מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ארומה איטלקית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

     משפחת שקד, יבואנית יינות יקב TOMMASI מאזור VENETO שבאיטליה, ערכה טעימה חגיגית במסעדת פרונטו בתל אביב. אבי הלוי לא החמיץ את מפגש הענקים האיטלקי

לא בכל יום מתאפשר לו לאדם האוהב אוכל איטלקי ויין איטלקי לשלב את שתי אהבותיו. הזדמנות שכזו ניתנה לכותב שורות אלו עת הודיעו אנשי משפחת שקד, יבואני יינות יקב TOMMASI מאזור VENETO שבאיטליה, על טעימת יינות היקב במסעדת פרונטו התל אביבית. הטעימה נערכה לרגל ביקורו בארץ של פייר-אנג'לו טומאסי, דור רביעי למשפחת טומאסי, אשר הנחה את טעימת היינות.

נראה שלא ניתן היה לבחור מקום ראוי יותר לארח את הטעימה המיוחדת הזו. מסעדת פרונטו היא פנינה איטלקית בלב תל אביב. המסעדה הוקמה לפני שנים ע''י רפי אדר, קולנוען ואיש מוסיקה, ששהה שנים רבות ברומא ומימש חלום להקים בארץ מסעדה איטלקית ראויה לשמה. המסעדה פועלת בהצלחה מזה כ- 15 שנים וזוכה להוקרה רבה כמוסד המקדם את התרבות האיטלקית מחוץ לאיטליה. רפי אדר עצמו, שהיה נוכח בטעימה, לא הסתיר את התרגשותו וקורת רוחו מעצם קיום האירוע במסעדתו.

עד שהתאספו כל האורחים, כובדנו ביין בסגנון שמפניה העשוי מענבי פינו גרי ושרדונה. זהו יין מבעבע בעל צבע צהבהב בהיר, מדיף ריח פירותי נעים והוא בעל מתיקות קלה המתאזנת היטב עם חמיצות בינונית. נעים ומרענן. אחריו הוגש יין לבן יבש בשם ''Le Rosse 2004'' העשוי מענבי פינו גרי – שהיה בסדר אבל לא משהו מיוחד.

את הטעימה הנחה, כאמור, פייר-אנג'לו טומאסי. איש צעיר דובר אנגלית רהוטה הנושא במשרת ניהול השיווק והיצוא של היקב מחוץ לגבולות איטליה. הוא הביא עימו מצגת נאה המספרת על השושלת המשפחתית, על הכרמים שבבעלות המשפחה (1350 דונם) ועל מסורת ייצור היינות המיוחדים (בעיקר האדומים) של האזור שמושתתים על שלושה סוגי ענבים עיקריים: קורבינה, רונדינלה ומולינרה. היקב הוקם בשנת 1902 על ידי הסבא ג'יאקומו טומאסי ונכדיו וניניו מנהלים היום את הכרמים והיקב. ''החזון שלנו הוא'', אומר פייר-אנג'לו בחינניות, ''להביא את בשורת היינות האיכותיים של יקב טומאסי לעולם כולו''.

טעימת היינות האדומים נפתחה בארבעה יינות שבחלקם מוכרים ובחלקם חדשים. הראשון היה ''Rafael 2003'' – יין ואלפוליצ'לה מסורתי קלאסי המורכב משלושת הזנים שהזכרתי קודם לכן, קל ונעים לחך. אחריו ה- '' Ripasso 2003'' שהיה כבר מורכב יותר. זהו יין שמיוצר על ידי השריית התירוש עם קליפות הענבים שמהם מייצרים את יין ה- Amarone, שעליו נדבר בהמשך. היין השלישי היה ה- ''Crearo 2001 '' – 'סופר ונטו' המכיל, בין היתר, זן ענבים לא מקומי הוא הקברנה פרנק. יין כהה, עשיר ומורכב. סיימנו את החלק הראשון ב- ''Rompicolo 2004'' שמורכב מתערובת לא שגרתית של סנג'ובזה וקברנה סוביניון הגדלים בכרמים בבעלות המשפחה בטוסקנה.

במרכז הטעימה עמדו יינות האמרונה של יקב טומאסי. אמרונה (Amarone), למי שלא יודע, הוא יין המיוצר מענבים שיובשו בתהליך מיוחד שבו פורשים את הענבים על מחצלות במדפים מאווררים. ייבוש הענבים מביא לעליית ריכוז הסוכר שבפרי והתוצאה הסופית היא יינות כבדים, עשירים ומרוכזים בעלי תכולת אלכוהול גבוהה (15% ומעלה). אנו טעמנו אמרונה מהשנים 2001, 2000, 1998 ו- 1997. יינות מצויינים באופן יוצא מן הכלל. מבציר 2000 טעמנו גם אמרונה מכרם נפרד (יתר היינות היו מענבים שנבצרו בכלל הכרמים של היקב) ושמו ''Ca Florian''. זהו יין מעולה אך לטעמי הוא אינו עולה על אחיו 'המעורבים' באופן יוצא דופן.

את טעימת היינות ליוו כמה מהמנות היותר קלאסיות של מסעדת פרונטו, ביניהן ירקות בתנור ובגריל ('אנטיפסטי'), כדורי מוצרלה בציפוי פריך עם עגבניות שמן זית ובזיליקום ('קפרזה') ופרוסות פילה בקר נא בשמן זית לימון ורוגטה ('קרפצ'יו'). כליווי ליינות הכבדים יותר הוגשו מנות פסטה עם רטבים מצוינים ביניהן 'פנה' (הצינורות הקטנים) ברוטב עגבניות, שום, בזיליקום ושמן זית ו- 'טלייריני' (פסטה דקה ומסולסלת) ברוטב משגע של פטריות כמהין, פורטבלו ושמפיניון.

יש להניח שיינות יקב טומאסי יצטרפו בקרוב לתפריט היינות של מסעדת פרונטו. ואם לא, פרגנו לעצמכם וסורו לאחת מחנויות רשת 'דרך היין' וקנו לכם את אחד מבקבוקי היין שהוזכרו בכתבה, לכו לפרונטו, שלמו דמי חליצה, הזמינו ארוחה טובה – והתענגו על הטוב שבחיים.

* את יינות טומאסי ניתן להשיג בדרך היין, החשמונאים 93 תל-אביב, 03-5619263 ובשאר חנויות הרשת.


פרונטו
נחמני 26 תל-אביב
טלפון: 03-5660915