"הניוקי הגיע ברוטב שמנת, גבינה כחולה ואגוזי מלך והדיף ריח משכר שכבש אותנו מיד. הרביולי היה עדין ועשוי מסולת מה שלא הכביד על המנה. רוטב השמנת היה מלטף, לא כבד מידי ואפילו הגבינה הכחולה בעלת הטעם הדומיננטי נזהרה לא להשתלט על המנה... פורטו, בית אוכל איטלקי במתחם שרונה, משכיל לשלב בצורה חכמה בין אוכל איטלקי קלאסי לאווירה אירופאית נינוחה. חגית גרוס נהנתה מחוויה איטלקית מושלמת
"הברוסקטה היא מנה שאסור לפספס - חמישיית ברוסקטות טריות ועליהן הררי סלט ירוק-חמצמץ, שלתוכו השתלבו פיסות עדינות ומפתיעות של ראגו שייטל איכותי..." דן תורן יצאו עם חברים לבדוק מקרוב את התפריט החדש של מיטבול בראשון לציון המכוונת לליבו של כל קרניבור. נרשמה בקשה לארוחה נוספת
"המשכנו עם סלט אינסלטה קרנבלה שהורכב מחסות, עלי תרד, גבינה כחולה, אגוזי מלך ופרי העונה בויניגרט הדרים. מנה זו, כשמה כן היא, קרנבל של טעמים עם רוטב חמצמץ מיוחד וקליל. עלי החסה השתלבו יפה עם הטעמים המנוגדים של הגבינה הכחולה..." כרמית אופק מבקרת בפסטה מיאה שברחוב וילסון המהווה פנינה איטלקית וותיקה ומוצלחת בלב תל אביב
מסעדת אוליב ליף שבמלון שרתון תל אביב בשיתוף עם מסדר אבירי הגריל ישראל יארחו החל מיום ראשון הקרוב, ה-11 בדצמבר, סדרה של חמש ארוחות קולנריות בלתי נשכחות, שעל כל ארוחה ינצח שף מוכר ומוביל בענף, ארוחות בהם האורחים ייצאו למסע קולינרי מרתק שיפגיש אותם עם טעמים סוחפים ומנות אותנטיות. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"הטוויסט העיקרי במנה הגיעה ממצע הירקות עליו נחו נתחי הסינטה. שילוב של עלי רוקט, עגבניות שרי, בצל סגול, כרובית רעננה וקריספית שהרכיבו סלט קטן וחינני..." טל יונאי שרייר מגלה מה עושים שאין כוח להיכנס למטבח לבשל ארוחה למשפחה - לוקחים את כולם לעד העצם כפר סבא ונהנים מתפריט בשר קלאסי שקיבל טוויסט צעיר ומעודכן
"יצא לנו לאכול עד היום עשרות, אם לא מאות, מנות קרפצ'יו, וזו הייתה אחת הטובות בהן, עם עלי זעתר וצנוברים שפוזרו מעל, זרעי עגבנייה ואיולי ארוגולה...". באחת הפינות הקסומות של יפו, במתחם נגה, ליאור פנחסי מגלה את ג'מה - פנינה קולינרית המעניקה חוויה איטלקית-יפואית בלתי נשכחת!
"מקטגוריית המרקים הגיע כמו נסיך מרק בורשט אדום עשיר בניחוחות שחיבק בקרבו סלק, כרוב, עגבניות, תפוח אדמה ובשר בקר, ולצדו לחם שום טרי. אני מודה ומתוודה שכבר שנים אני שומעת על מרק הבורשט המפורסם..." כרמית אופק מגיעה לטרקטיר תל אביב ומגלה שהמטבח הרוסי לא מסתכם רק בדג מלוח, מיונז וודקה - אלא יש בו שפע של טעמים נוסטלגיים ואוכל מנחם - וטעים!
בין אם אתם בדרך לצפון או בחזרה ממנו, או בין אם החלטתם לטייל עם הילדים בשבילי הפרדסים של אזור השרון - זו סיבה מספיק טובה לעצור בדרך ולאכול משהו טוב. במיוחד בשבילכם רכזנו המלצות על מסעדות בשרון. לקרוא ולשמור!
"הדג מגיע כנתח נקי מעצמות, מונח בראש "עוגת" תפוחי אדמה קריספיים ומעוטר ברוטב שמנת וחזרת, בחריפות מתונה שמחמיאה לטעמו העדין..." אומנם קצת באיחור אבל בשיא הסטייל - שפרה צח ובן הזוג חוגגים יום נישואים באחת המסעדות הכי מדוברות בתל אביב - קלארו, המציעה מטבח ים תיכוני מטורף. מזל טוב!
