שתי המנות מוגשות בתבנית חרס לוהטת, התורמת למיזוג הטעמים, ולשמירת חום המנה לאורך זמן. הטעם של כל אחת מהמנות היה פנטסטי, גם בגלל השימוש ברוטב בשמל...
מסעדת לה לזניה היא משהו קצת שונה מהנוף הדיזנגופי המוכר. יוסף, בעל המסעדה והשף, עלה מאיטליה לפני מספר שנים והביא עימו אין ספור מתכונים מקוריים.
כל האוכל במסעדה מוכן רק בעת קבלת ההזמנה, וההקפדה על החומרים והאיכות רבה מאוד. למרות כל זאת המחירים עממיים. עובדות אילו בנוסף למיקום הנהדר – במרכז רחוב דיזנגוף יהפכו את "לה לזניה" למקדש עליה לרגל לאוהבי האוכל האיטלקי.
המסעדה מציעה ארוחות בוקר ומספר מנות פתיחה, ומתמקדת בלזניות ומנות פסטה שונות. בנוסף מוצעות מנות ברוסקטה, סנדוויצ'ים, טוסטים, סלטים, כדי לוודא שכולם ימצאו מה לאכול.
פתחנו במנת ברוסקטה פומודורו (14 ש"ח). ברוסקטה הוא סוג של לחם איטלקי, במקרה זה הוא נחתך דק, נקלה קלות, והוגש עם עגבניות (פומודורו), שמן זית ושום ליצירת מנה מענגת.
בזמן שהמנות שלנו מתבשלות עיינו בתרגומון המודפס על מפות השולחן ולמדנו קצת איטלקית. "מכל מלמדי השכלתי", כפי שאומר הביטוי המפורסם.
למנות עיקריות קיבלנו לזנית סלמון (39 ש"ח) ולזנית ריקוטה ותרד (34 ש"ח). שתי המנות מוגשות בתבנית חרס לוהטת, התורמת למיזוג הטעמים, ולשמירת חום המנה לאורך זמן. הטעם של כל אחת מהמנות היה פנטסטי, גם בגלל השימוש ברוטב בשמל, ולא תחליפים אחרים שנפוצים מידי בארץ. בנוסף הוגשה לנו מנת ספגטי ברוטב סיציליאני (28 ש"ח) – הספגטי היה עשוי בדיוק במידה הנכונה, ורוטב העגבניות המעולה כלל עגבניות מיובשות שהושרו קודם לכן במשרה מיוחד ושמן זית.
קינחנו בטירמיסו (18 ש"ח) מצויין שלא נפל משאר הארוחה. בסוף הארוחה, כל סועד מכובד בכוס לימונצלו, מנהג איטלקי מבורך.
בילוי נעים.
לה לזניה
דיזנגוף 177
ת"א
טלפון: 057-7664615
-
לזניה בתבנית חרס לוהטת
-
טעימה איטלקית בנוף דיזנגופי
-