מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שף בשקט עם קובי גוטהלף ממסעדת ''אל מול הים''


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 קובי גוטהלף נולד בתל אביב וגדל עם הורים 'בשלנים. לפני 15 שנה, כשהצטרף לקיבוץ פלמחים, עבד כמפעיל בתחנת בטון. אחר כך ''התגלגל'' לפרדס ומשם למטבח, מבחינתו התחנה הסופית. כל זה די שגרתי, אבל יש גם פרט מפתיע ברזומה שלו - הוא שומר כשרות. ממש כך, שף וקיבוצניק שומר כשרות

אחד הדברים שמשמחים את קובי גוטהלף בימים אלה הוא התכנית של קיבוץ פלמחים ושל מסעדת ''אל מול הים'' לפתוח בקרוב מסעדה כשרה שתארח קבוצות, כנסים ואירועים. כרטיס ביקור הפעם עם שף, קיבוצניק ושומר כשרות

שם: קובי גוטהלף

מסעדה: ''אל מול הים'', פלמחים''.

עבודות קודמות: ''מטבח בקיבוץ פלמחים''.

לימודים: ''בבית עם אמא ואבא שהם בשלנים גדולים. בצבא שירתי בכלי שיט ובישלתי לימאים בספינה. בישלתי בעיקר דגים שדגנו בים ותמיד היו מגיעים אלינו מכל הספינות כדי לאכול ממטעמי. למדתי לא מעט גם משפים וטבחים במטבח שבקיבוץ, וכמובן בבית ספר תדמור. אני חייב הרבה תודה ליוסי ידין, השף של תדמור שפתח לי אופקים ונתן לי בסיס חזק''.

מנת דגל: ''סלט פטריות צלויות בזעתר וסלק בלימון ופהיטס מקסיקני בעשבי תיבול וירקות טריים''.

חומרים אהובים: ''עשבי תיבול וירקות שורש''.

לעולם לא אבשל: ''אוכל לא כשר כמו חזיר ופירות ים''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''סבתא שלי רצה אחרי עם כפית של דייסת סולת, משהו בלתי מזוהה''.

הקהל הישראלי: ''מתחיל ללמוד את ההבדלים בין ארוחות בוקר לבראנץ'''.

חלום: ''לגדול, לגדול ולגדול''.

סלט פטריות צלויות בזעתר וסלק בלימון
''מנה שמתאימה לארוחות בראנץ' ולמזנונים''.

החומרים הדרושים:
2 כוסות פטריות
שלושה ראשי סלק גדולים חתוכים לקוביות בגודל ס''מ
שמן זית
3 כפות סוכר
כף שום
מעט מלח
פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1. מערבבים 2 כוסות של פטריות בשמן זית עם זעתר, שום ופלפל שחור גרוס וצולים בתנור כ- 10 דקות ב-180 מעלות. מוציאים ומצננים.
2. מבשלים את קוביות הסלק יחד עם הסוכר עד לריכוך אל דנטה ומצננים.
3. מערבבים את הסלק עם הפטריות, מוסיפים מיץ מלימון סחוט אחד, כף שום כתוש ומעט מלח. מסדרים עלי חסה על צלחת ומניחים עליהם את תערובת הירקות.

אל מול הים
קיבוץ פלמחים, קיבוץ פלמחים
טלפון: 03-9538109 050-5545666