מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

תה ואורז יש בסין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   דיאטנית הבית שלנו, ליאורה חוברה, חובקת ספר דיאטות חדש – הדיאטה הסינית. בספר היא מציעה שיטת הרזיה שמתאימה את התזונה הסינית הידועה בסגולותיה הבריאותיות לחיים בישראל. תמצית השיטה בת 4 השלבים.

הספר הדיאטה הסינית פותח חלון לתפיסת התזונה של הרפואה הסינית העתיקה. הסינים רואים את התזונה ואת הרגלי האכילה כחלק בלתי נפרד מאיכות החיים והבריאות של כל אדם. הרפואה הסינית ההוליסטית רואה את האדם כחלק מהסביבה בה הוא חי, ומשתנים כמו מזג האוויר, עונת השנה, צבע המזון ועוד נתפסים כמשפיעים על איכות המזון שאנו אוכלים.

בספר הדיאטה הסינית מוצעים 4 שלבי דיאטה המביאה את חכמת הרפואה הסינית לחיי המערב תוך שילובה במטבח המערבי שלנו.
בשלב הראשון עוברים לתזונה אחרת המבוססת על עקרונות הרפואה הסינית אבל מעוגנת במזונות המצויים על שולחננו יום יום. מוציאים מהתזונה גורמים מפריעים כמו חומרי שימור, קמח לבן, סוכר לבן, מזונות מעובדים ועוד, ומעשירים אותה במזונות עשירים בצ'י (אנרגיה בסינית).

בשלב השני מחזקים את הטחול. הטחול הוא האיבר שעל פי הרפואה הסינית אחראי על עיכול, חילוף חומרים, שובע, רעב וצורך במתוק. חיזוק הטחול מאפשר שליטה במנגנון השובע והרעב, הפחתה בצורך במתוק, ובחירה של מאכלים מתאימים לנו. מזונות מחזקי טחול הם למשל דגנים מלאים, שיבולת שועל, גריסי פנינה, תירס, אורז מלא ואטריות אורז מלא, ירקות כתומים וצהובים, פירות מיובשים אורגניים, קינמון, הל, ציפורן, זנגביל ועוד.

בשלב השלישי יכול כל אחד לבחור לעצמו את הטיפוס המתאים לו. שמונת הטיפוסים בספר הם השכיחים ביותר המתוארים על ידי הרפואה הסינית. בעזרת שאלון בחן את עצמך קצר מוצא לעצמו כל אחד את הטיפוס הקרוב אליו ביותר.

בשלב הרביעי לומדים לשמור על ההישגים.

בכל השלבים מצורפים תפריטים מגוונים בדרגות שונות של קלוריות המבוססים על עשרות המתכונים המצויים בספר, מה שמאפשר שינוי אמיתי בסגנון החיים והתזונה ומסייע להיפטר סופית מהקילוגרמים המיותרים.

* ליאורה חוברה – דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת בתזונה סינית וצמחי מרפא.

סלט ירוקי האביב
10 מנות אירוח 39 קלוריות למנה
החומרים:
חסה עגולה
חסה אדומה
פומלה
2 כוסות עלי תרד טריים
פלפל ירוק
קישוא
4 – 5 גבעולי סלרי

החומרים לרוטב:
כוס עשבי תיבול – ריחן, פטרוזיליה, נענע, כוסברה, בצל ירוק, טרגון וכו'
כף שמן זית,
כף צנוברים
חצי כפית מלח גס
חצי כפית זעתר

אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את כל הירקות, מפרידים את העלים מהחסות ומייבשים.
2. מפלטים את הפומלה, דהיינו מפרידים לפלחים ומקלפים כל פלח כך שישאר רק בשר הפרי. חוצים כל פלח לשניים.
3. חותכים את כל הירקות ואת החסות קורעים ומעבירים לצלחת הגשה.
4. מעבירים את חומרי הרוטב למעבד מזון וטוחנים. שופכים את הרוטב על הסלט סמוך להגשה ומערבבים קלות.

דג ביין לבן
ניתן להשתמש בכל דג החביב עליכם: סלמון, בס, סול וכדומה.
4 מנות 195 קלוריות למנה
חומרים:
לימון
בצל
חצי קילו פילה דג פרוס לפרוסות עם עור מצד אחד
חצי כוס מים
רבע כוס יין לבן יבש
2 כפות חומץ בן יין לבן
כפית סוכר חום
3 שיני שום
שמינית כפית פלפל אדום כתוש למי שאוהב חריפות
12 גרגרי פלפל אנגלי שלמים
חצי כפית תימין

אופן ההכנה
1. חותכים את הלימון לשמיניות.
2. פורסים את הבצל.
3. בכלי חסין חום מניחים את חתיכות הדג כשהעור כלפי מטה. מפזרים את חתיכות הלימון מעל הדג.
4. בסיר קטן מערבבים את כל שאר החומרים. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות נוספות. שופכים את הרוטב החם על הדגים.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ב – 200 מעלות צלסיוס. אופים 15 דקות.
6. מוציאים מהתנור. משהים בתוך המרינדה עד שהדג מתקרר. מגישים קר.