מסעדת פוג'יאמה היפנית ברחוב בן יהודה בתל-אביב מגישה סושי איכותי, מדגים טריים בלבד. במסעדה מאמינים כי מי שיטעם פעם אחת בחייו סושי מדגים טריים, לא יכניס לפיו לעולם סושי אחר. כדי שתוכלו לטעום מהסושי הטרי והטעים פוג'יאמה מציעה לכם עסקה נהדרת: קומבינציית סושי אישית- דג טרי–נא איכותי, 16 יח' ב- 25 ש''ח, במקום ב- 42 ש''ח.
עם עדת אפרוחיה חובבי הצ'יפס-קטשופ-מיץ פטל, הגיעה אדוה גן סתיו לשירל'ה שבפלרונטין, מסעדה צמחונית וכשרה המגישה אוכל בריא. קשה לומר מה הדהים אותה יותר, זה שהגדול שתה את מיץ הגזר הטרי עד תומו או שקרניבורית כמותה התמכרה לפטה פקאן
מסעדת אל באריו החדשה של אלון גונן ואורי כהן, היא הרבה יותר ממסעדה. זהו מועדון, בר ומקדש לאוכל של דרום ספרד ולריקוד הפלמנקו שבו מתמחה כהן. לא פלא שהוכתרה כאחת התגליות של השנה
היא לא מעוצבת על פי שום טרנד, אין לה מארחת בכניסה ולא שאנסונים צרפתיים ברקע. ובכל זאת הצליחה מסעדת ''פשוט טעים'' הגלילית לשבות את ליבה של עיינה גל הסטודנטית התל-אביבית המתוחכמת והנהנתנית
התיישבנו על המרפסת של ''פיצ'וטו'' מתחת לאחד מדקלי ה''וושינגטוניה'' שהביא אהרון אהרונסון לארץ, כשאבא של סבא שלי עוד שכשך ב''פיילה'' מפח תחת שמי פולניה. הבית שמשמש היום את המסעדה, באמצע המדרחוב של זכרון, נבנה ב-1872. שעת דמדומים היתה, והמדרחוב לא שקט מדי ולא הומה מדי. בבית קפה סמוך, הרכב ג'ז ניגן צ'יק קוריאה
ארבע מסעדות מומלצות על הים לכבוד הסוף הסופי בהחלט של הקיץ
אז מי נהנה יותר מהעבודה שלו, פרח עיתונות צעיר המשמש כמבקר הופעות או אמו, שנשלחת בכל שבוע למסעדה אחרת כדי להביע את התרשמותה? שפרה צח לקחה את בנה הבכור לרוסטיקו, כדי להראות לו מי זכה בכל הקופה
תה בראגו הבשר?! ממש כך, וגם בתוך ממרח הגבינות החריפות. השפית אדר קפלן-מור מפריכה כמה מיתוסים על תה, מגלה שגם בכל מה שקשור לתה גברים ונשים מתחלקים בהעדפותיהם ומצרפת מתכונים מפתיעים
אם לא נתקלתם בה בתפריט של מסעדה, על השולחן אצל הדודה, בדוכן קידום מכירות בסופר או בפרסומת ברדיו, כנראה שמזמן לא יצאתם מהבית. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה למה כולם צודקים וממליצה להוסיף קינואה לתפריט על בסיס קבוע, ויש גם מתכונים
כבר בכניסה למסעדת אינדירה בהרצליה תוכלו לחוש בקסם המיוחד שיש רק בהודו. ריחות הבישולים האותנטיים, העיצוב הייחודי וכמובן השירות האדיב והחייכני שלו זוכים התיירים הרבים המגיעים להודו. תפריט המסעדה כולל את מיטב המטבח הצפון הודי המסורתי, ובימים א'- ה' בין השעות: 12:00 – 17:00 תוכלו ליהנות ממבחר ארוחות עסקיות ב- 43 ש''ח בלבד!
האוכל הוא בסגנון צרפתי קלאסי, ואם תהיתם לרגע מיהי מרגו שעל שמה נקראת המסעדה, התשובה היא לא ''מי'' אלא ''מה'' – השם הוא מחווה ל''שאטו מרגו'', חבל הארץ בצרפת בו התמחה הבעלים. העיקריות שלנו הן הבישול הצרפתי העילי בהתגלמותו...
