אתם מכירים את התחושה בה אתם נכנסים למסעדה שנפתחה לאחרונה, ואומרים לעצמכם עוד בטרם הוגש מזון לפיכם כי יש פה סיפור הצלחה?
מסתבר שלא רק בהיי-טק אנחנו מצטיינים. בשבוע שעבר זכה שמן הזית של חלוצה במקום הראשון בתחרות בינלאומית שהתקיימה במדריד. כרטיס ביקור הפעם עם אורי יוגב מנכ''ל חלוצה.
אם גם אתם חושבים שהשניצל של אמא שלכם הוא האוורסט של כל השניצלים סימן שעוד לא טעמתם את זה של קפה נואר. זרחיה מתן בשיר הלל לשניצל.
דרך האוכל היא מסעדה ותיקה בנווה צדק עם קונספט מחמם לב - מטבח שכונתי מקורי. כזה שאפשר לאכול בו שניצל ופתיתים אבל גם חזה עוף ממולא בפטריות ועשבי תיבול ברוטב יין לבן. שפרה צח לקחה את הילדים ואפילו הם נהנו. ויש גם מתכון.
מתי מוציאים את השומן מהחלב שאנחנו שותים? האם זה כדאי בכלל? הדיאטנית ליאורה חוברה משווה בין מוצרי חלב דלי שומן למלאים.
רוצים ללמוד לבשל? אתם לא היחידים. מערכת 2eat מגישה פרויקט מיוחד: סדנאות בישול
שבת בבוקר יום יפה, אמא שותה המון קפה. אולי כדאי שתשתה קצת פחות? אבנר מירב מקופישופ אונליין עם כל העובדות על קפה ובריאות.
הוא נראה כמו מקום לבנות בלבד מה שהופך אותו להרבה יותר אטרקטיבי לבנים, וכיוון שכולם מגיעים לאותה מסיבה, הפיק-אפ טבעי וקליל. אחרי שצלחה את מסיבת יום ההולדת הפרטית שלה הבינה נועה יחיאלי מה כל כך מוצלח ברעיון שמאחורי הקוקטייל רום.
רצינו קוקטייל חזק ואסי הברמן נענה לאתגר והגיש לנו ''גהינום'' , שוט אבסינט בליקר שוקולד, המשקה שהודלק מולנו בער באש כחלחלה ומרהיבה והוגש במקצוענות מתאים להרמת כוסית חגיגית ומיוחדת . הזמנו בירה מהמגוון הרחב ופנינו לעיין בתפריט המזון
''דודה'' חדשה בתל אביב, אבל היא מבטיחה כי היא באה מבית טוב - אחותה התל-אביבית של ''אמא'' הירושלמית המיתולוגית. התל אביבים שמשבחים את ''אמא'' ועולים אליה לרגל מוזמנים כעת להכיר את 'ה'דודה''.
לא שהיינו צריכים פסטיבל בשביל לגלות אותה, אבל טוב שהזכירו לנו את קיומה של הפנינה העירונית הזאת הנחבאת בתוכנו, שאין כמוה להפוך ארוחת צהרים עסקית ל''קפיצה קטנה לחו''ל''. הנה ארבע הצעות מומלצות למי שמבקש להעניק לעצמו הרבה יותר מארוחת צהרים משביעה.
ברקע שרה זמרת צרפתייה ומהשולחנות נשמעו פטפוטים בצרפתית. נעמה הלוי החליטה שזו ההזדמנות לשחרר את הצרפתייה שבתוכה, שילבה רגל על הרגל, שתתה קפה או-לה וסיכמה שהיה ''או לה לה!''.
''אז איפה נפגשים?'' אלוהים יודע, צריך לחשוב, אמרתי. ''אולי בקימל?'' היא שאלה. קימל? וואוו לא הייתי כבר יובלות, ממממ.... את יודעת מה? למה לא? יש מצב, תודיעי לבנות. וכך קרה שפגישת הבנות הרבע שנתית, יומולדת זה רק התירוץ, נחוגה הפעם בקימל. ושם, יש לומר, נחוגה בפאר והדר, אבל למה להקדים את המאוחר.
שף שעושה מה-בא-לו, מוחיטו לנהג ומרגריטה ''נהדרת'' בשבילה. פלא שנועה יחיאלי חזרה מטרייבקה מרוצה?
