וטעים בצד. פתאי חריף של אטריות אורז, ומנת הדגל: טאלי הודי – אורז עם ארבע תוספות וצ'פאטי. טעים הטאלי הזה! האורז לא דביק כמו בהודו (לא הייתי בהודו, זה רק משמועות) אלא בסמטי, האורז האהוב עלי. התוספות מפתיעות בטעמיהן העזים: דאל עדשים, ירקות בקארי וחלב קוקוס, תרד ותפוחי אדמה, ותוספת אחת קרה של יוגורט עם ירקות. שופכים את הכל על מגש ומנגבים עם פיסות צ'פאטי. באמת מנה טובה. האהובה ביותר על הטבח, אימרי צרפתי. למה טבח ולא שף? שאלנו. כי הוא לא שף. האקדמיה הקולינארית שלו היא החיים עצמם, מתובלים באהבה גדולה לבישול.
אימרי השתלם במסעדות בארץ ובעולם, ביניהן מסעדה מזרחית בסידני. הוא בן 26 וחצי, עם קוקו ומבט שובב, ומחזיק על כתפיו בקלות מטבח ענק כמו של פצ'ולי. סחתיין.

''צאי לסיבוב'' מציע אישי, שרואה את מצוקת השובע שלי. רעיון מעולה. אני מדלגת מעל למשענת של הנישה שלנו ויוצאת. זה יום רביעי והמקום די מלא. הקהל מגוון: פריקים מקומיים ואורחים מכופתרים יותר, חבורות, זוגות. האווירה במקום נינוחה. השירות יעיל וקשוב. החלל הפנימי מקסים. בפינה אחת יש חדר פרטי, בפינה אחרת במונת מוגבהת ורומנטית. אני הולכת להציץ בשירותים ומגיעה לדלת נוספת. ''כאן זה המסיבות'' אומרת רננה המארחת ופותחת את הדלת לחדר נוסף בו ממוקם בר חדש ועמדת די. ג'י. ''כשנעים בחוץ אנחנו פותחים את הדלת לחצר ושם יש מדורה ועוד מקום לרקוד''. חבל שלא באנו ביום חמישי כי שמעתי שהמסיבות של פצ'ולי מצוינות. סיבה טובה לחזור לשם.

פצ'ולי
תדהר, אזור התעשייה הישן פרדס חנה – כרכור
טלפון: 04-6373992