מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

הטנא שלי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   המצווה הראשית בחג השבועות היא כיבוד, נתינה והבאת ביכורים. המנהג והכוונה הם להתגאות בתבואת ארצנו. לרגל החג מכבד אותנו השף ארז שטרן בתנובת הטנא שלו – מתכונים.

השף ארז שטרן מתכונן לארוחת חג השבועות ונזכר בחגיגת הביכורים בגן הילדים

לכל אחד מאתנו זיכרונות כאלה ואחרים מהחג הלבן. המצווה הראשית בחג השבועות היא כיבוד, נתינה והבאת ביכורים. המנהג והכוונה להתגאות בתבואת ארצנו שהבשילו, גדלו, צמחו ותורבתו בארץ ישראל (או כמו בשיר החג הידוע: סלינו על כתפנו / ראשנו עטורים / מקצות הארץ באנו / הבאנו ביכורים).

הסיפור שלי מתחיל בחבר, שבילדותו הצעירה שלחה אתו אמו לגן סל ובו מגוון ירקות ופירות העונה לחגיגת החג. ביניהם, ורק מחוסר תשומת לב, היה גם פלפל אדום אחד רקוב בצדו האחד. כשהגיעו הילדים בגן, לשלב בו חילקו ושיתפו אחד את רעהו בביכוריהם, התגלה לחבר כי הפלפל היפה מצדו האחד, רקוב ובלתי אכיל בעליל בצד השני. זיכרון הילדות הקשה הזה שלו, השפיע עליו כל כך, שמאז הוא לא אוכל פלפלים משום סוג ובשום צורה.

בין שאר מנהגי החג, נהוג לעטות לבוש מהודר בלבן, וכמובן, לאכול מוצרי חלב וגבינה. ומכיוון שעד מתן תורה, אכלו ובישלו בני ישראל חלב ובשר יחדיו ללא הבחנה, הגדילו אבותינו להפריד ולחזק את משקלם של מוצרי החלב בתפריט החג כשריד לאותו מנהג. יש אפילו מקומות שאין מדקדקין על הפסק של שש שעות בין בשר לחלב, וישנם כאלו שמאפשרים לאכול בשבועות כשעה לאחר סיום אכילת בשר את מוצרי החלב. בכל מקרה המצווה לאכול בשבועות, גדולה מכל החגים. אז בתאבון!






קיש חצילים ים תיכוני


כמות: 2 תבניות בקוטר 22 סנטימטר, כל תבנית מספיקה ל- שישה עד שמונה סועדים.
זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 60 דקות

מצרכים לבצק:
225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
חצי כפית סוכר
חצי כפית מלח
1 ביצה
120 מ''ל מים
450 גרם קמח לבן

למלית:
חציל בינוני חתוך לקוביות (כולל הקליפה)
שמן זית לטיגון
150 גר' גבינה צהובה
3 ביצים
500 גרם שמנת חמוצה
1 כפית מלח
גבינת עזים בשלה, חתוכה לפרוסות

לרוטב העגבניות:
6 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות או שימורי קוביות עגבניות או עגבניות מרוסקות
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
1 שן שום קצוץ
אורגנו, טימין, רוזמרין
מלח
סוכר
2 כפות רסק עגבניות או קטשופ

אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: מתחילים בערבול החמאה, המלח והסוכר במעבד מזון או קיצ'ן-אייד.
2. מוסיפים הביצה והמים וממשיכים לערבל בזהירות.
3. מוציאים את קערת המערבל ושוקלים לתוכה את הקמח. מערבבים ראשית ידנית, כדי שהקמח לא יעוף במערבל, ולאחר היווצרות גושים ממשיכים בערבול מכני.
4. מוציאים הבצק מן הקערה. נותנים לו צורה (מלבנית או מרובעת).
5. עוטפים בניילון נצמד ומקררים.
6. להכנת המלית: מטגנים בשמן הזית את קוביות החצילים, עד להתרככות וקבלת גוון זהוב-חום, מעבירים לצלחת עם נייר ספיגה. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הגבינה הצהובה, הביצים, השמנת החמוצה והמלח. מניחים בצד.
7. בינתיים מכינים את רוטב העגבניות: שמים סיר בינוני על אש קטנה-בינונית ומטגנים בשמן הזית את הבצל והשום הקצוצים עד הזהבה קלה.
8. מוסיפים העגבניות וממשיכים לבשל עד לעיבוי המתאים. לאחר שתי דקות מוסיפים את הרסק / קטשופ.
9. מתבלים במלח וסוכר ובתבלינים ומצננים.
10. להרכבת הקיש: מרדדים בעזרת מערוך את הבצק ומעבירים לתבניות המתאימות (בערך 3 תבניות בקוטר של 22 ס''מ), כולל דפנות.
11. על הבצק מפזרים את קוביות החציל המטוגן ופרוסות גבינת העזים. שופכים את רוטב העגבניות ומעל הכל את מסת השמנת, הגבינה והביצים.
12. מכניסים לתנור שחומם מראש °C175/°F325 ואופים כשעה.

