Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> פסטיבל ''חגיגת יין ישראלית''

חגיגת יין ישראלית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

גבינות, גאז' ו – 25 אלף ליטרים של יין הנשפכים כמו מים... הנכם מוזמנים לחוות שלושה ימים של שכרון חושים וטעמים, בפסטיבל ''חגיגת יין ישראלית'', בעיר הכי רומנטית בארץ. בואו להיות שיכורים מאהבה ומיין בירושלים

במזג אוויר קיצי ירושלמי, עם בריזה קרירה ונעימה במיוחד, על רקע גן הפסלים המואר ובליווי מוזיקת ג'אז ברקע, יתקיים גם השנה, זו השנה השישית ברציפות, פסטיבל ''חגיגת יין ישראלית'' במוזיאון ישראל בירושלים, בין התאריכים 4-6 באוגוסט 2009, בין השעות 19:00-23:00. זהו פסטיבל היין הגדול בישראל המיועד לקהל הרחב, המארח מדי שנה אלפי מבקרים מכל רחבי הארץ.

אז איך הכל התחיל?
הכל החל לפני כשש שנים, בעיצומו של גל פיגועים קטלני, כאשר אבי בן (רשת חנויות היין ''אבי בן'') ושמוליק כהן (רשת חנויות היין ''בית המשקאות של שחר'') הגו את רעיון הפסטיבל, בעיקר כדי למזוג קצת שמחת עיר לבירה. מאז, מתאספים מדי שנה בפסטיבל ''חגיגת יין ישראלית'' למעלה מ-30 יקבים ישראליים ומציגים את יינותיהם לאלפי המבקרים בו. בממוצע, נמזגים לאורך פסטיבל למעלה מ-25,000 ליטרים של יין.

מתי, איפה וכמה זה עולה?
בסוף השבוע שבין 4-6 באוגוסט, בין השעות 19:00-23:00, בגן הפסלים של מוזיאון ישראל בירושלים.
כל אורח יקבל עם כניסתו למתחם הפסטיבל כוס יין מהודרת אותה יוכל למלא ביין ללא הגבלה בדוכני היקבים השונים, תמורת תשלום חד פעמי של 60 שקלים (המחיר כולל את הכוס עצמה). בנוסף, חנות מיוחדת שתוצב במתחם תציע את יינות הפסטיבל לרכישה במחירים מוזלים.

הצצה לאטרציות נוספות:
מבחר קורסים וסדנאות במיה אקדמי – מרכז הדרכה יין ואלכוהול.
סודות היין
סדנאות קצרות, בנות כ 10 דקות, ללא רישום מראש וללא תשלום.
בקורס נלמד: מה זו ארומה? ומה זו ארומה שניה ושלישית? איך מבצעים טעימה מקצועית של יין ואיפה מתחבאות הדומדמניות השחורות שכולם מדברים עליהם?

ביקור במוזיאון ישראל המחודש וגן הפסלים (שתוכנן ע''י הפסל היפני הנודע איסאמו נוגוצ'י, והפך לשם דבר בין גני פסלים ופארקים אחרים בעולם). בשעות הערב הגן יואר בתאורה מיוחדת .

שיכורים מאהבה וגם מיין- מידע והמלצות על יינות אהובים במיוחד המשתתפים בפסטיבל:

פלטר טריו 2007 – בלנד בורדולזי מבוסס קברנה סוביניון ומתובל במרלו ובקברנה פרנק, שהתיישן במשך 14 חודשים בחביות אלון צרפתי. צבע אדום עם גוון חום עמוק, ארומות מאופקות ועשירות. יין מלא ומאוזן היטב.

צרעה מיסטי הילס 2006 – בלנד של קברנה סוביניון ושיראז שהגיעו מחלקת מאובנים שבכרם שורש. ליין גוון של עולם ישן עם ''סירחון'' עדין וטוב וטעם ארוך שנשאר בפה.

קיומי כרמל קברנה סוביניון 2006 – יין אלגנטי ומאופק מכרם איכותי במיוחד. צבע אדום עמוק ואטום, גוף מלא ועשיר עם ארומות בולטות של פירות יער אדומים, טבק וקפה.

טוליפ ג'אסט קברנה 2007 – יין ידידותי וכיפי לשתיה המציע תמורה טובה למחיר. צבע סגול אדמדם, הרבה פירות בשלים וחמיצות טובה שמחזיקה את הפרי.

דלתון שרדונה רזרב 2007 – שרדונה עשוי היטב עם צבע קש עשיר, ניחוחות בולטים של פירות טרופיים מתקתקים כמו משמש ואפרסק עם ארומה קלה של דבש וקרמל. כבד, מלא ועשיר עם טעם שיורי ארוך.

כרמל קריניאן Old Vines זכרון יעקב 2006 - יין בעל גוון סגול עז וארומות של דובדבנים טריים, פטל וקפה, המופק מגפני קריניאן בוגרות במיוחד (בנות 35-40 שנה) בתוספת מעט ענבי פטי וורדו (%15).

למידע ופרטים נוספים על הפסטיבל לחץ כאן