מודרן היא מסעדה הממוקמת במוזיאון ישראל שבירושלים, והיא מציעה לכם מטבח ירושלמי עכשווי ממכחולו של השף יניב לוזון, שפירק והרכיב מחדש את המנות הירושלמיות עתיקות היומין. את כל זה אתם יכולים לקבל בארוחת צהריים עסקית
הצעה לארוחה עסקית במסעדת ישראל בשרים על האש הממוקמת בלב ירושלים. ישראל בשרים על האש מתמחה באוכל ביתי אותנטי, מתהדרת בגריל מיוחד ויודעת היטב את מלאכת העישון ואיך מכינים שווארמה. עסקית בשרית ראויה לשמה
אמיר נהרי מבקר במסעדת גנדי הירושלמית, מסעדה הודית אמתית שמזכירה לו במאכלים ובעיצוב את מחוז חפצו, היבשת הרחוקה שבה טייל במשך שנה שלמה. בין סמוסה לצ'אטני, בין דאל לבנופי, בין צ'אי ללאסי, הוא חולם חלומות רחוקים
תעשיית היין הישראלית: גאווה על ציר הזמן. חיים גן, איש הענבים, מסכם את העשור האחרון של תעשיית היין המקומית עם קריצה והמלצות לשנים הקרובות: מה למדנו? האם החיך שלנו השתנה? מה עוד נותר ללמוד בתעשיית היינות בארץ?
קחו תרמיל, קחו מקל ובואו איתי לאכול ולטייל....טיולים קולינארים הפכו לשם דבר בקרב חובבי הבישול והאוכל. נצלו עכשיו את חופשת הקיץ בכדי לצאת ולבלות במבחר מסעדות. לפניכם רשימת מסעדות מומלצות לטיול אוכל חוויתי
גבינות, גאז' ו – 25 אלף ליטרים של יין הנשפכים כמו מים... הנכם מוזמנים לחוות שלושה ימים של שכרון חושים וטעמים, בפסטיבל ''חגיגת יין ישראלית'', בעיר הכי רומנטית בארץ. בואו להיות שיכורים מאהבה ומיין בירושלים
''כלי נוסף המספק מידע האם כדאי לשתות את היין או ליישן אותו, הוא המדריך הנפלא של דניאל רוגוב ליינות ישראל. המדריך כולל ביקורת על כ- 1,800 יינות ממאות יקבים וכולם מתוצרת הארץ...'' יובל בלנקובסקי מפרט על שוק היינות הישראליים
''קערה, לא פחות, של רביולי במילוי גבינות ברוטב שמנת ופטריות, מוקרמים בשפע גבינה זהובה, קצרה מחמאות גם בקצה הנמוך של השולחן, וגם בגזרת אמא...''. אדווה גן סתיו ובנה פיצחו בצוותא את הקוד הגנטי של הישראליות, במסעדת יטבתה בעיר
''גם מנת הפרגיות משלבת מזרח ומערב: שיפודי הפרגיות, שהושרו במרינדה אסיאתית באופייה, מוגשים יחד עם ריזוטו פטריות שמגיע מהמטבח האיטלקי...''. לרגל חגיגות ה-60, סיכמה שפרה צח במסעדת ארוגולה שישים שנות בישול ישראלי
ארוחות הערב משולבות לא פעם ביציאות, בילויים ומפגשים חברתיים, ולכן, מטבע הדברים, כוללות גם לא מעט חריגות ופיתויים. הדיאטנית מיה בן אפרים ממליצה מה לאכול וממה להימנע, בין אם אוכלים בבית, או במסעדה. כתבה שמינית בסדרה
ארוחת ביניים בין הארוחות הגדולות אינן זכות – הן חובה. הן שומרות על קצב חילוף החומרים, על תחושת שובע ואנרגיה לאורך היום, על רמות סוכר טובות ועל שריפת שומן של הגוף. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה. כתבה שביעית בסדרה
ביום חמישי הקרוב, 1 במאי, ייחגג יום הפועלים הבינלאומי. בעבר, ציינו ארגוני עובדים יום זה בהפגנות סוערות, תהלוכות או חופשות ארוכות. היום, תוכלו לקחת ביום זה חופשה, ולציין אותו בארבע מסעדות פועלים נבחרות, ברחבי הארץ
לרבים מאיתנו, ארוחת הצהריים או הערב היא הדבר הזה שאוכלים לפני הדובדבן האמיתי שבקצפת – הקינוח. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה ממה מורכבים מרבים הקינוחים, ואיך אפשר ליהנות מהם בלי ייסורי מצפון. כתבה שישית בסדרה
