חזרנו לשגרה, היישר לזרועותיה של לה ביפטק – מסעדת בשר ודגים כשרה השוכנת מול חוף נתניה. בשעת צהריים מוגשת כאן ארוחה עסקית ב-69 ₪, שכוללת לא מעט
ביום שבת ייפתח פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-28 בחיפה. חובבי קולנוע שכמונו, חברנו למסעדות רבות בעיר, והן מצדן מציעות לכם מבצעים מיוחדים בתקופת הפסטיבל, שיימשך עד ל-8 באוקטובר. לפניכם המלצות לסרטים ולמסעדות
"במנה העיקרית בחרנו בקו אחיד של פירות ים. שרימפס ברוטב סוויט צ'ילי בשביל מיכל, ובשבילי - שרימפס ברוטב יין לבן, גרידת לימון וחמאת שום..." אורלי פרש-אזולאי משחררת קיטון באיזבלה בר, שבווילה דרזנר בחיפה
חג הפסח שמתקרב עלינו מעורר באופן אינסטנקטיבי את הטעמים המזרח אירופיים בבלוטות, מה שמתבטא בתחושת כבד קצוץ על הלשון. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות יהודיות, שבהן אתם כמובן מוזמנים לאכול כל השנה, לא צריך לחכות לפסח
תושבי ראשון לציון והמסעדנים כבר לא מתביישים להגיד שבשביל ארוחה טובה במסעדה אין סיבה להגיע לתל אביב, ואכן ההיצע הקולינרי של ראשון לציון אינו קטן. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות מומלצות בראשון לציון – שיהיה בתיאבון
על חורבותיה של מסעדת סאקורה היפנית ששכנה ברחוב קינג ג'ורג' 79 בתל אביב נפתח באחרונה סביצ'ה בר צבעוני חדש – פאבלה (Pavella). בתפריט: הרבה סביצ'ה, קוקטיילים, יינות, בירות בוטיק ושף שקוצץ דגים לעיני הסועדים
"קרפצ'יו השחיתות, כשמו כן הוא, הוכן מנתח פילה עגל שנמשח בעדינות במחית כמהין ועוטר בחומץ בלסמי מעודן ובשבבי פרמזן..." אורלי פרש-אזולאי חוזרת אל חלום הנעורים – מסעדת וואלה הוותיקה שבחיפה. יש מרק בצל כמו פעם
"אל העיקריות הגענו בקושי, ובכל זאת הרחיקה איילת לכת והזמינה לה את צוואר העוף הממולא בשומן אווז, מעדן למיטבי לכת במטבח היהודי שמבקשים להשיב זיכרונות מבית סבתא..." שירלי רחמים, אוכל יהודי כשר בשטיבלע, ראשון לציון
מסעדת לה בוקה היא לטינית כשרה למהדרין השוכנת בלב המושבה הגרמנית בירושלים. השף גיא קמחי שהקים את המסעדה הביא אתו סגנון פיוז'ן לטיני, שמתכתב היטב עם המבנה הטמלפרי העתיק והאווירה האינטימית במסעדה. עסקית צהריים
גם השנה מארחת חיפה בחול המועד סוכות את פסטיבל הסרטים. בתכנית: סרטים ישראליים ומהעולם שיוקרנו באולמות קולנוע ובמוקדים שונים בעיר, 300,000 צופים, אירועי מוסיקה תחת כיפת השמיים וכמובן, ארוחות מעולות במסעדות
"בסופו של דבר, ואולי בראש ובראשונה, אחד המרכיבים שיכולים לשדרג ארוחה כמו זו של טפאסים, או לחלוטין להרוס אותה לחלוטין, הוא הלחם. ולשמחתנו, בבלו זוהי ההתמחות האמתית.." שירלי רחמים, בלו בית לחם וקפה, אבן יהודה
צדק חברתי: מי שמאס בבישולים, מי שמעדיף שנת צהריים על פני סירים מהבילים, מי שמעוניין בארוחה מוכנה, חמה ואיכותית שמלכתחילה לא היה מכין בעצמו – ראש השנה הוא הזמן למימוש הזכות הבסיסית שלכם. הנה מדריך לאוכל מוכן
פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים שוב מגיע לעיר, בחול המועד פסח, 20-22 באפריל. הפעם תוכלו ללמד את הילדים מי היא לאה גולדברג, וגם לקחת אותם למסעדות נהדרות בעיר, שמציעות לכם ארוחות ילדים ומבוגרים במבצע מיוחד
