מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שף בשקט עם רונן דברת בלוך


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   לפני שהפך לשף היה רונן דברת בלש ביחידה המרכזית. למטבח היה מגיע רק בשבתות כשעזר לחמותו בבית הקפה שניהלה ברמת רזיאל. יום אחד הפתיעה אותו אשתו הילה בטיול לצרפת שם ביקר בקורדון בלו ונדלק. הוא כמובן סיים כמצטיין של המחזור שלו, חזר לארץ ופתח את המסעדה הראשונה שלו, בוקה גרני. מאז הוא צובר לו עוד ועוד מעריצים

השף רונן דברת בלוך מצמרת השפים בארץ, נולד בנתיבות להורים דתיים וקשי יום ולמד בישיבה דתית. את ילדותו ונעוריו העביר בחלומות על היום שבו יעזוב את השכונה אבל את הרקע הזה הוא מנצל עכשיו במסעדת לורנס הכשרה באילת כשהוא מפגין וירטואוזיות בבישול גורמה כשר (מה שלגמרי לא מפריע לו להקפיץ שרצים בחמאה ושמנת במסעדת ג'ולסון הסמוכה)

שם: רונן דברת בלוך

מסעדה: ''לורנס וג'ולסון באילת''.

עבודות קודמות: ''בוקה גרני ברמת רזיאל וארטישוק בתל אביב''.

לימודים: ''קורדון בלו בפריז ולה נוטרה פריז''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''ארוחה משפחתית אצל אידי דגים''.

סגנון בישול: ''מדויק''.

מנת הדגל: ''במסעדת לורנס אלו טורטליני של פורצ'יני ובמסעדת ג'ולסון לחי עגל''.

לעולם לא אבשל: '' never say never…''.

חומרים אהובים: ''שורשים ודגים''.

אוהב לאכול: ''הכל''.

השראה: ''מישל ברה, מרק וורה והשף היפני אירימיצו''.

הקהל הישראלי: ''מעז, אוהב שינויים וגירויים, ומוקיר תודה''.

חלום: ''מי שחולם לא עושה... ממשיך לחלום''.

ניוקי תפוחי אדמה מושחם וברבוניה
החומרים הדרושים לניוקי:
5.6 קילו תפוחי אדמה אפויים וטחונים בפסלגום.
1.7 קילו קמח
1/4 ליטר שמן זית
20 גרם מלח
2 ביצים

אופן ההכנה:
1. אופים את תפוחי האדמה במלח גס, מרוקנים את תוכנם ומערבבים יחד עם שאר החומרים לבצק אחיד.
2. מעצבים לצורת ניוקי ומבשלים במים רותחים עד שהניוקי צפים על פני המים. מוציאים ומעבירים למי קרח.

לברבוניה:
100 גרם פיסות ברבוניה טרייה
חופן שעועית ירוקה חתוכה לטבעות
חופן עגבניות קונקסא
חופן אספרגוס פרוס
חופן אפונה סינית
50 מ''ל ציר דגים
50 מ''ל יין לבן
20 גרם חמאה צהובה
כף פטרוזיליה קצוצה
כפית שום כתוש
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת, מוסיפים חמאה ואת הניוקי. מטגנים עד השחמה ומוסיפים את הברבוניה. מטבלים במלח ופלפל.
2. מוסיפים יין לבן ומצמצמים. מוסיפים את ציר הדגים ואת החמאה. מוסיפים את הירקות כדי שייחלטו בציר.
3. מוסיפים פטרוזיליה ומגישים.

לורנס
טיילת צפונית, אילת
טלפון: 08-6380115

ג'ולסון
מלון הרודס, אילת
08-5607443