מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבה על בתי קפה בשינקין

בתי קפה בשינקין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בתי הקפה של רחוב שינקין בתל אביב משקפים את התהפוכות התדמיתיות שהרחוב עבר במרוצת השנים מאז הקמת תל אביב. על בעלי המלאכה, על ה"וילאג'" התל אביבי, על אורנה ואלה, על קפה תמר ועל יאיר לפיד. גבירותיי ורבותיי – שינקין

רחוב שינקין בתל אביב קרוי על שם אחד ממקימי העיר מנחם שינקין, שדווקא התנגד לכך שזו תהיה עיר מסחר. בחזונו ראה את תל אביב כ"נווה שאנן", מקום שבו יוכלו פועלים לנוח בתום יום העבודה. לו היה יודע איך נראה היום רחוב שינקין ייתכן שהיה טורח להתהפך בקברו.

שינקין, שהיה הרחוב הראשי של שכונת "מרכז בעלי מלאכה" שהקים מנחם שינקין, קיבל לשורותיו עם השנים אמנים ויוצרים, שבסך הכול חיפשו מקום זול לגור וליצור בו. אלא שהתהליך שעבר על הרחוב דומה לזה שעבר על שכונת פלורנטין וגם מתרחש ברגעים אלו ממש במתחם שוק הפשפשים ביפו: בעלי המלאכה נדחקו החוצה, ואת מקומם תפסו חנויות יוקרה, בתי קפה ומסעדות – מה שהעלה את קרנו של הרחוב (וגם את שכר הדירה).

עם השנים הספיקה התדמית של שינקין לעבור תהפוכות רבות. מה"ווילאג'" התל אביבי שכולל את החנות המקורית של "האוזן השלישית" ואת "קפה תמר" דרך התמסחרות מהירה שהפכה את צהרי שישי בשינקין לעמוסים במיוחד. לאחר מכן שחזור ושימור של בניינים ברחוב והוספה של חנויות יוקרה שהביאו אתם קהל אמיד במיוחד. בחודשים האחרונים סיימה עריית תל אביב תהליך שיפוץ מסיבי וארוך, ועכשיו הרחוב נוח יותר למעבר, כולל ספסלי ישיבה נעימים ואפילו שבילי אופניים, שמתכתבים עם הדו-גלגליים שעומדים להשכרה ברחבי העיר. בתי הקפה של שינקין משקפים את התרבות השינקינאית על מגוון פניה, והנה ארבעה מהם:

אורנה ואלה בשינקין 33

אורנה ואלה, שנפתח בשנת 1992, עוד בתקופת גדולתו האמנותית והיצירתית של שינקין, נתן את הטון לאופי הרחוב, והוא אף מקבל אזכורים בקולנוע – ראו "הבועה" של איתן פוקס וגל אוחובסקי ו"תומר והשרוטים" של תומר היימן. את לביבות הבטטה, שהפכו לאחד מסמלי תרבות "הבועה", מכיר כל אחד (ולמען האמת הן די טעימות). כיום כשתעברו ברחוב לא תוכלו לפספס את הוויטרינה הגדולה ואת המפות הלבנות שמכסות את השולחנות, לצדם תוכלו לשבת ופשוט להשקיף מבית הקפה החוצה אל הרחוב ההיסטורי.

קפה תמר בשינקין 57

מילות השיר שכתב מיודענו יאיר לפיד, הלחין רמי קליינשטיין וביצעה להקת "מנגו" בסוף שנות השמונים של המאה הקודמת "גרה בשינקין, שותה בקפה תמר" מתייחסות כמובן לבית הקפה שהוקם בשנת 1941 מאכלס מאז ומתמיד את הברנז'ה התל אביבית – נתן אלתרמן, נתן זך, נחום גוטמן, השחקן עמוס לביא ז"ל, וגם הסופר דודו בוסי שמדי פעם מעדכן את קהל עוקביו בפייסבוק בתמונות חדשות של "הקיסרית האחרונה" שרה שטרן שליט"א, שכבר מתקרבת לגיל 90. אגב, אם כבר קפה תמר, יש לציין את חומוס אכרם הסמוך אליו, בבעלותם של אכרם ופותנה ("האח הגדול") ג'אבר.

סוס עץ בשינקין 20

סוס עץ משקף תרבות שינקינאית מאוחרת יותר. השולחנות הרבים הפרושים על המדרכה מאפשרים לכל היושבים לראות ולהיראות, ממש אל מול גינת שינקין המפורסמת, ונביט בהערצה במי שיצליח למצוא כאן שולחן פנוי בצהרי שישי. אם ההצגה הזו מעניינת אתכם, סוס עץ הוא המקום בשבילכם. ואם אתם בכל זאת מעוניינים להתעדכן בחוויה השינקינאית – אולי כדאי שתעשו זאת באחד מערבי אמצע השבוע.

שיח קפה בשינקין 50

שיח קפה, שהוקם בשנת 1994, ראה את הסופרים, העיתונאים, השחקנים ואנשי הרוח, וצבר לעצמו עם השנים קהל לקוחות קבוע מוותיקי הרחוב. כיום הוא מציע את תרבות בתי הקפה התל אביביים המוכרת: במקום טוחנים וקולים תערובות קפה ייחודיות שמיובאות ממקומות שונים בעולם, מכינים מגוון ארוחות בוקר, ומגישים עוגות, בירות, תערוכות מתחלפות ומרצפות מצוירות. שינקין.