עוגת גבינה-שוקו-אוכמניות


כמות: תבנית בקוטר 26 סנטימטר, ל10-12 סועדים.
זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 60 דקות

מצרכים לתחתית:
250 גרם ביסקוויטים שוקולד
125 גרם חמאה מומסת
כף קקאו
כף סוכר

לתערובת הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה (עדיף 9% שומן)
5 ביצים
200 גרם סוכר
חבילת פודינג וניל

לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה
80 גרם סוכר לבן
6 כפות מחית אוכמניות

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מערבלים הביסקוויטים, החמאה והקינמון.
2. מהדקים שכבה בעובי חצי סנטימטר על פני תבנית עגולה (קוטר 26).
3. בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי הגבינה.
4. שופכים מסת הגבינה על שכבת הביסקוויטים.
5. אופים 40 עד 45 דקות בחום בינוני (°C175/°F325).
6. בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הציפוי על ידי ערבוב השמנת החמוצה והסוכר
7. מוציאים מהתנור ומצפים מיד בתערובת השמנת החמוצה.
8. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
9. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים ומקררים לארבע שעות לפחות במקרר.
10. לאחר הקירור מקשטים בעזרת מחית האוכמניות.

סלט אורז קר

מתכון אידאלי לשאריות אורז מן המקרר שנשאר מיום האתמול. במתכון הנ''ל נתתי גם אפשרות לכאלו שרוצים להשקיע באורז
כמות: 4 סועדים
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 20 דקות
זמן קירור: 60 דקות

מצרכים:
לאורז:
1 כוס אורז בסמטי שטוף ונקי
2 כוסות מים רותחים
6 כפות שמן סויה
1 בצל בינוי קצוץ
1 גזר חתוך דק
¼ כוס צימוקי קראנבריז או קוראנט
¼ כוס אפונה יבשה
¼ כוס שמיר קצוץ
או
2 כוסות אורז לבן מוכן

לסלט:
1/2 ראש חסה מכל סוג אפשרי
30 עגבניות שרי
200 גר' גבינה בולגרית או מלוחה אחרת, חתוך לקוביות קטנות
צרור עלי בזיליקום טרי
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
תיבול מלח/פלפל

הכנה:
1. להכנת האורז מזהיבים בסיר בינוני עם השמן את הבצל, ומוסיפים את כל שאר המרכיבים כולל קוביות הגזר.
2. מערבבים, היטב עד לטיגון קל של כל המרכיכים
3. שופכים פנימה את המים החמים בזהירות. מכסים. ומורידים הלהבה למינימום. מבשלים את תבשיל האורז כ-20 דקות לערך. עד לאידוי המים.
4. מקררים היטב את האורז
5. את האורז ניתן להכין מבעוד מועד. או לחילופין להשתמש בשאריות אורז מיום קודם
6. להכנת הסלט קוצצים את הבזיליקום. חותכים את החסה לחתיכות אכילות ולעיסות. את עגבניות השרי חותכים לחצאים ולרבעים
7. שתי דרכים להעמדת המנה על הצלחת: האחת: להניח שתי כפות גדושות מתבשיל האורז המקורר במרכז הצלחת, לערבב את כל מרכיבי הסלט (כולל תיבול) וקישוט צלחת האורז כך שהסלט ימורכז כגבעה קטנה על האורז, או מסביבו. דרך שנייה: עירבוב על מרכיכיבי הסלט והתיבול ביחד עם האורז ורק כך להניח על צלחת אישית