דארנא משחזרת את מסורת הקולינריה והאירוח המרוקאית על כל היבטיה: תפאורה, ארכיטקטורה, קשתות, רצפות, אהילים, שטיחים, ריפודים, אוהלים – והכול ממרוקו, גם התפריט. בצהריים מוגשת ארוחה במחיר המנה העיקרית. בתיאבון!
"הסופריטו של מודרן, אחת ממנות הדגל של המקום, היא מנה ענקית המשלבת את המתכון המסורתי של בישול ארוך של תפוחי אדמה וחתיכות בשר יחד עם ערמונים, ארטישוק, מעט עגבניות שרי ופלפל קלוי". יובל בלנקובסקי, מסעדת מודרן, מוזיאון ישראל בירושלים
לקחתם את הילדים לים ולבריכה, בקניונים ובמשחקיות כבר ביליתם וכמובן שהתרוצצתם בין שלל התערוכות ומוזיאוני הילדים. אז לפני שנגמרים לכם הרעיונות לפעילויות בחופש הגדול, קבלו רעיון לבילוי משפחתי - ארוחות במסעדות שדאגו במיוחד למנות שילדים אוהבים.
"בעוד 5 שנים ובעוד 10 שנים אנחנו נהיה אותו המקום ונגיש בדיוק את אותו האוכל. דארנא היא מסעדה מרוקאית מסורתית ומטבח לא משתנה סתם כך..." יונתן שטרנברג משוחח עם אילן סיבוני, האבא של מסעדת דארנא בירושלים
מסעדת מודרן בירושלים פותחת במסורת "שני צמחוני", מסעדת ברטי בתל אביב מציעה תפריט אביבי חדש והשף-קונדיטור אורן בקר מבטיח מסעדה חדשה ביולי ב"גני שרונה"
טבעונים יקרים וחבריהם, אספנו בשבילכם המלצות לארוחת בוקר טבעונית. מה בתפריט? אושר, עושר, בריאות ירקות וטופו. בתיאבון!
שגרה זה רע? למה לא להסתכל על הצד החיובי? עכשיו, כשאפשר להוסיף לתפריט שלנו את הלחם הטרי והלחמניות החמות, אפשר לחזור לשגרה עם ארוחת בוקר גדולה. לפניכם המלצות לארוחת בוקר מומלצת, לחזרה איטית ורגועה לחיים שאחרי פסח
ארוחת "האוסקר" במסעדת מול ים, ארוחת "הורדוס" במודרן, טעימות מיוחדות של יינות יקב הרי גליל במרכז נא לגעת ותפריט חדש למקסיקנה. חדשות מהמסעדות, שיהיה בתיאבון
"שאון חורף" בשיתוף עם רשות הצעירים בירושלים, הוא פסטיבל חורפי שיציע בערבי שני הקרובים סדרת אירועי תרבות מעניינים במוקדים שונים במרכז העיר. במסגרת אלו, נסו סדנת בישול מרוקאי בדארנא, משתה גרוזיני בראצ'ה ועוד ועוד
"כבר הייתה לי כותרת מוכנה: 'אדם בר ביקר באורנה ואלה, והצליח לא הזמין לביבות בטטה'..." אבל זה לא הצליח. הוא כן הזמין. ומה כבר קרה?!