הילדות הוא הזמן הטוב ביותר להרגיל את הצאצאים לאוכל בריא, רזה, מזין וטעים, ולטפח בהן הרגלי אכילה נכונים לכל החיים. הדיאטנית מיה בן אפרים מביאה שיטות בישול מומלצות לארוחות צהריים שילדים אוהבים. ויש גם מתכונים
שתיית אלכוהול באירוע, או כוסית לפני השינה, יכולה לשפר את מצב הרוח, ולהוריד את הסיכון להתפתחות מחלות שונות. אבל בכמות מוגזמת, היא עלולה להיות מסוכנת, ועוד לא דברנו על הקלוריות. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה
כיום ארוחות עסקיות הפכו לדבר יומיומי, כלכלי ורווחי. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה את משמעות האכילה בחוץ על בסיס יומיומי. ממה יש להיזהר, איך להישמר, על מה לוותר ועל מה לא. כתבה שלישית בסדרה
שוב נשנשתם במהלך הישיבה? שוב נשבעתם לעצמכם שהפעם לא תיגעו בקרואסונים, בבורקסים או בעוגיות, ובסוף – טחנתם בלי חשבון? הדיאטנית מיה בן אפרים מנסה להסביר למה זה קורה, וגם נותנת טיפים למניעה. כתבה שנייה בסדרה
ארוחת בוקר ישראלית אכן מכילה את מיטב תוצרת הארץ: מיץ תפוזים, לחם טרי, גבינות וירקות. אבל מרכיביה מכילים לא פעם הרבה מאוד קלוריות ושומן. מיה בן אפרים, דיאטנית קלינית, מרכיבה ארוחת בוקר נכונה. כתבה ראשונה בסדרה
למרות ההיצע הרב של המסעדות ושפע סגנונות הבישול בארץ, לפעמים מתחשקת דווקא ארוחת צהריים הכי פשוטה וטעימה, כמו בטיולים של פעם – חומוס, טחינה, סלטים, שיפוד או שניים ופיתה. עיראקית, אם אפשר. זה בדיוק מה שמציעים בארוחה העסקית של מסעדת ישראל ברמת גן
בקפה מצדה בראשל''צ, קפה ישראלי עם עיצוב נינוח, תפריט מגוון ואוכל טרי, מציעים ארוחה עסקית התקפה גם בימי שישי. בעסקית לחם הבית, שתייה קלה, מנה ראשונה, ועיקרית לבחירה משני טווחי מחירים – 49 ו-69 ₪. נוח
הימים המתקצרים, הלילות ההופכים קרירים והטפטוף המזדמן מצביעים כולם על כך שהחורף אולי מתעכב, אבל הוא כבר תיכף כאן. בעוד זמן קצר כבר נוכל להתעטף במעילים, לנעול מגפיים, לשלוף את הפוך מהארון ולאכול מאכלים של חורף. הנה מקומות שבהם תוכלו, את האחרון, לעשות כבר עכשיו
''עוד טעמנו שרימפס במרטיני. אולי תחשבו אותי לפרובינציאלית, אבל בסופו של יום, לטעמי, מבין פירות הים המקובלים במקומותינו, השרימפס לוקח כל תחרות בידיים קשורות. הפעם הזו לא הייתה יוצאת דופן, הנ''ל שייטו בברכת חמאה ומרטיני, וניחוח תפוז ריחף מעל פני תהום. מעולה''. מיקה פורז מצאה את פסטה מיאה שברחוב יהודה הלוי, המתמחה בפסטות עם פירות ים, כמסעדה המושלמת לפתיחת מושב הסתיו
גולן ישראלי, השף של מסעדת כנען במלון שרתון מוריה ת''א, מספר באיזה מלון מפורסם (מאוד) התמחה, במה היה עוסק אם לא היה מבשל (גם שם עובדים עם הידיים) ואיזה תבשיל של אמא הכי טעים לו, גם אחרי כל השנים בתחום
''לעיקריות חלקנו סטייק אנטרקוט וקבב. באג'נדה מיישנים את הבשרים בחדר מיוחד במסעדה, והתוצאה היא בשר משובח, שנדרש לו תבלון מינימלי של פלפל ומלח (במקרה של הסטייק), ותוספת פטרוזיליה וצנוברים (במקרה של הקבב). טעמנו גם דוגמית של כבד אווז, שמלבד רגשות אשם, עוררה בנו הנאה רבה..'' מיה בר גילתה במסעדת אג'נדה גריל ישראלי אמיתי
האם קיים בכלל מטבח ישראלי? השאלה הזאת מעסיקה את הישראלים לא פחות משאלת חפותו של הנשיא קצב. אחרי יותר מעשרים שנה של התעסקות בה, אפשר לקבוע בוודאות שיש חיה כזאת. והרפרטואר של המטבח הישראלי, עד כמה שזה מפתיע לגלות, כולל אפילו עוד כמה דברים חוץ מבמבה, קרמבו, לחם שחור עם קוטג' ושניצל בפיתה (עם הרבה חריף)