"אז התחלנו עם שלישיית המבורגרי ריבס. כל אחד מההמבורגרים עשוי מבשר אחר - כבש, טלה, ובקר – כדי שיהיה מעניין ומגוון גם מבחינת הטעם וגם מבחינת המרקם של הבשר. גם הלחמניות היו טובות, והירקות הגיעו בכמות יפה..." גיא סופר-זמרני מגלה היכן נפגשים הקרניבורים של אזור הדרום - במסעדת ריבס באשדוד
רוח קרירה החלה לנשוב בחוץ אך במסעדות מתחמם עם שפע של אירועים: חג הודיה בטקסס ברבקיו, מיטב השפים והמסעדות נרתמים למען ילדי עמותת SOS, מנות חורף באוליבו האיטלקית ועוד. בואו להתעדכן בכל מה שמתבשל בעולם הקולינרי
"שתי פרוסות פילה דניס צרוב על הפלנצ'ה, קריספי מבחוץ ומאוד רך ועסיסי מבפנים, עם ירקות ירוקים ופסטה פפרדלה ברוטב שמנת לימוני עם עירית קצוצה, שהיה מעודן כך שלא הכביד על המנה...". מה עושים כשהחברה לא מפסיקה לספר על הטיול באיטליה? הפתרון של ליאור פנחסי - לקחת אותה לפיאצה רוסטיקו שבמתחם שרונה תל אביב המעניקה חוויה איטלקית אותנטית
"בצק דקיק עד שקיפות, מקופל לכיסונים בגודל שמתאים לחיסול בביס אחד, במילוי ארומטי של פטריות וכרישה, בוזקים גזיזי עירית וטובלים ברוטב שמנת עם תרמילי אפונה טריה, שמוסיפים להם צבע ורעננות..." רביבה וסיליה ברמת השרון התחיל כבית קפה קטן ושכונתי לפני שלושים שנה, והיום מדובר במוסד קולינרי מוכר ואהוב. שפרה צח והבת בארוחה שכולה עושר של טעמים ומרקמים. נרשמה גם נוכחות של "אנג'לינה" אחת!
מתי בפעם האחרונה זכיתם לשמח ילד בזכות זה שהתיישבתם לאכול במסעדה? עמותת SOS כפרי ילדים בשיתוף אתר המסעדות הישראלי 2eat, מזמינים אתכם לקחת חלק בפרויקט מיוחד: מזמינים מקום לאחת המסעדות האהובות עליכם המשתתפות במיזם, נהנים מארוחה וזוכרים - חלק מרווחי הארוחה שלכם יועברו לטובת ילדי אגודת כפרי ילדים SOS. הארוחה שלך - העתיד שלהם!
קפצנו לאזור מודיעין-מכבים-רעות וגילינו שיש בו שלל אפשרויות בילוי קולינריות המתאימות לכל שעה ביום: איטלקית באווירה כפרית; ממלכת הבייגל ממש כמו באמריקה; דיינר לכל המשפחה; וגם שלושה ברים - הכירו את המסעדות, בתי הקפה והברים הכי שווים של האזור
"בשר הסרטנים הנימוח, ביחד עם עשבי התיבול, יוגורט הכבשים שהוזלף מעל ושני הרטבים המצוינים שהגיעו בצד, רוטב טרטר ורוטב עגבניות חריף, יצרו מנה מיוחדת ורעננה...". סנטה רוזה, שפתחה דלתות לאחרונה בנאות אפקה בתל אביב, מביאה את בשורת המטבח הקליפורני לישראל. ליאור פנחסי יצא לגלות מקרוב מהן ההפתעות החבויות בתפריט
"מנה פופולארית נוספת היא שוקי אווז, שקיבלנו אותם שחומים, עסיסיים ולא שומניים, לצד אורז מבושל בירקות וערימה של חזרת מוחמצת שתרמה טוויסט עוקצני משלה..." שפרה צח במסע קולינרי מרתק בן חמישה ימים ברומניה, מסע בו מככבים להיטי המטבח הרומני העשיר בטעמים וניחוחות. כדאי לשמור לנסיעה הבאה שלכם לאזור
"מנה עזת טעם נוספת כבר הצריכה מטוס וירטואלי למקסיקו: קסדייה - טורטייה כפולה במילוי ארבע גבינות, מוקרמת בגבינת פטה ומעוטרת בזיתי קלמטה, בזיליקום ופלפלוני חלפיניו..." גיא סופר-זמרני בלונה פארק של מאכלי רחוב מכל קצוות העולם המרוכז במטבח של פאו וואו שבראשון לציון. נרשמה בקשה לעוד סיבוב על הגלגל הענק
"שני בתור הגיע טירדיטו סלמון במיסו מנגו - נתחים יפים של סלמון, טריים וטעימים, שנחו במיסו מנגו גאוני - אין מה לומר, זו בהחלט יריית פתיחה ראויה ומפנקת..." כרמית אופק מגיעה ללימה ניפו שבשוק הפשפשים ביפו ומגלה יהודי-צרפתי שחבר לשף בריטי גאון, ויחד ביצעו "עלייה" של המטבח הניקיי המשדך בין אוכל פרואני-יפני. קיבוץ גלויות גרסת 2016 שפשוט חובה לטעום!
