מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> שף בשקט עם גולן ישראלי ממסעדת כנען בשרתון מוריה

שף בשקט עם גולן ישראלי ממסעדת כנען


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

גולן ישראלי, השף של מסעדת כנען במלון שרתון מוריה ת''א, מספר באיזה מלון מפורסם (מאוד) התמחה, במה היה עוסק אם לא היה מבשל (גם שם עובדים עם הידיים) ואיזה תבשיל של אמא הכי טעים לו, גם אחרי כל השנים בתחום

גולן ישראלי, השף של מסעדת כנען במלון שרתון מוריה ת''א, מספר באיזה מלון מפורסם (מאוד) התמחה, במה היה עוסק אם לא היה מבשל (גם שם עובדים עם הידיים) ואיזה תבשיל של אמא הכי טעים לו, גם אחרי כל השנים בתחום

שם: גולן ישראלי.

מקום מגורים: מושב כפר הס.

מסעדה: שף ראשי של מסעדת כנען, במלון שרתון מוריה ת''א.

לימודים: קורס טבחות בסיסי של אומנות הבישול ברשת מלונות דן, השתלמויות רבות בחו''ל, כולל עבודה במלון וולאדורף אסטוריה בניו יורק.

סגנון בישול: ארץ ישראלי/ביתי.

עבודות קודמות: מלון דן אכדיה בהרצליה, מסעדת קרן, מלון קינג דיויד בירושלים.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ערבי ברבקיו בבית עם ההורים, עם הרבה בשר.

אם לא הייתי שף הייתי: רופא מנתח.

מנה אהובה: קדרת עוף שאמא מבשלת - הכי טעים בעולם.

חומרי גלם אהובים: בשר שדורש בישול ארוך (אוסובוקו, זנב), שמן זית ועשבי תיבול טריים.

לעולם לא אבשל: כלב.

מנת דגל: אוסובוקו טלה מונח בגומת שורשים.

מסעדה מוערכת/אהובה: כתית, מסה.

השראה: בישול אתני ביתי.

חלום: שף של מלון 5 כוכבים מפואר בחו''ל.


מתכון: שום אפוי
מתאים כתוספת לבשר
חומרים:
10 ראשי שום שלמים
1/2 ליטר מיץ תפוזים
150 סמ''ק רוטב סויה
150 סמ''ק דבש
צרור ענפי טימין
אופן ההכנה:
1. קולפים את ראשי השום וחוצים לאורך, כך שנוצרים חצאי שינים חשופות.
2. מערבבים בכוס או בקערה מיץ תפוזים, רוטב סויה ודבש.
3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים את ראשי השום בכלי שניתן לאפות בתנור, יוצקים מעל את כל הנוזלים, ומניחים מסביב כמה ענפים של טימין.
4. אוטמים את הכלי בצורה הרמטית על ידי עטיפה בניילון ניצמד וב-2 שכבות של רדיד אלומיניום. מכניסים לתנור ואופים במשך כשעה וחצי.
5. בגמר האפייה, מוציאים בזהירות רבה מהתנור, פותחים את הכיסוי, מערבבים מעט. מעלים את החום לחום של 200 מעלות, מחזירים את הכלי לתנור, ואופים עוד כ-20 דקות.
6. מקררים ומגישים - בתיאבון.

כנען
הירקון 155, מלון שרתון מוריה, תל אביב.
057-7501407