רגע לפני החום הגדול משחרר אבנר מירב מקופישופ אונליין אוצר מתכונים לקפה קר. לא למכורים בלבד.
הידעתם שכף טחינה מכילה כ-45 קלוריות ובמאה גרם חומוס, רק שתי כפות גדושות, יש כ-300 קלוריות? רגע לפני שאתם עולים על המשקל לבדוק את הנזקים המצטברים של ניגובי החג, הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה למה בכל זאת היה כדאי.
פאפאנש הן לביבות גבינה ווניל קלות להכנה ומזינות שילדים אוהבים. לסבתא קלרה יש מתכון מצוין שלהן. ככה זה כשאת 30 שנה גננת בקיבוץ, היא אומרת, לומדים את כל הפטנטים.
כשהוא מגיע כמעט ואי אפשר להתנגד לו – החשק לאוכל סיני. כזה שאוחזים בצ'ופ סטיקס, כזה שנוגסים בלהט, כזה שממלא את החיך בעושר של טעמים. אוכל חמוץ, מתוק, חריף ומלוח, אבל בגוונים אחרים, אסיאתיים, של שום, ג'ינג'ר וסויה.
התמוגגנו מהמקום, שנמצא בתוך גינה פרטית (סליחה, תיקון - נחלה פרטית) ירוקה ומוצלת. התפריטים גילו שקפריזה עברה לאחרונה שדרוג מבית קפה של קפה פלוס עוגה או מקסימום ארוחת בוקר, לביסטרו כפרי שלא היה מבייש גם את כפרי פרובאנס או בורגונדי.
לא פשוט לרצות דיאטנית בבית קפה. בכל תבשיל היא מחשבת את כמות הקלוריות וממיינת שומנים רוויים ובלתי רוויים. בכל עוגה בודקת את רמת הסוכר. ומה עם קצת הנאה בחיים, הא? בסקואלה הצליחו לגרום אפילו לליאורה חוברה לאכול כבדי עוף ולהתמוגג מכל טיפת כולסטרול.
יובי יסיים בקרוב את לימודי המשפטים באוניברסיטה העברית, כלומר הוא חי בירושלים כבר אי אלו שנים. אבל, איך לומר, בליין גדול הוא לא. יותר טיפוס של סינמטק. הודעתי לו שהערב אני מורידה אותו לתרבות רעה, רק שאחרי הביקור בטוביה הסכמנו שנינו שלא היה שום דבר רע בתרבות הזו: טוביה הוא בר טוב.
לא היתה שאלה מה נזמין, גפילטע פיש לאבא, וכבד קצוץ בשבילי. אבא נאנח. בדיוק בשביל גפילטע פיש כזה המציאו את המסעדות היהודיות הוא אמר.
עברו כמה שנים מאז אבל ארז שטרן עוד זוכר בגעגועים את שנות לימודיו ב- Institut Paul Bocuse בליון שבצרפת, אחד מחמשת בתי הספר הטובים בעולם. השאטו המרכזי, השטיח האדום שחיכה לו בכניסה ויותר מכולם, העבודה בסיזון, המסעדה שבה מבשלים תלמידי בית הספר. טקסט חובה למי ששוקל לצאת ללימודי בישול בחו''ל.
מה לא נאמר על היום הזה? שזהו יום חגם של הקרניבורים, שנפנוף הוא הספורט הלאומי של הישראלים, שהישראלי הממוצע לא צריך יותר מאי תנועה כדי לפרוש ערכת פיקניק ולהרים לצידה חמ''ל מנגל. הכל כנראה נכון ואנחנו האחרונים שנשפוט, אבל אם תרשו לנו, בכל זאת, כמה טיפים הכרחיים בעניין הבשר. בזה אין שום מקום לפשרות.
על אותו קילוגרם קפה קלוי, שעולה 70-100 שקלים לבעל בית הקפה בישראל, מקבל איכר הקפה בעולם השלישי בין 2 ל-50 סנט אמריקאי. אז לאן לעזאזל הולך הכסף שאנחנו משלמים עבור האספרסו הקצר (או ההפוך המוקצף) שלנו? טור חתרני עם סוף אופטימי, למי שרוצים להפוך את הקפה שלהם לקצת פחות מריר.