''אני זוכרת היטב את האגרול הראשון שאכלתי בישראל. הוא היה פריך, עשיר, עסיסי ומטוגן בצורה הכי מדויקת שאפשר. באותו ערב האמנתי שטעמתי את הדבר הכי טעים עלי אדמות. האגרול שאכלנו אני ורותם החזיר אותי לאותו ערב קסום. המון המון זמן לא הציפה אותי כזאת אהבה למאכל כמו באותו הרגע....''. שירי טוב התאהבה מחדש באגרול, במסעדת סאן פלאוור שבראשל''צ
בית הקפה ויצמן 22 מציע שלושה סוגים של עסקיות למבוגרים, במחיר 40 עד 50 ₪, הכוללות מנת פתיחה ומנה עיקרית. עסקית נוספת, במחיר 37 ₪, מיועדת לילדים, שיקבלו עם המנה שלהם גם שתייה, וגלידה לקינוח
ערכת האוכל הרב פעמית של רשת כותון לא רק מאפשרת לצאצאים לשאת את ארוחת העשר בסטייל: היא גם מהווה תחליף לשקיות ניילון, מסייעת לשמור על הסביבה, ומעבירה לילדים יופי של חינוך למודעות סביבתית, על דרך הפעולה
שף ערן לנקרי ממסעדת וונגס גריל באילת מספר על החודש שבילה על היאכטה, עם הבעלים של רשת ישרוטל, איזה אוכל היה מכין לחבריו בגיל 15, ומה היה אם לא היה שף. ויש גם מתכון, לסלמון ברוטב מיסו מייפל על מצע של אורז שום
חנוכה הוא באמת חג יפה כל כך, ומראות החנוכייה מעוטרת הנרות על החלון, או הילדים המשחקים בסביבונים, אכן מחממים את הלב. אבל בואו נודה על האמת – חנוכה הוא בעיקר חג טעים, עם אוכל מעולה, על טהרת הסופגניות והלביבות, שרק משתבח משנה לשנה. הנה כמה מקומות בהם תוכלו להשיג פינוקי חנוכה ברמה גבוהה
כמו בכל פעם שהיא בפריז, גם הפעם מצאה ליאורה חוברה שוק קטן ומגניב – השוק של רוב מופטאר, בו ניתן למצוא מגוון של דוכני מזון, ירקות, בשרים, גבינות משובחות, מאכלי ים, שוקולדים, שמן זית, מסעדות איכותיות ועוד.
''נתח הפילה היה ללא ספק המלך של הערב. הנתח היה עסיסי ורך, עשוי בדרגת מדיום, צרוב בפסי גריל שחורים, שהעניקו לו ארומת עישון נהדרת...''. דניאל רום התרווח בסלון של בר-מסעדה קולוני, והרגיש שמיצה את החוויה הירושלמית
כאירוע שמתרחש בעיקר בסוף השבוע ובשעות הלילה, כדאי לשים דגש בסוף השבוע הקרוב, והאחרון של פסטיבל חמשושליים, בעיקר למקומות בהם מתקיימים חיי לילה שוקקים. הנה כמה כאלה, בסגנונות שונים לחלוטין. סיום נהדר לערב של אירועי תרבות
''בשר המולארד הוא בשר עם אופי, פחות שמן וטעמו פראי יותר מזה של האווז, ורוטב הדבש נותן לו קונטרה ומבליט את טעמיו...''. לרגל יום נישואיה, שפרה צח לא הסתכנה, וחזרה למה שהיא מכירה ואוהבת – מסעדת לה רלה ג'פה ביפו
מסעדת פורטובלו, מסעדה איטלקית כשרה ביבנה, מציעה תפריט משלוחים מיוחד הכולל מגוון של מרקים, פיצות, פסטות, סנדביצ'ים קרים או חמים, תפוח אדמה מוקרם ועוד, במחירים הנעים בין 25 ל-38 ₪. ביבנה – המשלוחים חינם
הסלט הירושלמי הוא תעלומה. לא אצליח להסביר כיצד סלט פשוט יחסית, שבו הירקות קצוצים דק עם נענע, פטרוזיליה, צנוברים ובצל ירוק, יכול להיות מדויק כל-כך בטעמו...'' אמיר בן נעים גילה את תמצית הפיוז'ן בקפה-מסעדה לבן בסינמטק
במהלך שלושת סופי השבוע הקרובים, בין התאריכים 30 בנובמבר ועד 15 בדצמבר 2007, יערך פסטיבל טעם כנרת, הכולל מגוון סיורים חוויתיים ואירועים קולינאריים, ובהם גם סדנאות בישול ייחודיות. הנה פירוט על כמה מהן
פסטיבל חמשושליים, הנחגג בעיר הבירה זו השנה השלישית, כולל אירועי תרבות, סיורים ומסעדות במחירים מוזלים בכל רחבי עיר הבירה. אולם השנה, צוינה בפסטיבל חגיגה נוספת - חגיגת 40 שנה לאיחוד ירושלים. לכבוד המאורע, כינסנו ב-2eat את טובי השפים מירושלים ומתל אביב, ונסענו למלון ענבל לתחרות ייחודית: תחרות למנה שנוצרה בהשראת איחוד העיר. לצפייה בסרטון וידאו, לחצו כאן