בתי הקפה של רחוב שינקין בתל אביב משקפים את התהפוכות התדמיתיות שהרחוב עבר במרוצת השנים מאז הקמת תל אביב. על בעלי המלאכה, על ה"וילאג'" התל אביבי, על אורנה ואלה, על קפה תמר ועל יאיר לפיד. גבירותיי ורבותיי – שינקין
פסטיבל חמשושלים שיוצא הערב לדרך פותח בפני הקהל הרחב בערך את כל מה שיש לירושלים להציע: מוסדות תרבות ואמנות, מוזיאונים, תיאטראות ושאר אטרקציות. אנחנו מצדנו ריכזנו הרבה מסעדות בירושלים שמציעות לכם מחירים מיוחדים
"כיאה למאכלי חורף, המנות העיקריות עושות שימוש נרחב בקטניות, בעשבי תיבול ובבישול ארוך. כזהו הסופריטו, מנת הדגל של המסעדה, המוגשת לשולחן בסיר נירוסטה מהביל..." שפרה צח, התפריט החורף של מודרן, מוזיאון ישראל בירושלים
רצינו לומר לאובמה ולרומני: "יום אסל, יום באסל" – ובעברית: יום דבש, יום בצל. מצד שני, אולי הכול עניין של פרשנות ובצל זה לא כל כך רע? בכל זאת, תראו כמה מאכלים אי אפשר להכין בלעדיו. אספנו בשבילכם מתכונים עם בצל משפים ומסעדות
מקושקשת, גבינה לבנה, צהובה וירקות חתוכים? לא ממש. נסו גבינות צאן טריות שמגיעות היישר מהמחלבה, עין הפוכה בפוקאצ'ה, ביצים בנוסח בנדיקט, לחם שאור ובלאדי מרי. קחו לכם המלצות לארוחת בוקר במסעדה
הלילה הלבן נערך הערב, ובעוד כמה שעות רחובות תל אביב כבר יהיו עמוסי חוגגים. בשביל כל מי שיבחר לתת את קולו למסעדות המיוחדות בעיר הזו, הנה כמה המלצות של הרגע האחרון
"המטבח של מודרן מוגדר כירושלמי-מודרני. התפריט מתכתב עם מטבחים שונים שבנו את התרבות הגסטרונומית הירושלמית, וכך ניתן למצוא בו השפעות מהמטבח הספרדי, האשכנזי, הערבי והמרוקאי...." מי טל שבתאי על מודרן בירושלים
ממהרים? אספנו בשבילכם עוד כמה הצעות למסעדות שחוגגות את יום העצמאות, שלא תפספסו את חג החומוס-שיפודים-מסיבות וזיקוקים. מהופעות חיות דרך מנות חדשות, חגיגות של בשרים וגרסאות כיסוי לשירי כחול-לבן מכל הזמנים
מודרן במוזיאון ישראל בירושלים מציגה מטבח ירושלמי עכשווי ויצירתי, המבוסס על המטבח הירושלמי הוותיק. בשעת צהריים מוצעת כאן ארוחה עסקית מקומית משתלמת. אגב, אם תביטו קדימה תראו גם את נוף עמק המצלבה והכנסת
מארוחה בחושך מוחלט דרך צליית בשר על רשת שנמצאת במרכז השולחן; משתיית משקה גרוזיני מסורתי מתוך קרן ועד טאג'ין מרוקאי מלא בקוסקוס – הנה לכם מצעד המסעדות המיוחדות. יש לכם רעיונות נוספים למסעדות מיוחדות? כתבו לנו
"כל אחד מאתנו נועץ את שיניו בנתח הבקר המועדף עליו: אני בסינטה, שעשויה בדיוק כמו שאני אוהבת, עם מעטה חום מעורר תיאבון מבחוץ ופנים ורדרד ולעיס, והוא באנטרקוט, משויש, עסיסי וטעים מאד..." שפרה צח, פאפאגאיו הרצליה
"אבל עם כל הכבוד לאמנות, אנחנו פה בשביל הדגים. בו במקום נערכת עבורנו צלחת של דוגמאות, ובה סלמון נורבגי, מקרל נורבגי מעושן, מטיאס אדמדם נהדר..." שפרה צח מצטרפת לסיור טעימות משוק הכרמל של העמותה לתיירות תל אביב
"אורנה ואלה – הנשים והמיתוס. כששמענו על יחסן האוהד לאוכל צמחוני, בו-במקום קבענו ארוחת גומלין במסעדה המפורסמת שלהן בשינקין..." שפרה צח והבת הצמחונית-פינת-טבעונית מבקרת אצל אורנה ואלה בשינקין, תל אביב
חנוכה הוא חג הקונדיטוריות, המעדניות ובתי הקפה, שמציעים לכבוד החג סופגניות ולביבות בפרשנות אישית ומעניינת. אספנו בשבילכם כמה המלצות לסופגניות חנוכה, כי החג נמצא ממש בפתח, והשנה החלטנו שהוא יהיה מאד טעים
פסטיבל חמשושלים בעיצומו. עד סוף חודש דצמבר יימשכו אירועי התרבות והאמנות בעיר, הסיורים המודרכים יפעלו בכל הכוח, המוזיאונים ישאירו את שעריהם פתוחים גם בשעות הערב המאוחרות, ולכם יהיו המון הזדמנויות לאכול במסעדות