טעימות וויסקי יפני, טעימות יינות ישראליים ומכירה חגיגית לקראת פסח ישירות מהיצרנים
טעימת וויסקי יפני במסעדת קיוטו סלסה
מאת: יונתן ישי, עמותת הוויסקי
בשנים האחרונות אחד מהנושאים המסקרנים בתעשיית הוויסקי הוא ללא ספק הוויסקי היפני. לרבים מאיתנו רב הנסתר על הגלוי בכל הנוגע לוויסקי היפני אך בו בזמן הביקוש לסוגים השונים של הוויסקי הזה רק הולך וגדל והמומחים רק משבחים. האם מדובר במוצר מדהים ויוצא דופן או פשוט בחיקוי של האח הסקוטי? האם בעוד מספר שנים ישתלטו היפנים על תעשיית הוויסקי כמו שעשו לתעשיית הרכב ומה למעשה מייחד ומבדיל את הוויסקי היפני משאר סוגי הוויסקי בעולם?
עמותת הוויסקי בשיתוף עם המסעדה היפנית קיוטו-סלסה החליטו לנסות ולשפוך מעט אור על התעלומה היפנית. בטעימה שתתקיים ביום ראשון ה- 26 במרץ יוקדש הערב כולו לוויסקי, מההיסטוריה של המשקה דרך שיטות הייצור ועד סקירת מצב התעשייה כיום.
בטעימה יטעמו שלושה סוגים של וויסקי יפני מבית היוצר של שתי יצרניות הוויסקי הגדולות ביפן, Nikka ו- Suntory. לצורך השוואה ייטעם מולם המאלט הסקוטי בן ה- 15 שנה - Longmorn המגיע מאותה מזקקה בה למדו היפנים לראשונה כיצד לייצר את המשקה.
הערב ילווה בסושי וסשימי מהמטבח היפני של מסעדת קיוטו (על מנת שנוכל לבדוק האם באמת הוויסקי היפני, כמו שטוענים היצרנים, מתאים בצורה מושלמת למאכלים יפנים מסורתיים. כמו כן ילווה הערב ביין שזיפים יפני ובסאקי.
ערב הטעימה יתקיים ביום ראשון ה- 26/3 בשעה 19:00
במסעדת קיוטו-סלסה, מונטיפיורי 31 פינת יבנה, ת"א.
החנייה למשתתפי האירוע חינם.
210 ₪ לאדם (התשלום בצ'ק או במזומן בלבד). יש להזמין מקומות מראש.
להזמנות נא לשלוח מייל עם מספר טלפון לכתובת:
john@iws.co.il
יריד יינות ישראל 2006
לקראת פסח שבו כידוע חובה לשתות ארבע כוסיות, מתקיים ב"מרכז הלימודי ישראל יפה" שבפארק הירקון, יריד היינות התשיעי, שהפך כבר לאירוע מסורתי בענף היין. ביריד ישתתפו עשרות מציגים מתחומי היין ואביזריו ותתקיים טעימת ענק של היינות המוצגים, בהם יינות של יקבים גדולים, יקבי "אמצע" ויקבי בוטיק מכל רחבי הארץ, ומכירה ישירות מהיצרנים במחירים מיוחדים.
כניסה: 48 ₪ לאדם, (כולל כוס טעימות איכותית).
יום שלישי, 28.3.06, 14:00-23:00.
יום רביעי, 29.3.06, 17:00-23:00.
מרכז לימודי ישראל יפה, שדרות רוקח 80, פארק הירקון, גני יהושע, תל אביב