מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

רוח ים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

         זה זמן הים, ללא ספק, ואם לא מצאתם ביומנכם הצפוף שבוע פנוי לחופשה על יאכטה, אולי תצליחו לפנות שעתיים לארוחת ערב מול הגלים? או לקפה של בוקר? או לאיזו בירה חפוזה עם אבטיח קר? העיקר שיהיה מול הים.

לפעמים אפשר להריח אותו אפילו ממרכז העיר, שולח שדרים מעוררים למוח, מזכיר שהוא פה, במרחק נסיעה קצרה. עכשיו, בפרוס עלינו יוני, כבר לגמרי אי אפשר להתעלם מקיומו. זה זמן הים, ללא ספק, ואם לא מצאתם ביומנכם הצפוף שבוע פנוי לחופשה על יאכטה, אז לפחות לארוחת ערב. או בוקר. או לבירה ואבטיח קר. גם זה יספיק, העיקר שיהיה מול הים.


ביסטרו 56
ארוחת הבראנץ' שמוגשת בימי שישי בבוקר בביסטרו 56 שעל המרינה בהרצליה פיתוח, היא אולי הדרך הטובה ביותר לחבר את הים לעורק הראשי המוביל לנשמה, במהירות וביעילות. עם פריטטה, חביתת עשבי תיבול או אפילו סטייק אנד אגז בצלחת ועם עשרות יאכטות העוגנות בנמל, שני מטרים מכם, אווירת החופש והאופק הפתוח משכרת. וכאילו זמנכם באמת בידיכם, המרפסת הפונה לים חצי מקורה והכיסאות הם מעין כיסאות נוח הנוטים לאחור, כאלה שתרצו להישאר בהם לפחות עד השקיעה משכנעים את עצמכם בחוכמה הבית-ספרית המפוקפקת שאין שום דבר שאי אפשר לדחות למחר.
ביסטרו 56
קניון ארנה, מרינה הרצליה פיתוח
טלפון 9565404 – 09


דיפסי במיני גולף בנתניה
בתוך מתחם המיני גולף שבנתניה נפתח מדי קיץ בחודשים מאי עד אוקטובר, הדיפ-סי (Deep Sea ), קפה-בר-מסעדה (חלבית) שיושב על הצוק של חוף נתניה,ממש מעל הים ומשקיף עליו מכל פינה. האווירה והעיצוב מזכירים יותר מכל דבר אחר את קאן הצרפתית, ולצד ריהוט הגן הקל העשוי עץ וצבוע בכחול ימי אופנתי, יש גם ספות וכורסאות (באותו כחול אופנתי) לסתלבטנים אמיתיים. התפריט החלבי כולל מנות חובה למקום כזה: דגי ים שמוגשים עם צ'יפס, מבחר גדול של בירות ואבטיח קר לקינוח. מושלם.
דיפ-סי במיני גולף
שדרות ניצה 21, נתניה
טלפון: 8617735 – 09


הלנה בקיסריה
אם עוד לא ביקרתם בנמל קיסריה המחודש והמשוחזר, הלנה היא תמריץ מוצלח להגיע אליו ולסמן וי על אחת הפנינים התיירותיות והארכיאולוגיות שיש לנו. המסעדה עצמה, מבית היוצר של השף אורי ירמיאס (אורי בורי בעכו) ודניאל זך (כרמלה בנחלה בת''א), ובניצוחו של השף עמוס שיאון היא מהמשובחות ומגישה אוכל בסגנון שמוגדר על ידי השף כ''ים תיכוני עם קריצה'' (או במילותינו שלנו – טעים לאללה). הנוף מהמסעדה היפה חולש על הנמל והעיר העתיקה, והמרפסת נושקת למים. היש רומנטי מזה?
הלנה
העיר העתיקה, נמל קיסריה
טלפון: 6101018 – 04


מדלן
היא אמנם מעוצבת כביסטרו צרפתי אינטימי ומגישה מנות כמו פורטובלו פרמז'נו או קרפצ'יו של פילה בקר מושלג בגבינת רוקפור, אבל מדלן היא קודם כל מסעדה על הים. יושבת על המזח של נמל ת''א, כשרחש הגלים משמש לה כמוסיקת רקע והשקיעה כתפאורה.
אפשר לאכול במדלן ארוחות בוקר נחמדות או עסקיות צהרים ענייניות, אבל הכי כדאי להגיע לקראת דמדומים, לתפוס זווית טובה לים ולהזמין את המנות המושקעות מתפריט הערב. ובכל מקרה אל תחמיצו את הקינוחים של אנבלה, השף קונדיטורית המוכשרת של המקום.
מדלן
יורדי הסירה 1, מבנה 2, נמל ת''א
טלפון 5449551 – 03