שוב נשנשתם במהלך הישיבה? שוב נשבעתם לעצמכם שהפעם לא תיגעו בקרואסונים, בבורקסים או בעוגיות, ובסוף – טחנתם בלי חשבון? הדיאטנית מיה בן אפרים מנסה להסביר למה זה קורה, וגם נותנת טיפים למניעה. כתבה שנייה בסדרה
ארוחת בוקר ישראלית אכן מכילה את מיטב תוצרת הארץ: מיץ תפוזים, לחם טרי, גבינות וירקות. אבל מרכיביה מכילים לא פעם הרבה מאוד קלוריות ושומן. מיה בן אפרים, דיאטנית קלינית, מרכיבה ארוחת בוקר נכונה. כתבה ראשונה בסדרה
למרות ההיצע הרב של המסעדות ושפע סגנונות הבישול בארץ, לפעמים מתחשקת דווקא ארוחת צהריים הכי פשוטה וטעימה, כמו בטיולים של פעם – חומוס, טחינה, סלטים, שיפוד או שניים ופיתה. עיראקית, אם אפשר. זה בדיוק מה שמציעים בארוחה העסקית של מסעדת ישראל ברמת גן
בקפה מצדה בראשל''צ, קפה ישראלי עם עיצוב נינוח, תפריט מגוון ואוכל טרי, מציעים ארוחה עסקית התקפה גם בימי שישי. בעסקית לחם הבית, שתייה קלה, מנה ראשונה, ועיקרית לבחירה משני טווחי מחירים – 49 ו-69 ₪. נוח
הימים המתקצרים, הלילות ההופכים קרירים והטפטוף המזדמן מצביעים כולם על כך שהחורף אולי מתעכב, אבל הוא כבר תיכף כאן. בעוד זמן קצר כבר נוכל להתעטף במעילים, לנעול מגפיים, לשלוף את הפוך מהארון ולאכול מאכלים של חורף. הנה מקומות שבהם תוכלו, את האחרון, לעשות כבר עכשיו
''עוד טעמנו שרימפס במרטיני. אולי תחשבו אותי לפרובינציאלית, אבל בסופו של יום, לטעמי, מבין פירות הים המקובלים במקומותינו, השרימפס לוקח כל תחרות בידיים קשורות. הפעם הזו לא הייתה יוצאת דופן, הנ''ל שייטו בברכת חמאה ומרטיני, וניחוח תפוז ריחף מעל פני תהום. מעולה''. מיקה פורז מצאה את פסטה מיאה שברחוב יהודה הלוי, המתמחה בפסטות עם פירות ים, כמסעדה המושלמת לפתיחת מושב הסתיו
גולן ישראלי, השף של מסעדת כנען במלון שרתון מוריה ת''א, מספר באיזה מלון מפורסם (מאוד) התמחה, במה היה עוסק אם לא היה מבשל (גם שם עובדים עם הידיים) ואיזה תבשיל של אמא הכי טעים לו, גם אחרי כל השנים בתחום
''לעיקריות חלקנו סטייק אנטרקוט וקבב. באג'נדה מיישנים את הבשרים בחדר מיוחד במסעדה, והתוצאה היא בשר משובח, שנדרש לו תבלון מינימלי של פלפל ומלח (במקרה של הסטייק), ותוספת פטרוזיליה וצנוברים (במקרה של הקבב). טעמנו גם דוגמית של כבד אווז, שמלבד רגשות אשם, עוררה בנו הנאה רבה..'' מיה בר גילתה במסעדת אג'נדה גריל ישראלי אמיתי
האם קיים בכלל מטבח ישראלי? השאלה הזאת מעסיקה את הישראלים לא פחות משאלת חפותו של הנשיא קצב. אחרי יותר מעשרים שנה של התעסקות בה, אפשר לקבוע בוודאות שיש חיה כזאת. והרפרטואר של המטבח הישראלי, עד כמה שזה מפתיע לגלות, כולל אפילו עוד כמה דברים חוץ מבמבה, קרמבו, לחם שחור עם קוטג' ושניצל בפיתה (עם הרבה חריף)
דברים רבים הגיעו לעולם מאירלנד, הכדורגלן הידוע ג'ורג' באסט, להקת U2 ועוד, אבל רק מעטים יודעים שגם הוויסקי נולד שם. טור למי שבאמת אוהב את ''מי החיים'' הזהובים, ובסופו, הזמנה לערב טעימות וויסקי אירי במסעדת קלואליס, שילווה במנות חורפיות של השף ויקטור גלוגר
למנה העיקרית שידכו לנו מארחינו את חתן האירוע, ה- 'יראון סירה 2003' ונראה שלא ניתן היה למצוא שילוב מתאים יותר בין יין למנת פילה הטלה בגריל הפחמים שהוגשה בשילוב עם ארטישוק ירושלמי, זיתים ומנגולד בציר טרגון ושמנת