אתם יכולים להשאיר את הסירים המהבילים לאלו שזה המקצוע שלהם, לתת להם גם לרחוץ, לחתוך, לשטוף ולהזיע באופן כללי. בזמן שהם יכינו לכם ארוחת חג מושלמת, תוכלו אתם ליהנות מיום אביבי ולחזור כשהאוכל יהיה מוכן. הנה הצעות
יש אנשים שאוהבים לפתוח את הבוקר בטבילה בים, אחרים פותחים את היום בריצה קלה, יש מי שחייב קפה דבר ראשון על הבוקר, אבל מה הכי חשוב? כמובן, הארוחה. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות שמציעות לכם ארוחת בוקר טובה לפתיחת היום
בביסטרו בריאות ביאלה שברחוב הארבעה בתל אביב משלבים בין מזון איטי לבישול גורמה, ומגישים לכם ארוחת בוקר, צהריים או ערב שהיא כיפית, טעימה, ומשמחת את החיך ממש כמו שהיא משמחת את הגזרה. הצעה עסקית לשעת צהריים
"קציצת הדג הייתה ענקית ושמנמנה ומעליה הונחה חזרת סגלגלה וססגונית עם קישוטי גזר מאודה. טעם הגפילטע היה משובח וניחן במתיקות קלה וחריפות (מהחזרת) שהשתלבו באופן מושלם..." קרן ויזנר חוזרת לשורשים בשטיבלע
תכירו את הגפילטע פיש החדש: צעיר יותר, שרמנטי יותר ומגיע מכל קצוות תבל. אספנו 8 מתכונים של גפליטע ממיטב השפים בארץ. השנה הפולנים יכינו גפילטע טריפוליטאי, האמריקאים יכינו גפליטע אסיאתי וההודים יכינו גפילטע צרפתי
''המנה שלי מנת כבד קצוץ הוגשה בצלחת חרסינה לבנה והייתה מלווה בלחם לבן פשוט, חם וטוב. על הכבד הקצוץ פוזר בצל מטוגן שהדיף ניחוח משכר...'' מרגלית אשכול פוסעת בבטחה לעבר שטיבלע- בית אוכל היהודי בראשון לציון
לה לזניה הינה מסעדה איטלקית חלבית וכשרה, הממוקמת בלב רחוב דיזינגוף בתל אביב. לה לזניה מציעה שלושה סוגי עסקיות, בשעות הצהריים, החל מ- 43 ₪. מלבד העסקיות, ניתן להזמין במקום גם ארוחות בוקר, ריבות ומאפים שונים
''הלזניה הוגשה רותחת ומעלה אדים, הגבינה המותכת גלשה ובעבעה בקולות מפתים. עלי הלזניה היו רכים וטריים והחזיקו בתוכם רוטב פיקנטי של שמנת ועגבניות בליווי פסטו...'' שירי טוב החליטה לצאת מהפוך החם וללכת לאכול בלה לזניה
''הדג שלי היה טרי ורך, המעטפת שלו הייתה בעלת ציפוי פריך, מה שנתן לאמנון מרקם קריספי וטוב. הוא היה מתובל היטב, ולא הייתי צריכה להוסיף משפרי טעם...''. במסעדת בלה ונציה, לימדה שירי טוב את אחותה מסעדה איטלקית טובה מהי
''על מצע של פירה תפוחי-אדמה ובטטות עמדו באצילות עלי פילה בקר ש''נסגרו'' כדי שעסיסיותם תישמר והוגשו ברוטב יין אדום, עם ניחוח חלב קוקוס ובצלצלי שאלוט מזוגגים...''. אמיר בן נעים נשבה בקסמי המטבח הלטיני במסעדת לה-בוקה
הגישה הקלילה היא בדיוק מה שנחמד ב''בלה ונציה'' שבהרצליה – האווירה, השרות וגם האוכל, שמקבל פה ושם טוויסטים לא שגרתיים. לדוגמה, הפוקצ'ה לפתיחה. היא לא היתה מעוצבת, כרגיל, ככיכר לחם, אלא כמאפה עגול ופרוס למשולשים, מעין פיצה בלי חלק עליון, עשויה בצק מתובל ברוזמרין ובמלח ים, והוגשה עם טפנד זיתים מוצלח. גם הפטריות הממולאות המצופות בפירורי לחם, קיבלו טעם לא שגרתי, בזכות המילוי גבינת רוקפור במקום גבינת עיזים כמקובל
בויכוח על השאלה הקיומית מה עדיף, לצחוק עד עילפון או לאכול טוב עד התפקעות?, מצאה רעות ענברי את התשובה המנצחת: גם וגם. על ערב ב''בלה שלומקינס'' שהתחיל בקוקטייל רוסי ונגמר באושר קיומי