שף ליאור חפצדי ממסעדת קנלה מספר מה היה ייחודה של המסעדה האיטלקית (מאיטליה) בה התמחה, ואיך היא השפיעה על החלום הנוכחי שלו; נזכר בפעם ההיא בילדותו בה טעם בשר חי, ומספק מתכון לדג כבוש עם קרמל חציל
''בתחילה, חוש הראייה מזהה את המנות מתקרבות. בערך מחצי הדרך, חוש הריח משתלט, וסוחף אותך למערבולת דמיון של אגדות נשכחות. אח''כ חוש השמיעה, כשאתה שומע בחצי אוזן את השותפה שלך אומרת בתיאבון - ואז זה קורה. חוש טעם שם את כל השאר בכיס הקטן, ואתה מתמכר באופן מוחלט וסופי לטעם הכל כך מיוחד הזה. כל המנות היו לא פחות מנפלאות....''. נדב אבידן התמכר לאוכל גרוזיני במסעדת דדה - אמא בגרוזינית - שבגבעתיים
''שנינו מתענגים על בואיקוס מלוחים, טריים ואווריריים. אני מתמכר לזה עם העגבניות המיובשות; היא, מצידה, מתנפלת על אלה עם הגבינה ומטפלת בהם עד כלות...''. דניאל רום גילה מחדש את עונג שישי, בקונדיטוריה חמדה עוגות
השף משה בסון, ממסעדת אקליפטוס הקטנה בירושלים, אביר של הרפובליקה האיטלקית ואלוף העולם בקוסקוס (פעמיים), מספר על סגנון הבישול הישראלי-תנ''כי שלו, על פעילותו בשפים למען שלום, ועל מסעות הציד שלו בהרי ירושלים
מחפשים חוויה אותנטית בחמשושליים? הבית הפתוח לתרבות הודו יכול לספק לכם אחת כזאת. במסעדה הירושלמית תוכלו ליהנות מארוחה הודית מסורתית, הכוללת מנות כמו סמוסה, באז'י, אלו גובי ומאטר, לצד דאל, צ'פאטי ופפדאם, במחירים מיוחדים לבאי הפסטיבל: 69 ₪ או 89 ₪, לארוחה זוגית
מה ההבדל בין יין מוגז ליין מבעבע, מהי טמפרטורת החדר האידיאלית, מדוע פוקקים את הבקבוקים בפקק שעם, מהי אותה תחושת עפיצות המתקבלת בשתיית יין, ומיהו בדיוק הסומלייה. חיים גן, איש הענבים, מגיש: מילון יינות מ-א' עד ת'.
הקץ לטפטופי שמן על השיש. למברשת השימון CHEFEN פטנט ייחודי: את השמן ממלאים בידית שלה. כך נוצרת אחידות במריחת השמן, הנובעת מגוף המברשת עצמה.
כבר מעל 52 שנים, באותו הרחוב הירושלמי, מתפקד לו קפה רימון על שני המישורים, הבשרי והחלבי. בשני אגפיה של המסעדה הכשרה מוגשים מרקים, כריכים, טוסטים וסלטים, ועוד מגוון מנות שיערבו לחיך המשפחה כולה, הורים וילדים
''העיקריות הגיעו: טאנג'יה מראקשיה, שוק טלה עם בצל, לימון כבוש וכמון, אפוי בכד חרס; ומרוזיה-טאג'ין - תבשיל קדירה המבושל בישול איטי מאוד בכד חרס - עם בשר טלה במרקחת בצלים, צימוקים ואגוזים. כאן כבר ידענו בוודאות: אלוהים, יהיה גבר או אישה, הוא כנראה מרוקאי. אחרת, למה שייתן להם את כל המתכונים הכי שווים?''. נדב אבידן התארח במסעדת דארנא של אילן סיבוני, לשעבר השף של מלך מרוקו, והרגיש בעצמו מלך ליום אחד
חזרתם מהודו ואתם מתגעגעים? מתים לנסוע ומחכים בקוצר רוח להזדמנות להתנסות בחוויות, בריחות ובטעמים? מעוניינים לנסוע, אבל מפחדים? רוצים לדעת מה עובר על הילדים? הנה ארבע מסעדות שיביאו לכם את הודו, מבחינה קולינארית לפחות, עד השולחן.
''על מצע של פירה תפוחי-אדמה ובטטות עמדו באצילות עלי פילה בקר ש''נסגרו'' כדי שעסיסיותם תישמר והוגשו ברוטב יין אדום, עם ניחוח חלב קוקוס ובצלצלי שאלוט מזוגגים...''. אמיר בן נעים נשבה בקסמי המטבח הלטיני במסעדת לה-בוקה
''לעיקריות בחרנו בפרגיות, שנחו על הגריל פרק זמן מתאים, שצלה אותן מבחוץ, והשאיר אותן ורדרדות מבפנים, וגולת הכותרת: נקניקיות אלזס, שהכילו הפתעות מרנינות כמו פטריות וצנוברים, והתפצפצו בפינו בעושר של טעמים...''. אדם בר גילה בחדרה פנינה: האקדמיה לבשר ויין, מסעדה שהיא חוויה כוללת של אוכל, יין ושירה