איזה קפה שתו בבתי הקפה של תל אביב ב-1920? ואיזה עוגות העדיפו ביאליק, אלתרמן, דיזנגוף ושלונסקי? תערוכה חדשה שנפתחת השבוע במוזיאון ארץ ישראל סוקרת 60 שנות בתי קפה בתל אביב. החל מה-5 בנובמבר 2006
אחרי תקופה ארוכה של שמועות, מתנדב מנשה רן מעמותת הוויסקי הישראלית, לעשות סדר בהגדרות הסוגים השונים של הוויסקי הסקוטי. מדובר בהגדרות המעודכנות והסופיות שאושרו לאחרונה על ידי ה- SWA
רשמים מארוחת הזהב שערכו יקבי כרמל במסעדת לה גוטה בירושלים לרגל זכיית יינות היקב במדליות שונות בתחרויות ''אשכול הזהב'' ו''טרה וינו''
חברת NE.S הישראלית חשפה השבוע פטנט בינלאומי חדשני, את ה- WONDERSEAL, מנגנון המתחבר למכסה הצנצנת ושומר על הטריות והארומה של הקפה עד הגרגר האחרון. בינתיים רק לשותי נס קפה
לשיפור מצב הרוח, להעלאת רמת האירוח ותוך דאגה למצב האוברדראפט: טיפים להקמת בר מקצועי בבית
במסעדת תהל יודעים שמי שיודע לייצר יין ואוהב לעשות זאת הוא בדרך כלל גם בשלן מוכשר. לכן מארחים שם אחת לכמה חודשים ייננים שמכינים יחד עם השף דוד חי, ארוחה על בסיס יין. אבי הלוי מספר על הארוחה המופלאה שהכין דוד חי עם היינן ברי ססלוב
אחרי 40 טורים על קפה, אבנר מירב מגיע סוף סוף לעיקר ומתחבר לרגשותיו והוא עושה את זה על ספל אספרסו, כמובן
אבנר מירב, הבריסטה האינטלקטואל הפרטי שלנו, ממשיך בחיפושיו אחרי הקפה הכל-ישראלי. המנגל של יום העצמאות בו אכל סטייק דרום אמריקאי עם סחוג ומרח על ההמבורגר האמריקאי קצת חומוס (עם סכין פלסטיק כמובן) העלה בו מחשבות
איך מכינים אספרסו מקצועי בתנאים ביתיים? איך מקציפים חלב לקפוצ'ינו בלי מכונת קיטור ומה צריך לעשות לקפה הפילטר לפני ששופכים עליו את המים הרותחים כדי שיצא במיטבו? אבנר מירב חושף את הסודות הכי שמורים של הבריסטות למען מי שחולמים להפוך את הסלון שלהם לבית קפה מהסוג האישי
מה בין קפה לפסח? הרבה יותר ממה שנדמה לכם. אבנר מירב מקופישופ אונליין מבהיר באופן סופי שקפה הוא כשר לפסח, שבדומה לחג גם הוא מסמל חירות ופריחה, ויש לו כמובן תפקיד בליל הסדר: לאושש אותנו מהארוחה הכבדה ומכמויות היין הבלתי מוגבלות ולעזור לנו לחזור הביתה בשלום
גם אם אי אפשר לקלוט את זה במבט ראשון, מסתובבים בינינו לא מעט כאלו הסובלים מהפרעת כלי מטבח, אותה תשוקה בלתי נשלטת לעוד ועוד כלי מטבח חדשים יותר, משוכללים יותר, מעוצבים יותר. יש כאלה שאוהבים נעליים (נו, טוב, אוהבות נעליים), אחרים נמשכים באופן בלתי נשלט לכלי עבודה ומקבלים פרפרים בבטן מ'רוטטת' חדשה ועוצמתית. לסובלים מהפרעת כלי המטבח, פסח הוא חג כפול, הזדמנות לגיטימית להתחדש או לפחות לצייד את כל מכריהם בסטים חדשים ומעודכנים. בחנויות המתמחות בכלי מטבח הכינו בשבילם הצעות מפתות במיוחד
הפול המפורסם ביותר בעולם הוא פול הקפה. ישנו רק פול אחד ותיק ממנו בהיסטוריה האנושית והוא ''סיינט פול'', הקדוש הנוצרי. אבנר מירב מקדיש הפעם את טורו לפול החביב עליו, פול הקפה
מסעדת אלדד וזהו היא מוסד ירושלמי ותיק ונחשב שמנוהל בידי בני משפחה אחת. אלי לוי הוא הבעלים, אשתו מנהלת במסעדה, בתה, גלי, אחראית על שירות הלקוחות ונשואה לרפי, אחד משני הטבחים, שעובד לצד שני גיסיו, יוסי ואיציק. משפחה שכזאת
אבנר מירב תוהה על סוד הצלחתן של רשתות הקפה הגדולות בטור ציני ופסימי