לאון לאוגינקי נולד בסנט פטרסבורג שברוסיה, ''לנינגרד לשעבר'', ועלה לארץ ב- 1990 בהיותו בן 22. מאז הספיק לבשל בביקס במרינה בת''א, בננה בר, בדיניץ ובמקומות נוספים ועכשיו הוא בנוץ', ברמת השרון, מתמחה באוכל אסיאתי
הקטנה בחרה בפיצה מתוך תפריט הילדים החמוד שהוא בעצם חוברת ציורים שכריכתה משמשת כתפריט. היא אמנם קצת התקשתה להיפרד מאתי, מפעילת הילדים, אבל התרצתה לעשר דקות של פיצה ואז שוב נעלמה
מסעדת טיקה בהרצליה פיתוח, אחת ממסעדות רשת טיקה העולמית, מתהדרת במטבח טורקי עשיר. התפריט מציג מגוון בשרים ומנות מסורתיות בתערובת תבלינים ייחודית, מלווים בפיתות בלון מהטאבון, לצד קינוחים טורקיים אותנטיים. טיקה מציעה ארוחות עסקיות ב- 49 – 69 ש''ח, בימים א'- ה' בין השעות: 12:00 – 16:00.
תשעה ימי חופש מהגן ומבית הספר בפתח ואפשר לנצל אותם ללמידה חווייתית. ב-4שף, טייסט, ספייסס ובמקומות נוספים מציעים סדנאות בישול לילדים, משוקולד ועד סושי לאנשים קטנים
בחול המועד סוכות פותחים יקבים שונים את שעריהם לסיורים וטעימות, גם של היינות החדשים שבקרוב יצאו לשוק. מדריך לטייל חובב היין
כבר בשלב המנות הראשונות בעסקית של מסעדת פטרוזיליה הבינה שפרה צח למה נוהרים למקום כל יום בצהריים עשרות אנשי עסקים מהמתחם עם בטן מקרקרת ופנטזיות על כדורי פלאפל פריכים, חצילים בטחינה, שיפודים על גריל פחמים, ופיתות שמנמנות, טריות וחמות
לקראת הקינוח החלטנו להעביר הילוך ושיחקנו משחק. כל אחד מאיתנו מתוודה על חטאיו בשנה החולפת ולא מסתיר שום עוון או חטא והשני דן אותו לזכות או לחובה בעניין הקינוח. במתוקה המשחק הזה מרגש כמו רולטה רוסית
עם שני מתבגרים צמחונים בבית, אפשר לסמוך על שפרה צח שתשכלל עד אין קץ את מתכוניה הצמחוניים. הפעם, הגרסה שלה לחמין צמחוני למהדרין
רשמים מארוחת הזהב שערכו יקבי כרמל במסעדת לה גוטה בירושלים לרגל זכיית יינות היקב במדליות שונות בתחרויות ''אשכול הזהב'' ו''טרה וינו''
פנטזתם לכפר בצום יום הכיפורים על ארוחות השחיתות של ראש השנה? תשכחו מזה. ''מי שלא יאכל בצורה שקולה בארוחה המפסקת ובשבירת הצום, עוד יגלה שעלה במשקל'', מזהירה ענבל קרקו, משומרי משקל ומנדבת כמה עצות איך להיכנס ולצאת מהצום
ארבעה ספרי בישול חדשים ומומלצים למי שמחפש חומר קריאה לוהט ליום כיפור או דרך נבונה לממש את תלושי המתנה לחג. ויש כמובן גם מתכונים בלעדיים למנות מתוך הספרים של קרין גורן ואורי ירמיאס ואפרת מיכאלי
בוחא הוא משקה מרוקאי חריף, יין שרף המזוקק מתאנים ומכונה גם ''ערק תאנים''. זהו גם שמה של מסעדה קסומה שמתחבאת בסמטאות שוק הכרמל, פנינה גסטרונומית בתוך חיי השוק ההומים. גל נטע אכל שם ארוחת צהריים אוריינטלית ''מרתקת'' כהגדרתו, והתפעל מהוירטואוזיות הקולינארית שהדגים השף אפילו במנת הקוסקוס עם החריימה
למון גראס באבן גבירול יושבת על פינה טובה. אם באים מהבימה - זה קרוב. אם מגיעים מהמשכן לאומנויות הבמה, מהקאמרי, ממוזיאון תל אביב או אפילו מבית המשפט - זה לא רחוק, וגם לעיתונאים המסתובבים באזור בית סוקולוב זה נמצא בדרך. הסניף כשר, האוכל מגיע מהר יחסית, חצי פאסט פוד, אבל עם היתרונות שבמסעדה ממוזגת ונעימה.
מסעדת בויה שוכנת על חוף הים עם נוף קסום ומרהיב הנשקף מבעד לויטרינות זכוכית ענקיות. מכל פינה במסעדה נדמה לך שאתה בספינה השטה בים ללא כל נוף אורבאני נוסף, מה שמקרין אווירת חופש, ניתוק, שלווה ויופי רב. בויה מציעה תפריט עסקי מגוון בטווח מחירים של 69 – 94 ש''ח. התפריט העסקי מוגש בימים א' – ה' בין השעות: 12:00 – 18:00