"חצי כדור של אורז שום שנח בשלווה במרכז הצלחת כשרצועות פילה בקר ברוטב מפולפל מחבקות אותו מכל כיוון - כדי ליהנות ממלוא הטעמים החבויים במנה, כדאי לאכול יחד את האורז עם פילה הבקר, ולתת לטעמים להתמזג בפה..." דן תורן עדיין חולם על הטיול הגדול לטוקיו, אבל את הטעמים, הצבעים והניחוחות של המטבח היפני הוא זכה להכיר ביאקימונו אילת
הרגע בירכנו את הסובבים לשולחן בברכת "שנה טובה ומתוקה" אז כדאי שניישם את זה כבר בארוחה הראשונה של השנה. במיוחד עבורכם ריכזנו את מיטב הקונדיטוריות ורשתות השוקולד בהן תמצאו מבחר עוגות דבש קלאסיות לצד עוגות בטעמים, מאפים מתוקים, עוגיות אישיות ומגוון מוצרי שוקולד שיוסיפו המון מתוק לשולחן
"הניוקי, מלבד ביצוע מדוייק, נצרב קלות משני הצדדים, דבר שהוסיף קראנצ'יות לקוביות הנפלאות. בין לבין פוזרו מעל לרוטב המסקרפונה והפרמזן פרחי ברוקולי ועגבניות..." הלב של פופינה נמצא במטבח הפתוח בו מלהטט השף אוראל קמחי מנות לא שגרתיות, טעמים נועזים ויצירתיות מתפרצת. קרין אביב חזרה עם טעם של עוד מפופינה שבנווה צדק, תל אביב
"לקחנו מקאו פירות ים – אטריות אודון מוקפצות בקארי ירוק וחלב קוקוס, עם שרימפס, קלמארי וברוקולי נגיסים, פטריות שמפיניון, בצל ירוק, בזיליקום וכוסברה, שביחד עם הקארי נותנים למנה טעמים "ירוקים" מאוד, ובשביל הקראנץ' - בוטנים קלויים..." גיא סופר-זמרני מגלה שלא חייב לטוס אלפי קילומטרים בשביל להנות מהטעמים, מהצבעים ומהניחוחות של המזרח הרחוק - ג'פניקה, בפארק המדע ברחובות, היא פינה אסייתית קסומה ומרתקת
יאסו בלב תל אביב. בפיש מרקט השף קובי עבד מחדש את אהבתו לבישולים המתמקדים בנפלאות הים לצד מנות ים תיכוניות מרעננות. המטבח הפתוח לרווחה לעיניי הסועדים מאפשר הצצה לתהליך הבישול של השף וצוותו. המסעדה מעוצבת בסגנון יווני אוריינטלי, בגוונים של כחול-לבן וניתן לסעוד בחלל המרכזי הגדול או בגינה הירוקה והקסומה. ויש גם ארוחה עסקית כשרה ומפנקת - מי מצטרף?
"הראשונה - לזניה גבינה ותרד, עלעלי בצק במלית של תרד מוקפץ, מלית גבינות עשירות ורוטב שמנת נפוליטנה, מוקרמת בגבינת מוצרלה. השנייה - רביולי מתפריט ההרכבה העצמית..." במשך שנים רכשה לעצמה ערמונים באשקלון מוניטין של מסעדה חלבית כשרה ועשירה בטעמים. גיא סופר-זמרני חזר משם שבע בטן ורצון